روایت محمدرضا باهنر از جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
یک چهارم حضار با ورود نیکنام به شورای شهر مخالف بودند/ عکس جلسه مجمع برای زمان رأیگیری درباره سپنتا بود اما جنتی عصبانی نبود
محمدرضا باهنر گفت: به نظر من اصولگراها و اصلاح طلب ها نفس واحدی نیستند، من رسما گفته ام و باز هم میگویم همین جا جوابی هم به جناب آقای جنتی بدهم و آن این که یک اصل در قانون اساسی داریم که مجلس میتواند به عدم کفایت رئیس جمهوری رای دهد، رهبری او را عزل خواهد کرد که یک بار از این اصل استفاده شده است.
اعتمادآنلاین| محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی به مسائل مختلفی مانند جلسات اصولگرایان با رئیسی، موضوع سپنتا نیکنام و عزل روحانی پرداخته است که بخش هایی از آن را در ادامه می خوانید.
* بنده به آقای روحانی رای ندادم، اما همواره ما این بحث تیم ملی و باشگاهی را داریم. فرض کنیم رقبای داخل نظام آقای روحانی معتقد و مدعی هستند که ما توانی صددرصدی میخواهیم، اما ایشان همراه با تیم شان 50 درصد بیشتر توان برخورد با مشکلات را ندارند. سوال این است که آیا اصولگراهایی رقای آقای روحانی باید این توان را 40 درصد کنند یا 60 درصد. کسی که تلاش میکند توان رئیس جمهور مستقر را از 50 درصد به 20 برساند. خواه اصولگرا باشد. خواه حزب اللهی به نظر من ضدانقلاب است.
*عدم موفقیت دولت، عدم موفقیت نظام است. عدم موفقیت قوه قضائیه نیز عدم موفقیت نطام است، فکر نکنیم که امروز دق دلی مان را نسبت به روحانی خالی میکنیم. اگر خدای ناکرده دولت بخواهد مسائل حاشیهای را به متن بیاورد پا برعکس حتما نقد مشفقانه خواهیم کرد، اما اگر واقعا دنبال حل مشکلات مردم بود با توجه به اینکه ما مشکل کمبود آب، محیط زیست، تورم و... را داریم باید دست به دست هم داد تا حل شود.
*ما دوست داریم رئیس جمهور ما رئیس جمهور نظام باشد، یعنی مثلا زمانی سیاست کلی ما این بود که درمورد جریان هستهای تخته گازتا 20 درصد برویم تا ثابت کنیم و بگوییم ما میتوانیم، اما در مقطعی رهبری در جایی گفتند موضع نرمش قهرمانانه را پیش بگیریم، آیا میتوان گفت که رهبری، رهبری قاطعانه بوده، اما اکنون شده رهبری نرمش؟ خیر رهبری بنا به مصلحت نظام توصیه میکنند. ما معتقدیم روحانی با هرکس دیگر باید رئیس جمهور نظام باشد نه رئیس جمهوری یک حزب یا گفتمان ویژه یا خاص. اینکه در زمان رقابت انتخاباتی، مواضع یکدیگر را نقد کنیم یا علیه یکدیگر حرف بزنیم سبب شادابی فضا خواهد شد جون مابه تک صدایی اعتقاد نداریم، اما صداها نباید به نظام صدمه بزنند.
*آقای احمدی نژاد می گفتند که برای عبور از بحران ها رئیس جمهور باید استعفا دهد یا رئیس قوه قضائیه باید عزل شود چون مصلحت فعلی نظام در این است یا حتی برخی از تندروهای اصلاح طلب یا اصولگرا چنین میگفتند که روحانی باید برود، اما این حرفها حرفهای بی ربطی است و من این رفتن را یک بحران عظیم میدانم.
*در اسلام نقل است از قول رسول اکرم که مکرومترین حلال نزد من طلاق است. من عزل و استیضاح راطلاق میدانم. نباید اتفاق بیفتد اما یک جایی حلال می شود.
*پیام و خواسته و خواهش من از آقای روحانی این است که در کابینه خودخانه تکانی کند. اینکه شما فکر کنید آقای احمدی نژاد هر روز مدیر عوض میکرد، کار خوبی میکرد؟ خیر، او متزلزلترین دولتها را داشت. سه رئیس کل بانک مرکزی عوض کرد که نفعی برای کشور نداشت. در دنیا آنجایی که سیستم و سازمان و تجربه دارند 25 سال رئیس کل بانک مرکزی شان را عوض نمیکند.
*به نظر من اصولگراها و اصلاح طلب ها نفس واحدی نیستند، من رسما گفته ام و باز هم میگویم همین جا جوابی هم به جناب آقای جنتی بدهم و آن این که یک اصل در قانون اساسی داریم که مجلس میتواند به عدم کفایت رئیس جمهوری رای دهد، رهبری او را عزل خواهد کرد که یک بار از این اصل استفاده شده است. من متضرعانه درخواست میکنم که دیگر از این اصل استفاده نشود.
*آنها [برخی از اصلاحطلبان] میخواهند پرونده خودشان را از روحانی جداکنند و هزینهای نپردازند. خیلی روشن است وگرنه در جلسات خصوصی که به آنها نگاه میکنیم میبینیم آنها جایگزینی برای روحانی ندارند، ولی میخواهند اگر گرفتاریای وجود دارد از زیر آن شانه خالی کنند. این بی معرفتی است که در مشکل فردی را رها کنند.
*من جملهای بگویم و عبور کنم و آن اینکه وقتی آقای روحانی رئیس جمهور شد نشریات اصلاح طلب میگفتند که روحانی اصلاح طلب است، اما من بارها و بارها به این نشریات میگفتم که ایشان ساختار و سابقه سیاسی و خاستگاه اصولگراست. ما مشکلی در کشور داریم وان اینکه، چون حزب فراگیر و قدرتمندی نداریم آدمی که میخواهد مسئولیتی را بپذیرد باید به نحوی رای جمع کند. در سال 92 از آقای روحانی حمایت نکردیم و او به سمت اصلاح طلبان رفت. من ذاتا ایشان را اصلاح طلب نمیدانم. سال 78 اتفاقی کوچکتر از فتنه افتاد که سخنران محوری اش (9 دی آن موقع) روحانی بود. من به دوستان اصلاح طلب گفتم اگر یک سخنرانی از آقای روحانی قبل از سال 92 پیدا کنید که به نفع اصلاح طلبان صحبت کرده من صد سخنرانی از ایشان می آورم که به نفع اصولگرایان سخن گفته است. می خواهم بگویم در واقع اگر اصولگرایان طرفدار روحانی شوند او تازه به سر جای خود بازگشته است.
*آقای لاریجانی سیاستمدار قدرتمندی است. قطعا او محاسبه خواهد کرد که کاندیدا بشود یا نشود، ولی الان زود است برای این محاسبات و نمیشود از حالا گفت. ممکن است شش ماه به پایان مجلس دهم بتوانیم تحلیل و محاسبه کنیم، اما اکنون نمیتوان محاسبه کرد که او را میآورد یا رئیس میشود یا خیر.
*شنیدم هفتگی [جلسات آقای رئیسی] تشکیل میشود. جلسات حول محور کاندیدای ریاست جمهوری نیست. همان انسجام اصولگراهاست و من نمیدانم که آنها اعضای ثابت یا مهمان بوده اند، چون خبر ندارم. من اگر در این جلسات شرکت کنم دیگر حرف هایم بر مبنای شنیدهها نیست و خودم میبینم که به ماجرایی هست. الان شنیدهها میگوید اصلا جلسات حول یک کاندیدای ریاست جمهوری یا حول یک محور اصولگرایی نیست. یک جلسه ای است برای انسجام بخشی اصولگرایان.
منبع: هفتهنامه مثلث
دیدگاه تان را بنویسید