کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی:
کشورهای منطقه در تمدن عظیم اسلامی سهم دارند
رییس شورای راهبردی روابط خارجی گفتوگوی درون تمدنی را به عنوان یک ایده برای صلح و ثبات در منطقه معرفی کرد و گفت: همه کشورهای این منطقه که در تمدن عظیم اسلامی سهم داشتند میتوانند چنین طرحی را پیگیری کنند.
اعتمادآنلاین| کمال خرازی در سمینار صلح و ثبات در غرب آسیا اظهار کرد: ایدهای که به نظرم میرسد و مورد اختلاف نیست گفتوگوهای درون تمدنی است و این گفتوگو در باب تمدن اسلامی میتواند طراحی شود و محوریتی را ایجاد کند که موجب آرامش در فضای فعلی شده و پرچم احیای تمدن اسلامی را برافرازد.
وی تصریح کرد: باید ببینیم به جای ائتلافهایی برای جنگ در منطقه چگونه میتوانیم به اصل تمدن طلایی اسلامی برگردیم. البته آگاه ساختن ملتها جدای از دولتها خود عامل مهمی است و این مساله میتواند یک بیداری اسلامی باشد که بتوانیم آگاهی را توسعه دهیم و به تمدن خودمان بازگردیم.
وی همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که راهکار ثبات منطقهای و انتظار از کشورهای منطقه در این راستا چیست، گفت: برگزاری نشستهای مختلف در این رابطه است همچنان که که برای پردازش "گفتوگوی تمدنها" نشستهایی در سطح اروپا، سازمان ملل و غیره برگزار شد. امروز هم اگر در مسیر احیاء تمدن اسلامی نشستهای مختلف برگزار شود با حضور همه کشورها بدون استثنا میتوانیم امیدوار به موفقیت بود.
وی درباره محقق و اجرا شدن ساز و کار ویژه مالی اروپا در چارچوب اجرای برجام با بیان این که " همه امیدوارند این ساز و کار اجرایی شود" افزود: اروپا خودش هم تا به حال این قول را داده و انتظار است گامهای عملی بردارد. بر اساس رایزنی دکتر ظریف با مقامهای اروپایی آنها قول دادند تا پایان سال میلادی این مساله اجرا شود.
خرازی درباره اقدامات ایران در مقابله با تروریسم اظهار کرد: ایران در صلح و امنیت و دفاع از حکومتهای مستقر در منطقه نقش داشته است طبیعی است ایران همواره خواستار آزادی مردم و استقلال حکومتهاست اما معتقد است باید آرامش در منطقه برقرار شود و احیای تمدن اسلامی را در این راستا پیشنهاد میکنیم.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی درباره حادثه تروریستی چابهار گفت: امنیت ایران زبانزد منطقه است اما دشمنان و بیگانگان دخالت میکنند تا این امنیت را با مشکل مواجه کنند از جمله همین حرکات تروریستی است اما اینها تلاشی مذبوحانه است و مردم و نیروهای نظامی و اطلاعاتی ما در صحنه حضور دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته شد یک ساز وکار ویژه مالی داخلی در کشور هم راستا با سازوکار مالی اروپا ایجاد شود الان این مساله در چه حالی است؟ اظهار کرد: از این مساله اطلاعی ندارم که چه تلاشهایی برای سازوکار مشابه با اروپا انجام شده اما به تناسب آن باید دستگاههای ایرانی خود را تنظیم کنند تا بتوانند از مشکلات عبور کنند.
خرازی درباره خروج احتمالی قطر از شورای همکاری خلیج فارس گفت: البته این یک احتمال است که بخواهد خارج شود اما با این اتفاق یک هم سنخی و همفکری در منطقه به وجود میآید بین کشورهایی که مخالف سلطه عربستان هستند، باید دید چه سازوکاری کمک میکند به امنیت فراگیر منطقه، رقابتها خیلی نمی تواند کارساز باشد. زمان آن رسیده که به جای رقابت، همکاری را سرلوحه قرار داد و راهکار آن هم ایجاد یک سازوکار امنیت منطقهای است که همه در آن نقش داشته باشند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید