غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد:
احزاب قوی، پیشنیاز نظام پارلمانی
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه من یا آقای باهنر در باره بحث نظام دو پارلمانی اعلام نظر کنیم، کاملا اتفاقی است و فکر میکنم بیشتر متوجه جنس سؤالات رسانههاست. طرح این ایده خوب است و اعلام نظر موافقان یا مخالفان آن میتواند سبب پختهتر شدن بحث شود.
اعتمادآنلاین| غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به جای اینکه هر 2 سال شاهد برگزاری یک انتخابات باشیم، با حذف انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر، هر 4سال انتخابات پارلمان را خواهیم داشت.
در ادامه اهم این گفت و گو را می خوانید:
- این که من یا آقای باهنر در باره بحث نظام دو پارلمانی اعلام نظر کنیم، کاملا اتفاقی است و فکر میکنم بیشتر متوجه جنس سؤالات رسانههاست. طرح این ایده خوب است و اعلام نظر موافقان یا مخالفان آن میتواند سبب پختهتر شدن بحث شود؛ چراکه گذر از یک ساختار سیاسی به ساختار سیاسی دیگر نیازمند برنامهریزی مقدماتی، میانمدت و بلندمدت است.
- بحث نظام دو پارلمانی زمانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار خواهد گرفت که بهصورت رسمی از سوی مقام معظم رهبری به مجمع ماموریت بررسی واگذار شود؛ البته نقش اصلی در این زمینه بر عهده شورای بازنگری قانون اساسی است.
- این طرح براساس سخنان مقام معظم رهبری در سفر 7سال پیش به کرمانشاه است. ایده نظام پارلمانی ایدهای است که به واسطه پررنگ شدن نقش مردم در تصمیمگیریها و فعال شدن احزاب قابل تامل است .
- نظام دو پارلمانی یعنی یک پارلمان عام باشد و یک پارلمان علما یا مجلس سنا (همان عنوانی که در کشور قبل از پیروزی انقلاب وجود داشت). داشتن پارلمان عام حلقه ارتباطی حاکمیت با مردم است و سبب ارتقای آن میشود و مجلس سنا که نمایندگان و نخبگان احزاب در آن حاضر میشوند.
منبع: روزنامه همشهری
دیدگاه تان را بنویسید