محمد کیانوشراد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
موضوع نظام پارلمانی یک بحث انحرافی است/ طرح موضوع نظام پارلمانی برای تنگتر کردن قدرت مردم است/ میزان و درجه آزادی، نظامهای سیاسی را معرفی میکند
محمد کیانوشراد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: طرح نظام پارلمانی یک موضوع انحرافی و یا همراه با مقاصد سیاسی برای تنگتر کردن قدرت مردم در تعیین سیاستهای کلی نظام خواهد بود.
اعتمادآنلاین| محمد کیانوشراد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران در گفتوگو با « اعتمادآنلاین » با اشاره به طرح موضوع نظام پارلمانی بیان کرد: اصلا مسئله نظام پارلمانی یا ریاستی نیست و مسئله پاسخگو بودن یا نبودن دولت نیز مسئله فرعی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه افزود: نظامهای سیاسی و درجه آزادی آنهاست که میتواند آنها را به عنوان یک نظام دموکراتیک یا نیمه دموکراتیک یا اقتدارگرا و استبدادی معرفی کند.
این نماینده مجلس ششم با اشاره به برخی نظامهای سیاسی دنیا، عنوان کرد: به همین دلیل شما در نظامهای سلطنتی مانند انگلیس نوعی نظام دموکراتیک میبینید، اما در نظام جمهوری عراق دوران صدام یا سوریه اکنون اگرچه نام آنها نظام جمهوری است اما آزادیها را در آنجا سراغ نداریم و لذا مسئولان آن کشورها هم پاسخگو نیستند.
کیانوشراد درباره میزان قدرتی که در کشور ایران در اختیار دولت است، گفت: در کشوری مانند ما که بیش از 50 درصد قدرت اقتصادی در اختیار برخی نهادهاست سخن گفتن از تبدیل نظام ریاستی به نظام پارلمانی و بعد انتظار پاسخگو کردن دولت حرف دقیقی نیست و سخن انحرافی است.
او تاکید کرد: حرف اساسی آن است که همه نهادهایی که در کشور فعالیت اقتصادی میکنند باید در برابر قانون از وضعیت یکسانی برخودار باشند، در غیر این صورت آش همان آش است و کاسه همان کاسه.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به احتمال وجود مقاصد سیاسی در طرح موضوع نظام پارلمانی، گفت: تفاوتی در این مسئله که نظام ریاستجمهوری تبدیل به نخستوزیری شود، نخواهد بود. این بحث یک موضوع انحرافی و یا همراه با مقاصد سیاسی برای تنگتر کردن قدرت مردم در تعیین سیاستهای کلی نظام خواهد بود.
کیانوشراد در ادامه تاکید کرد: اگر کسانی هم با عزم جدی آن را مطرح میکنند، خواسته یا ناخواسته در جهت محدود کردن قدرت مردم گام بر میدارند.
دیدگاه تان را بنویسید