کد خبر: 227805
|
۱۳۹۷/۰۵/۳۰ ۱۸:۵۵:۰۰
| |

علی مویدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد:

تشکیل 222 پرونده قاچاق سازمان‌یافته کالا و ارز در کشور/ دیگر حاشیه امنی برای کارگزاران و فرزندانشان وجود ندارد

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در 2 - 3 سال گذشته 222 پرونده توسط وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی تشکیل شده است.

تشکیل 222 پرونده قاچاق سازمان‌یافته کالا و ارز در کشور/ دیگر حاشیه امنی برای کارگزاران و فرزندانشان وجود ندارد
کد خبر: 227805
|
۱۳۹۷/۰۵/۳۰ ۱۸:۵۵:۰۰

اعتمادآنلاین| سردار علی مویدی ظهر امروز در نشست‌خبری با اصحاب رسانه در خرم‌آباد اظهار داشت: بهترین همکاران ما اصحاب رسانه هستند که هم آگاهی‌بخشی می‌کنند و هم مدیران دولت و حاکمیت را به چالش می‌کشند و مطالبه‌گری می‌کنند.

‌رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ‌با اشاره به عوامل داخلی و خارجی قاچاق، عنوان کرد: ما کشوری مستقل هستیم و با بسیاری از کشورهایی که استکبار جهانی هستند وابستگی و همفکری نخواهیم داشت، طبیعی است که دشمنی می‌کنند و با هر عمل و فعلی که ذهن و اندیشه مدیران و حاکمیت ما را مشغول کند، وارد می‌شوند.

وی بیان کرد: اگر امروز دشمن فکر کند که با قاچاق می‌تواند به کشور ما آسیب وارد کند همین را انجام می‌دهد، ‌روزی داعش ایجاد می‌کنند، روزی منافقین را علم کرده‌ و روزی جنگ تحمیلی را ایجاد می‌کنند این‌ها سلسله جنگ‌هایی است که دشمن برای ما تعریف کرده و در حقیقت ما نیز توانسته‌ایم یکی پس از دیگری از این گردنه‌ها به سلامت عبور کنیم، به‌طور یقین از این گردنه سخت و دشوار نیز با همت مردم و رهنمودهای مقام معظم رهبری و تدابیر خوب دولت عبور خواهیم کرد.

سردار مویدی با بیان اینکه بخشی از عوامل قاچاق داخلی است، گفت: اقتصاد ما براساس اقتصادی مستحکم و استخوان‌دار که زیربناهای توسعه‌یافتگی را دنبال کند طراحی نشده و دشمن نیز فرصت نداد که به این موارد خوب بپردازیم و قاچاق در کشور ما بحث سود، منفعت و سوداگری عده‌ای است که سال‌های سال در این کشور به این اعمال پرداخته‌اند و منتظر هر فرصتی هستند که از آن بهره‌ای ببرند.

وی تصریح کرد: شرایط اقتصادی کشور ما سبب شد که متوجه باشیم که از چه نواحی داریم آسیب می‌بینیم، شاید شرایط پس از برجام و خارج‌شدن آمریکا پیام‌هایی برای ما داشت که متوجه شدیم آسیب‌هایمان از چه نواحی است که یکی از آن‌ها همین بحث قاچاق است.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ‌خاطرنشان کرد: ما در چهار پنج ماه گذشته شاید خیلی از پیام‌ها را گرفتیم که ای کاش در سه چهار دهه گذشته این پیام‌ها را به‌جد می‌گرفتیم و توجه می‌کردیم هرچند مقام معظم رهبری به این موضوعات بارها و بارها ورود کرده و تاکید داشتند اما دولت‌های گذشته نیز متاسفانه کمتر مورد اولویت قرار می‌دانند اگر توجه می‌کردند امروز این میراث و این شرایط برای کشور اتفاق نمی‌افتاد.

وی اظهار داشت: ما در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در چهار دهه گذشته با رویکرد مقابله‌ای برخورد کرده‌ایم و کمتر رویکرد پیشگیرانه و زیربنایی و ایجابی داشته‌ایم، وقتی پیشگیرانه نباشد ما باید هزینه‌هایمان را در حوزه مقابله افزایش دهیم اما هرگاه پیشگیرانه باشد هزینه‌ها خود به خود کاهش پیدا می‌کند و اثرات آن پدیده نیز رو به کاهش خواهد رفت.

سردار مویدی افزود: در سال 81 مقام معظم رهبری فرمان تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را صادر کردند، می‌توانیم ادعا کنیم که از سال 81 تا به امروز شاید در 4- 5 سال گذشته به این سیاست‌ها و فرمان توجه شده، ما تا سال 92 نه قانون خاص مبارزه با قاچاق کالا داشتیم و نه سازمان و ساختار داشتیم و نه سیاست و برنامه هدفمند داشتیم.

وی بیان کرد: در سال 92 دولت و مجلس با یک همدلی و همراهی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری یک هماهنگی و انسجامی ایجاد شد و سال 94 اولین قانون خاص ابلاغ شد و این قانون هم رویکردش پیشگیرانه است یعنی زیربناهای اقتصادیمان و نگاه فرهنگی حاکم بر اقتصادمان طوری طراحی شود که بتواند از آسیب‌هایی مثل قاچاق به راحتی آسیب‌پذیر نباشد و بتواند سیستم آفندی خوبی به راحتی برای خودش تعریف کند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ‌تصریح کرد: از سال 94 که این قانون ابلاغ شد زیربناها و زیرساخت‌های آن آغاز شد، بیش از 500 میلیارد تومان در جهت راه‌اندازی سامانه‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز را شاهد هستیم.

وی با اشاره به سامانه ریجستری به عنوان یکی از این ‌سامانه‌ها، خاطرنشان کرد: این سامانه برای هر شهروند و مدیری قابل افتخار است، چرا که سامانه‌ای تعریف کرده‌ایم که اگر به عنوان مثال من بخواهم گوشی قاچاقی وارد کنم نمی‌توانم، ما 30 سامانه این چنینی تعریف کرده‌ایم از پوشاک، قطعه، سوخت، لوازم‌خانگی و همه موارد در آن دیده شده و اگر این اتفاق بیافتد ما شرایطی مثل ریجستری را در کشور شاهد خواهیم بود.

سردار مویدی، افزود: در سال جاری سازمان و ساختار هم در ادامه این قانون به دستور رئیس‌جمهور ابلاغ شده یعنی ما می توانیم با داشتن قانون، داشتن سازمان و ساختار یک سازمان منظم و منسجم و یک ستاد فرادستگاهی را شاهد باشیم که به دغدغه‌های مردم پاسخ دهد.

وی تصریح کرد: اقدامات برجسته‌ای که ما در سال‌جاری داشتیم تعیین‌تکلیف انباری بود که 3 - 4 سال نگهداری می‌شد، بحث آئین‌نامه کوله‌بری و ته‌لنجی‌ها را تصویب کردیم، اقدام بعدی بحث تصویب‌کردن سازمان و ساختار ستاد است که شاهد توفیقات خوبی هستیم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ‌عنوان کرد: ‌امسال شعب تجدید نظر در تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه را افزایش دادیم، ‌شاید تا سه - چهار سال پیش بحث اطاله رسیدگی به پرونده‌های ما شش ماه بود و امروز در قوه قضاییه 75 روز و در تعزیرات حکومتی 61 روز است که دقیقا یک کاهش 70 درصدی را نسبت به اطاله رسیدگی پرونده‌‍‌ها شاهد هستیم.

سردار مویدی افزود: تمرکز بر سازمان‌یافتگی قاچاق کالا و ارز را داریم که بیش از 222 پرونده در دو - سه سال گذشته توسط وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی تشکیل شده است.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها