سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه:
آمریکا آنقدر خام نیست که جنگی علیه ایران راه بیندازد/ همیشه گفتهایم که پاسخگوی زبان احترام خواهیم بود
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ضمن رد احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا، اعلام کرد که آمریکا از تواناییهای دفاعی ایران مطلع است.
اعتمادآنلاین| سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در گفتوگویی اختصاصی با شبکه تی آر تی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه صحبتهای ضدایرانی بسیاری توسط رئیسجمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و جلسه شورای امنیت شنیده شد، ولی به نظر میرسد که آرزویش برای ایجاد مشاجره میان کشورها پیرامون ایران چندان موفقیتآمیز نبوده و نتوانسته حمایت کشورهای زیادی را به دست آورد؟ گفت: بله، سخنان بسیاری گفته شده و بنده باید به شما بگویم که ما به چنین سخنانی عادت کردهایم. این مسئله جدیدی نیست. 40 سال از انقلاب گذشته است و آمریکاییها و رئیسجمهورهای آمریکایی همیشه با زبان تهدید با ایران حرف زدهاند و در این زمینه مرتکب اشتباه شدهاند. چرا که (این تهدیدات) هرگز نتیجهای نداشته و در آینده نیز نتیجهای نخواهند داد. ما همیشه گفتهایم که پاسخگوی زبان احترام خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می رسید که کنفرانس خبری حسن روحانی بیشتر به توافق هستهای و خروج آمریکا از توافق هستهای مربوط میشد و به نظر میرسد که آمریکا با این کارش نتوانسته دوست و یاوری برای خود دست و پا کند. به نظر میرسد که ایران برخلاف خواسته رئیسجمهور آمریکا به جای منزوی شدن، در حال کسب حمایت بیشتر است، افزود: حق با شماست.
حقیقت این است که توافق هستهای تنها میان ایران و آمریکا منعقد نشده است. این توافق، توافقی میان ایران و گروه 1+5 که این روزا به 1+4 شناخته میشود - هم نیست. در حقیقت این توافق متعلق به جامعه بینالمللی است؛ چراکه توسط شورای امنیت تایید شده است. نهتنها تایید شده است بلکه به عنوان قطعنامه 2231 شورای امنیت شناخته می شود، از این جهت (برجام) متعلق به جامعه بینالمللی است و در همین راستا حمایت کل جامعه بینالمللی از توافق هستهای، اجرای این توافق و تسهیل در اجرای آن در فضایی سازنده، تعهد و الزام محسوب میشود. آمریکا هنگامی که از توافق خارج شد، در واقع قطعنامه شورای امنیت را نقض کرد. این کشور به عنوان عضو ثابتی از شورای امنیت، قطعنامه خود این شورا را نقض کرد و این که آقای ترامپ تصمیم گرفت به همان شورای امنیت برود و ایران را بابت وفاداری به قطعنامه شورای امنیت محکوم کند، موضوعی عجیب و غریب است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه همچنین درباره اینکه ایران چگونه میخواهد مردم را در برابر تحریمهای آمریکا حفظ کند؟ ترامپ موسسات را تهدید کرده و گفته که موسساتی که به داد و ستد با ایران ادامه دهند، با عواقب سختی مواجه خواهند شد. نظر شما در اینباره چیست؟ اظهار کرد: ما در حال همکاری بسیار نزدیک با سایر کشورها، خصوصا طرفین دیگر برجام از جمله چین، روسیه و سه کشور اروپایی دیگر و صد البته اتحادیه اروپا هستیم. به عبارتی تمام 28 کشور اروپایی بخشی از این مسئله هستند. به گمانم همه موافق هستند که تحریمهای یکجانبه اعمال شده توسط آمریکا علیه تهران، مبنای قانونی ندارند و عقلانی نیستند.
عباس عراقچی در پاسخ به سوال مجری که پرسید باور دارید که جنگی کلامی میان آمریکا و ایران راه افتاده است؟ باور دارید که این (جنگ کلامی) میتواند به درگیری نظامی میان این دو کشور منجر شود؟ به نظر نمیرسد که کسی در این میان به دنبال صلح باشد؟ بیان کرد: در دنیای واقعی، در سیاست هر چیزی ممکن است و ما همیشه باید برای رخ دادن بدترین سناریو آماده باشیم، اما اگر شما نظر من را میخواهید، به گمانم جنگ با ما فاصله زیادی دارد. گمان نمیکنم که آمریکا تا این حد خام باشد که بخواهد جنگی علیه ایران راه بیندازد؛ چراکه آنها بیش از هرکس دیگری از توانمندیهای دفاعی ایران و تواناییهای ما در انتقامجویی در یک جنگ واقعی - که امیدواریم هرگز رخ ندهد - مطلع هستند. ما از توان دفاعی خوبی بهرهمندیم و من گمان میکنم که همه بهخصوص در منطقه ما از هزینههای جنگ مطلعاند. متاسفانه در منطقه ما از جنگ و جنگهای داخلی گرفته تا تنشها و تروریسم و افراطگرایی یافت میشود.
امیدوارم که هیچکسی خواهان جنگی دیگر یا خواهان بحران هستهای مجددی در منطقه نباشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید