کد خبر: 241847
|
۱۳۹۷/۰۸/۰۸ ۱۵:۲۹:۰۰
| |

سخنگوی اتحادیه اروپا

سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا در دست اجرا است

یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا امروز(سه‌شنبه) در گفت‌وگو با دویچه‌وله گفت: سازوکار ویژه مالی برای حفظ مراودات مالی و تجاری این اتحادیه با ایران در دست اجرا است.

سازوکار ویژه مالی ایران و اروپا در دست اجرا است
کد خبر: 241847
|
۱۳۹۷/۰۸/۰۸ ۱۵:۲۹:۰۰

اعتمادآنلاین| تارنمای آلمانی دویچه وله که نام این سخنگو را بیان نکرده، نوشت: اتحادیه اروپا مصمم است توافق هسته ای با ایران را حفظ کند. سخنگوی اتحادیه اروپا در مورد علت تأخیر عملیاتی شدن این سازوکار پیش از سرگیری دور دوم تحریم‌های آمریکا (13 آبان) بیان کرد: تصمیم به راه‌ اندازی چنین سازکاری، دوم مهرماه (24سپتامبر) در دیدار وزیران خارجه اتحادیه اروپا در حاشیه اجلاس سالانه سازمان ملل در نیویورک اتخاذ شد. این تصمیم سپس برای طراحی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا واگذار شد.


او افزود که روشن شدن جزئیات کامل و شیوه اجرای این تصمیم نیاز به زمان دارد.


اتحادیه اروپا پیش از این تاکید کرده بود که با قانون موسوم به ' قانون مسدودکننده' یا 'مقررات مقابله‌ای' به اتحادیه اروپا این امکان را خواهد داد تا با نادیده گرفتن احکام صادرشده در دادگاه‌های ایالات متحده، در برابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا پس از خروج یکجانبه این کشور از برجام بایستد.


اتحادیه اروپا حال با همکاری متحدان خود(روسیه و چین) در پی اجرای سازوکار ویژ‌ه‌ای است که امکان همکاری باایران دربخش های کلیدی اقتصادی ، تجارت و سرمایه گذاری، نفت، حمل و نقل و تبادلات مالی را حفظ می‌کند.


یک دیپلمات مرتبط با سیاست‌های ایران در اتحادیه اروپا در گفتگو با دویچه‌وله تأکید کرد که اجرای این سازوکار در عمل بدان معناست که کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک نهاد قانونی برای تسهیل معاملات مالی قانونی با ایران ایجاد خواهند داشت و این امر به شرکت های اروپایی اجازه می‌دهد تا با قوانین اتحادیه اروپا تجارت را ادامه دهند.


اتحادیه اروپا تأکید دارد که توانایی انجام معاملات مالی و همچنین ادامه صادرات میعانات نفت و گاز و محصولات نفتی و پتروشیمی باید برای ایران فراهم باشد.


دونالد ترامپ روز 18 اردیبهشت ماه سال جاری کشورش را از توافق هسته ای 1+5 با ایران خارج و اعلام کرد که تحریم های این کشور علیه تهران و سایر افراد و شرکت هایی که با این کشور همکاری کنند باز می گردند.


این اقدام با اعتراض سایر کشورهای امضا کننده این توافق روبرو شد و اتحادیه اروپا و روسیه و چین اعلام کردند که به برجام پایبند بوده و ساز و کارهایی را برای ادامه تجارت و فعالیت شرکت های در ایران پیش بینی خواهند کرد.


محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به تازگی به شبکه آمریکایی سی بی اس گفته بود که نخستین باری است که اروپایی ها نه تنها علیه سیاست ایالات متحده اظهار نظر می کنند بلکه به دنبال توسعه فرایندی برای توقف و جبران تحریم ها هستند.


وی دیروز (دوشنبه) نیز خبر از عملیاتی شدن سازوکارهای اتحادیه اروپا در چند روز آینده داده بود.


ظریف با این حال گفت: ممکن است که به خاطر فشارها و کارشکنی که آمریکایی ها در تمام مراحل تدوین این ساز و کارها دنبال می کرد، زمان استفاده از این ساز و کارها مقدار دیگری طول بکشد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها