کد خبر: 219446
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۵ ۰۹:۳۰:۰۰
| |

محمد کاظمی نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین مطرح کرد:

عفو عمومی مورد نظر نمایندگان شامل چه کسانی می‌شود؟

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: باید فضا را برای مردم از آنچه هست البته در چارچوب قانون بازتر کنیم و اجازه دهیم که انتقاد سازنده و امربه‌معروف شود و مردم به‌راحتی نظراتشان را بیان کنند.

عفو عمومی مورد نظر نمایندگان شامل چه کسانی می‌شود؟
کد خبر: 219446
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۵ ۰۹:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدکاظمی نماینده ملایر و نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به طرح دوفوریتی نمایندگان برای عفو عمومی مجرمان سیاسی، گفت: بحث عفو عمومی ابعاد مختلفی دارد و ما مطلقاً نمی‌توانیم بگوییم عفو عمومی نسبت به همه کسانیکه به هر طریق از کشور خارج شدند، انجام شود. در حال حاضر عفو عمومی بیشتر در مورد کسانی مطرح است که از کشور خارج شدند.

او در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»، گفت: هرساله رئیس قوه قضاییه به مناسبت‌های مختلفی درخواست عفو برخی از محکومان را از مقام معظم رهبری می‌کند و مورد موافقت هم قرار می‌گیرد اما در طول سالیان گذشته عده‌ای از مردم ما به دلایل مختلفی از کشور خارج شدند اما مقررات خروج از کشور را رعایت نکردند.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: ممکن است بعضی از این افراد پرونده‌های قضایی در محاکم داشته باشند و ممکن است برخی هم پرونده قضایی نداشته باشند اما چون می‌خواستند به خارج از کشور بروند و نمی‌توانستند مقررات قانونی کار را طی کنند، خارج از قانون از کشور خارج شدند. این افراد را می‌توان مشمول عفو عمومی قرارداد اگرچه خروج آن‌ها از کشور قانونی نبوده و خروج غیرقانونی از کشور مجازات دارد. برخی افراد هم به دلیل اینکه پرونده‌های سبکی دارند و صرفاً نگرانی از رسیدگی به این پرونده‌ها باعث شده که این‌ها از کشور خارج شوند می‌توان آن‌ها را مشمول عفو قرارداد.

کاظمی گفت: ما در زندان کسانی را داریم که به دلیل مباحث سیاسی و بعضاً امنیتی در زندان هستند اما خود این متهمان و محکومان مدعی هستند که به دلیل پیگیری مسائل سیاسی و در مسیر خواست‌های سیاسی در زندان هستند و مرتکب تخریب اموال عمومی نشدند و ساختارشکنی هم نکردند. این افراد در تعقیب خواست‌های صنفی و سیاسی صرف محکومیت پیدا کردند و در زندان به سر می‌برند. این افراد را هم می‌توان مشمول لطف و مرحمت قرارداد و عفوشان را تقاضا کرد.

او ادامه داد: افراد دیگری هم هستند که هنوز پرونده‌هایشان در محاکم قضایی است و این افراد هم به دلیل خواست‌های صنفی و سیاسی برایشان پرونده تشکیل‌شده است. کسانیکه در سال 96 در تجمعات حضور پیدا کردند هم ممکن است شعار داده باشند و این شعار سیاسی بوده اما تخریبی مرتکب نشدند و شیشه‌ای را نشکسته‌اند که در جریان رسیدگی به پرونده این افراد هم می‌توان با دید عفو و اغماض نگاه کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی تأکید کرد: باید فضا را برای مردم ازآنچه که هست البته در چارچوب قانون بازتر کنیم و اجازه دهیم که انتقاد سازنده و امربه‌معروف شود و مردم به‌راحتی نظراتشان را بیان کنند و صداوسیما در این خصوص بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

کاظمی در ادامه گفت: تاکنون به‌واقع صداوسیما خوب عمل‌نکرده است و می‌تواند از نماینده افکار و اندیشه‌های متفاوت و حتی منتقد و مخالف دعوت کند و فضای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را برای مردم باز کند. رسانه ملی باید اجازه دهد مردم به‌راحتی بیایند و نظراتشان را بگویند. سپس در مسیر رشد و توسعه آن چیزی که به‌واقع به آن نیاز دارند، هماهنگی، همدلی، همراهی، صمیمت، انس و الفت و تقویت اعتماد مردم است که باید فضایی را به وجود بیاوریم که این اقدامات شدنی باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها