کد خبر: 248495
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۰ ۱۲:۲۵:۰۰
| |

جاوید قربان اوغلی:

استیضاح ظریف تاثیری ندارد

دیپلمات پیشین و کارشناس مسائل بین الملل گفت:محمد جوادظریف مستندات، شواهد و منطق نیرومندی برای دفاع از حرف هایی که درباره پولشویی گفته و الان محل مناقشه و اتهام زنی به ایشان شده ، دارد.

استیضاح ظریف تاثیری ندارد
کد خبر: 248495
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۰ ۱۲:۲۵:۰۰

اعتمادآنلاین| جاوید قربان‌اوغلی درباره درخواست استیضاح محمدجواد ظریف در مجلس شورای اسلامی و تاثیر آن در مذاکراتی که دستگاه دیپلماسی دارد، گفت:تصور نمی‌کنم که طرح استیضاح وزیر امور خارجه تأثیر آنچنانی در فضای مذاکرات آقای ظریف و تیم اقتصادی کشور با دست اندرکاران ساز و کار ویژه مالی داشته باشد.


وی اضافه کرد: به نظر می رسد این درخواست بیشتر یک دعوا و مناقشه داخلی است که توسط گروهی که از ابتدا هم علیه برجام و هم اقدامات دولت برای بهره مندی از منافع برجام موضع گیری داشتند،صورت می گیرد و بهانه و مستمسک آنها هم اظهارات اخیر آقای ظریف در مورد پولشویی است. البته این اقدام از این نظر می‌تواند تأثیرگذار باشد که اگر چنانچه به هر دلیلی لوایح چهارگانه - که مهم ترین آن CFT است - تصویب نشود، روند کار مذاکره را عملاً با بن بست روبرو خواهد کرد و ما را در شرایط بسیار پیچیده ای از لحاظ بین المللی قرار می دهد.


وی یادآورشد: بعد از خروج آمریکا از برجام، اروپا و ایران به طور مشترک تلاش می‌کنند راهکارهای برون رفت از این بحران و عبور از تحریم های آمریکا پیدا کنند و از این بابت عدم تصویب این لوایح ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. البته باید بپذیریم که نمی توانیم حقی را از قوه قانونگذاری و یا نمایندگان سلب بکنیم چرا که سوال و یا استیضاح جزو حقوق مصرح نمایندگان مجلس است و تا اینجای کار محل ایراد نیست.


قربان اوغلی اضافه کرد: از طرف دیگر آقای ظریف مستندات، شواهد و منطق نیرومندی برای دفاع از حرف هایی که گفته و الان محل مناقشه و اتهام زنی به ایشان شده دارد چرا که پولشویی مسئله‌ای نیست که از دید کسی پنهان باشد و از این جهت نه آقای ظریف بلکه بسیاری دیگر در کشور این مسئله را کاملاً می دانند و اطلاع دارند.آقای ظریف خیلی راحت می‌تواند از این مسئله عبور کند و استدلال های بسیار نیرومندی هم داشته باشد و ما نباید نگران موقعیت آقای ظریف باشیم.علاوه براین در مجلس چهره ها و فراکسیون هایی وجود دارند که حتما بعنوان مخالف استیضاح چنین مسائلی را مطرح خواهند کرد.


این کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر حرف شما به این معنی است که بعضی از مسائل در مجلس رو خواهد شد اتفاقا به نظر من شاید از این نظر کار آقای ظریف را باید تحسین کرد که بالاخره این مسائل به صحن مجلس بیاید و تکلیف آن روشن شود. خیلی ها در کشور در این مسئله با آقای ظریف هم نظرند اما جرات و شجاعت بیان این مسائل را نداشتند کما اینکه من فکر می کنم مجلس و مدیریت مجلس به گونه‌ای نیست که نگران لو رفتن اطلاعات محرمانه باشیم.


قربان اوغلی اضافه کرد: در مسئله پولشویی و فساد گسترده اقتصادی هرچقدر شفاف‌سازی شود و نیشتر بر این دمل های چرکی زده شود،به سالم سازی فضای کشور کمک خواهد کرد ضمن اینکه ما برای نجات برجام و برون‌رفت از دام آمریکا هم نیاز داریم فضا شفاف شود.


این دیپلمات پیشین در بخش دیگر از این گفت و گو اظهارداشت: آقای ظریف و تیمش در حقیقت کشور پرچمدار کاری بود که کشور در مورد آن تصمیم گرفته بود؛ حاکمیت و نظام به این تصمیم رسیده بود که از بحران هسته ای بیرون بیاید و نتیجه آن برجام شد.دستگاه دیپلماسی این کار را با موفقیت انجام داد که واقعا قابل تحسین است. امروز هم اگر چنانچه آقای ترامپ اراده اش بر این است آمریکا را از این توافق بیرون بکشد تقصیری متوجه آقای ظریف و آقای روحانی نیست. امروز باید این دستاورد بزرگ حفظ شود و همه دنیا هم در کنار ایران ایستاده است تا برجام را نجات دهد.


قربان اوغلی ادامه داد: یکی از ملزومات نجات برجام ایجاد سازوکارهایی است که ایران از منافع اقتصادی این توافق استفاده کند.از این نظر مسئله FATF مطرح می شود و برای این که اروپایی ها بتوانند در مقابل آمریکا استدلال داشته باشند پولهایی که ایران از طریق تجارت، سرمایه گذاری و خرید و فروش ها و پروژه ها به دست می آورد این ها تبدیل به پول کثیف نمی شود.


سفیر پیشین ایران در آفریقای جنوبی با اشاره به طراحی سازوکار ویژه مالی اروپا اظهارداشت: در چنین شرایطی هر اقدامی از جانب ایران باعث تضعیف موضع اروپا در مقابل آمریکا شود، نوعی خودزنی و خود تحریمی است و ما باید در کنار اروپا هم از نظر اقتصادی، هم از طریق مشوق های سیاسی - که اعتقاد دارم بسیار هم زیاد است -همکاری کنیم و چفت و بست های توافق با اروپا را قوی تر کنیم. در مورد CFT فکر می کنم اراده نظام بر این هست که این اتفاق خواهد افتاد منتها مشکل ما در این است که ما با تأخیر هزینه‌های این کار را بالا می بریم در حالی که اگر نظام در کلیت خود بتواند زودتر از این پل عبور کند راحت‌تر بتوان با اروپایی ها به توافق رسید.


وی افزود: اروپایی ها هم نباید احساس کنند که ما کاملاً دستهایمان بسته است و کاری نمی‌توانیم بکنیم و تصویب این لوایح هم باید در قالب مذاکرات کاملا جدی با اروپا باشد.اروپایی ها بالاخره 28 کشور هستند که قدرت مالی بسیار بالایی دارند و باید در مذاکراتی که داریم به آنها گفته شود که شرکت‌های اروپایی هم باید از طریق خود دولتها که حاکمیت دارند وادار شوند وارد فاز همکاری اقتصادی با ایران شوند و این مطالبه جدی ما از اروپا باشد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها