غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
قومیتگرایی افراطی محصول استعماری انگلیس است/ دولت به خوزستان رسیدگی ویژه کند/ تجزیهطلبان به دنبال نسخههای صدام هستند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: از اشتباههای همه دولتها این بوده که خوزستان را استانی در کنار سایر استانها دیدند در حالی که سطح رسیدگی به آن باید از استانهای ویژه هم بالاتر باشد.
اعتمادآنلاین| شنبه در سالروز آغاز جنگ تحمیلی، رژه نیروهای مسلح در اهواز به خون کشیده شد. در این عملیات تروریستی بر طبق آمار رسمی 25 نفر شهید شدند. ابتدا گروهک الاحوازیه مسئولیت این حمله را به عهده گرفت و کمی بعدتر داعش هم اعلام کرد در این حمله تروریستی مشارکت داشته است.
بیشک اتفاقی که در اهواز رخ داد فارغ از بحثهای جداییطلبانهای نیست که این روزها جدیتر از گذشته توسط گروهکهای داخلی و خارجی پیگیری میشود موضوعی که غلامعلی رجایی فعالی سیاسی اصلاحطلب بر آن تاکید دارد.
غلامعلی رجایی با بیان اینکه بحث قومیتگرایی افراطی که از نظر اسلام مطرود است محصول کار استعمار پیر انگلیس است، به «اعتمادآنلاین» گفت: مثل معروفی هم که گفته میشود «تفرقه بیانداز و حکومت کن» یک تفکر وارداتی است. اسلام بر عربیت و قومیت خط کشید و کسانی که نگاه قومیتی دارند در درجه اول خط فاصلهای بین خود اسلام ایجاد کردهاند.
او ادامه داد: نکته بعدی این است که افرادی در خوزستان میخواهند با کارهایی دهن پرکن، خودی نشان دهند و همین دلیلی بر آن است که نتوانستهاند بین مردم نفوذ داشته باشند. اینها بین مردم عرب ما مطرود و منزوی هستند و مثل کسی که تحویل گرفته نمیشود سروصدا راه میاندازند. آنها با این کار سعی کردند خود را در معرض دیده شدن قرار دهند تا تبلیغی برای آنها شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: عربهای مسلمان خوزستان خود را قبل از آنکه عرب بدانند ایرانی میدانند و برخلاف آن چیزی که گفته میشود اینها مهاجر نیستند بلکه ساکن هستند. عرب خوزستان برای این انقلاب و جنگ کشتهها داده و چه مردان و چه زنان عرب حماسهها آفریدهاند.
رجایی این حمله تروریستی را احیای برنامههای صدام و نشان از استیصال تجزیهطلبان دانست و گفت: این کارها استیصال جریانهای قومی را میرساند. هر ایرانیای میداند نسخهای که برای آنها نوشته شده، بحث تجزیه ایران است. اینها دارند به نسخههای تکراری صدام که خوزستان باید عربستان به مرکزیت الاحواز شود، دامن میزنند و بحث تجزیه و تحریک قوم عرب را پیش میگیرند.
او افزود: این تحرکات راه به جایی نمیبرد و به زودی مردم خوزستان به خصوص عشیره عرب پاسخ اینها را خواهند داد.
مشاور شهردار تهران عنوان کرد: خوزستان بیشتر از مناطق دیگر مستعد برنامهریزی بیرون از کشور است؛ چه ارتجاع عربستانی و چه استعمار کهن. حتماً آنها در برنامههای خامی که برای ایران تهیه کردهاند روی بحثهای قومی در خوزستان برنامه خواهند داشت که این حلقهای از حلقههای گسترده برنامهریزی برای تجزیه کردن خوزستان است.
او ادامه داد: تصور من این است که به زودی خوزستانی اعم از عرب، لر، بختیاری و شوشتری اعلام خواهند کرد خوزستان یکپارچه است و اول ایرانی هستند و بعد مسلمان.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین تاکید کرد: در عین حال نباید غفلت نیروهای اطلاعاتی را دست کم گرفت و این توقع نمیرفت که حادثهای به این شکل اتفاق بیافتد.
غلامعلی رجایی در پایان گفت: توصیه من به دولت این است که خوزستان را یک استان ویژه بداند. ما حتماً در خطر نباید به یاد خوزستان بیفتیم. خوزستان گرفتار گرد و خاک، مشکل کم آبی و... است و اکنون هم امنیت آن به خطر افتاده. از اشتباههای همه دولتها این بوده که خوزستان را استانی در کنار سایر استانها دیدند در حالی که سطح رسیدگی به آن باید از استانهای ویژه هم بالاتر باشد.
دیدگاه تان را بنویسید