آیتالله محمد یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
حکم قاضی براساس سفارش، منافع شخصی و جناحی نباشد
آیتالله محمد یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حکم قاضی نباید براساس سفارش و توصیه و طبق منافع شخصی و جناحی باشد.
اعتمادآنلاین| آیتالله محمد یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در همایش قانون اساسی و آرمان های انقلاب و دوره تکمیلی حقوقدانان تراز انقلاب اسلامی که با حضور شخصیتهای کشوری و لشکری و 400 تن از بسیجیان حقوقدان سراسر کشور در مجتمع یاوران مهدی (عج) برگزار شد، با بیان توصیه هایی به حقوقدانان بیان کرد: حقوقدانان و قضات در حساسترین جایگاه قرار دارند و باید چنین حساسیتی را درک کنند. عدالت در واقع تحقق حق است و حقوقدان و قاضی باید در جهت کشف حقیقت و تحقق حق تلاش کنند.
وی اظهار کرد: حکم قاضی نباید براساس سفارش، توصیه و طبق منافع شخصی و جناحی باشد، حکم باید در گرو عدالت و تحقق حق صادر شود. در مسئولیتی که قضات و حقوقدانان قرار دارند وسوسه های شیطانی و هوای نفس یکی از تهدیدات جدی به شمار می رود، لذا لازم است این موضوع مورد توجه ویژه و مراقبت قرار گیرد.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود : قضات و حقوقدانان باید در کشف حقیقت توجه و اهتمام ویژه داشته باشند که در صدور حکم تنها به گزارشهای دریافتی بسنده نکنند و آن را ملاک قضاوت قرار ندهند، بلکه حتما به صورت حضوری اظهارات طرفین دعوا را استماع کنند.
یزدی گفت: یک قاضی عادل باید در مسیر قضاوت تنها خداوند و تحقق عدالت را مد نظر داشته باشد تا بتواند عدالت اجتماعی را در جامعه رقم بزند. اعتبار و جایگاه دستگاه قضائی وابسته به قضات و احکام است اگر عدالت رقم بخورد بزرگترین پشتوانه اعتباری در نظام شکل میگیرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: آیندگان در مورد قضاوتهای قضات به قضاوت میپردازند باید بدانیم که دنیا امانتی است که باید پاسخگوی امور معنوی، اجتماعی، اقتصادی و ...آن باشیم.
وی اظهار کرد: یکی از امانتهای بسیار بزرگ که در دست قضات و حقوقدانان است حفظ آبروی اشخاص است و نباید اسرار مردم در دستگاه قضائی افشا شود، بلکه باید در روند پرونده، رازداری پیشه کرد.
یزدی عنوان کرد: اطاله دادرسی یکی از دغدغه های جدی است که گاهی روند پرونده و صدور حکم را طولانی می کند که باید برخی از موضوعات اصلاح و با در نظر گرفتن انصاف و عدالت و یقین آرای مربوطه صادر شود.
وی متذکر شد: جامعه انتظار دارد احکام بر اساس عدالت صادر شود تا مردم به حق خود دست یابند و از حقوق جامعه صیانت شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید