محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری
نیروهای نظامی واگذاری بنگاههای اقتصادی را آغاز کردهاند
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری با تاکید بر واگذاری بنگاههای اقتصادی گفت: دلیل رشد بورس، واگذاری شرکتهای جدید به مردم است. این کار خوبی است و به نظر من نیروهای نظامی هم آغاز کردند و واگذاری آنان در حال انجام است، یا بانکهای آنها نیز در حال ادغام است. بنابراین در این زمینه گامهای خوبی هم در دولت و هم بیرون دولت برداشته شده است.
اعتمادآنلاین| محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره دلیل تاکید رئیس جمهوری بر اصل مربوط به همه پرسی، انسجام درون دولت و فرجام واگذاری های بنگاه های اقتصادی در بخش های نظامی و غیرنظامی توضیخاتی ارائه داده است که مشروح آن را در زیر میخوانید:
* برخی از تاکید رئیس جمهوری بر اصل 59 قانون اساسی که به همه پرسی و مراجعه به آرای عمومی اشاره دارد، برآشفتند. به نظر شما دلیل اشاره رئیس جمهوری به این اصل قانون اساسی چیست؟
آقای رئیس جمهوری در این بحث یک هدف کلی را دنبال می کردند و آن، پاسخ به القائاتی است که از خارج کشور می شود. به عنوان مثال امریکایی ها و منافقین عنوان می کنند که نظام جمهوری اسلامی در 40 سالگی به بن بست رسیده است. آقای رئیس جمهوری با یادآوری این اصل قانون اساسی، در واقع می خواهد بگوید که نظام اسلامی، چه از نظر قانون اساسی و چه از نظر سازوکار و ساختارهای درونی، اینقدر قوی، منسجم و بامحتوا است که برای همه مطالبات مردم و برای همه مسائل، راه حل داریم. از این جهت، ایشان یکی از راه حل ها برای حل مسائل را این طور عنوان کردند که اگر روزی مردم در چارچوب اسلامیت و جمهوریت نظام خواسته ای داشته باشند اما به هر دلیلی این خواسته در قانون اساسی دیده نشده باشد، این راهکار (مراجعه به آرای عمومی) در قانون اساسی وجود دارد.
* درباره همین گفت وگوی اخیر تلویزیونی رئیس جمهوری، هواداران و حامیان دولت و آقای رئیس جمهوری، عنوان کردند که انتظار می رفت آقای رئیس جمهوری ریشه مشکلات و پشت پرده مسائل را مطرح کنند. این خواسته مدت هاست که تکرار می شود. ملاحظه رئیس جمهوری در بیان این مسائل چیست؟
ببینید! ما باید شرایط امروز کشور را فهم و درک کنیم. همچنین باید در نظر بگیریم که آقای دکتر روحانی در مقام رئیس جمهوری، باید کشور را اداره کنند. ممکن است نگاه برخی به شخص رئیس جمهوری همچون یک رئیس یک حزب یا رئیس یک جریان سیاسی باشد. این در حالی است که ایشان خود را رئیس قوه اجرایی کشور می بینند که همه بار مشکلات کشور روی دوش قوه مجریه و شخص ایشان است. از سوی دیگر، برای غلبه بر مشکلات خارجی، تهدیدات خارجی و شرایطی که در کشور وجود دارد، یا مقابله با طراحی هایی که از سوی امریکا و برخی کشورهای منطقه همچون رژیم صهیونیستی کشیده می شود، امروز بیش از هر زمان دیگری به انسجام وحدت نیاز داریم. در یک چنین شرایطی، اینکه گفته شود آقای رئیس جمهوری بیایید مسائل را بگویید، یا اینکه گفته می شود «افشا کن افشا کن»، این رویکرد یعنی اختلاف، یعنی ایجاد دوقطبی، یعنی دودستگی. آیا با دودستگی می توانیم مسائل خارجی و داخلی خود را حل کنیم؟ اگر وارد این بازی شویم، چه پیامی را به خارج خواهیم داد؟ آیا این در راستای همان خواسته ای نیست که اکنون دشمنان ما به آن دامن می زنند؟ مگر غیر از این است که همین حالا رسانه های بیگانه زیر آتش اختلافات
می دمند تا در کشور تفرقه ایجاد شود؟ آیا ما هم باید با دست خود به استقبال تفرقه برویم؟ بنابراین فکر می کنیم وظیفه ما آگاهی بخشی است و این آگاهی بخشی، غیر از ایجاد دودستگی یا دوقطبی در کشور است.
* لایحه تفکیک وزارتخانه ها که دولت این همه روی آن تاکید داشت، در نهایت از سوی مجلس رد شد. آقای جهانگیری تایید کرد که برخی اعضای دولت، مشی دیگری، مغایر مشی دولت دنبال کردند که در نهایت باعث شد مجلس این لایحه را کنار بگذارد. این امر باعث شده برخی عنوان کنند دولت منسجم نیست و برخی اعضای دولت خلاف مسیر کلی دولت حرکت می کنند. تایید می کنید؟
قبول دارم که در موضوع تفکیک وزارتخانه ها، برخی از وزرا که به طور مستقیم با این مساله مرتبط بودند، هرچند به صورت علنی کاری نکردند یا چیزی نگفتند، اما زیرمجموعه آنان یا دوستان شان در مجلس با کمک همین ها، علیه لایحه کار کردند. این را قبول دارم. کار اشتباهی بود و به آنان تذکر هم داده شد. اما این اتفاق به این معنا نیست که همه مسائل در دولت به این صورت باشد. مساله تفکیک وزارتخانه ها برای آنان حیثیتی شده بود. مثالی بزنم. ممکن است فردی در زندگی خود بسیار ایثارگر باشد و ازخودگذشتگی کند، اما در بخشیدن مال خود به دیگران، سختگیر باشد. بنابراین، در مساله تفکیک وزارتخانه ها چنین اتفاقی افتاد که کار درستی هم نبود و به آنان تذکر هم داده شد، اما این یک رویه همیشگی در دولت نیست. اتفاقاً همان برادری که در این زمینه آن کار را کرد، در 100 مورد دیگر درباره وزارتخانه اش یا سیاست هایی که به هر دلیل موافق نبوده، وقتی دولت تصمیم گرفت، جزو مدافعان تصمیم دولت بود و در این راستا کار هم کرده است.
*هم رهبر معظم انقلاب به ستاد کل نیروهای مسلح دستور دادند سپاه و ارتش بنگاه های اقتصادی را واگذار کنند و هم رئیس جمهوری به زیرمجموعه های دولت مانند بنیاد شهید و شستا تاکید کردند که در این حوزه ها نیز باید واگذاری ها دنبال شود. این روند چه در نیروهای مسلح و چه در دولت، در چه مرحله ای است؟ در حال پیگیری است. در ارتش و سپاه هم؟
شروع شده است. در دولت هم همه بخش ها واگذاری ها را آغاز کرده اند. این امر مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و مصوبه سران سه قوه است و رهبر معظم انقلاب نیز آن را تایید کرده اند. این کار به جد شروع شده و اکنون بسیاری از این شرکت ها در بورس عرضه شده است. وقتی می بینید که بورس به این صورت درحال گسترش است، قطعاً شرکت های جدیدی وارد بورس شده است. زیرا با وجود همان شرکت های قبلی، بسیار بعید بود بورس چنین رشدی داشته باشد. دلیل رشد بورس، واگذاری شرکت های جدید به مردم است. این کار خوبی است و به نظر من نیروهای نظامی هم آغاز کردند و واگذاری آنان در حال انجام است، یا بانک های آنها نیز در حال ادغام است. بنابراین در این زمینه گام های خوبی هم در دولت و هم بیرون دولت برداشته شده است.
منبع: روزنامه ایران
دیدگاه تان را بنویسید