جهانبخش خانجانی، عضو حزب کارگزاران:
حاکمیت نباید اجازه دهد که راه گفتوگو با مردم مسدود و محدود شود/ شفافیت جامعه را به سمت سلامت اقتصادی و اخلاقی میبرد
جهانبخش خانجانی، عضو حزب کارگزاران تاکید دارد که رابطه بین مردم و حاکمیت محدود و مسدود شده است و باید برای این موضوع راهحلی پیدا کرد.
اعتمادآنلاین| جهانبخش خانجانی، عضو حزب کارگزاران درباره اینکه کارشناسان و سیاسیون مطرح میکنند در شرایطی که کشورقرار دارد تنها راه برون رفت، اتحاد و انسجام بین دولت، مردم و حاکمیت است، این امر چگونه محقق میشود بیان کرد: مجموعه رخدادهای انقلاب اسلامی مبنایی دارد که باعث به ثمر رسیدن آن شده است، ما یک مفهومی به نام جهوری اسلامی داریم؛ حال بنا نیست درباره مبانی و مفاهیم اسلامی این موضوع بحث کنیم اما در مبنای جمهوریت یک نکته حائز اهمیت وجود دارد و آن نقش مشارکت مردم است.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه باید محور همه رفتارهای خود را مردم قرار دهیم، ادامه داد: معتقدم مردم مبنای حکومتگری و حکومت کردن هستند؛ یعنی اگر مردم نباشند نه حکومتگری و حکومت کردن معنا و مفهومی پیدا نمیکند.
وی تاکید کرد: مردم طبیعتا نیازمند رهبرانی آگاه و هوشمند هستند و اگر این رهبران آگاه و هوشمند در صحنه حضور داشته باشند، میتوانند برای رابطه بین مردم و حاکمیت مسیر مناسبی پیدا کنند که در آن مردم بتوانند به راحتی نقد خود را بیان و در عین حال احساس آرامش و امید به آینده داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مسیرهای گفتوگو بین دولت، مردم و حاکمیت را محدود و بعضا در پارهای از موارد مسدود کردهایم و باید گفت نهادهایی در مسیر این تصمیمگیریها وجود دارند که به یک فهم مشترک از مفاهیم موجود در جامعه دست پیدا نکردهاند.
وی افزود: به عنوان مثال اگر درباره موضوع آزادی صحبت میکنیم، باید یک همگرایی و همآوایی در این مفهوم وجود داشته باشد اما نیست، یا اگر درباره توسعه صحبت میشود فهم مناسب و مشترکی از توسعه و توسعهگرایی وجود ندارد. اگر درباره منافع ملی صبحت میشود مشاهده میکنیم یک برهم کنش فکری، همآوایی و همگرایی در خصوص این منافع وجود ندارد.
سخنگوی اسبق وزارت کشور بیان کرد: معتقدم یکی از وظایف دولت و حاکمیت این است که راه گفتوگو با مردم را مسدود و محدود نکند.
وی تشریح کرد: متاسفانه و شوربختانه باید بگویم بعد از سال 84 بخشهای مشارکتپذیر مردم در نهاد تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور دچار اختلال شد و بعداز سال 88 هم هزینه هرگونه نقد فعالیت اجتماعی و سیاسی افزایش پیدا کرد.
خانجانی با اشاره به اینکه در جامعهای که بیان اندیشه و دیدگاه هزینه پیدا کند و مردم برای بیان دیدگاهها و نظراتشان دچار لنکت زبان شوند، طبیعتا رابطه بین مردم دولت و حاکمیت دچار اختلال میشود، اظهار داشت: به نطر من دولت باید از ابزارهای خودش استفاده و این فهم مشترک را تقویت کند و چناچه این فهم و درک مشترک در کنار حقوق مردم بر حکومت و از حقوق حکومت بر مردم آگاهی پیدا کنند، به نظر من این موانع برداشته میشود و ما میتوانیم جامعه مناسبی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز به دلیل فقدان فهم مشترک بعضا رفتارهای خشونتآمیز و بیان نظرات به مقابله و سوءتفاهم منجر میشود که بر خلاف رفتارهای مبنایی نظام جمهوری اسلامی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شفافیت و صادقانه صحبت کردن درباره شرایط موجود چه کمکی به همراهی مردم با حاکمیت و دولت میکند، بیان کرد: این مفهوم دروغ بازمیگردد به این نکته که ما مردم را ولی نعمت خود میدانیم یا خیر، امام همیشه در صحبتهایشان میفرموندند ما نوکر و خدمتگزار مردم هستیم و آنان ولی نعمت ما هستند.
وی تاکید کرد: هنگامی که رابطه خدمت و خدمتگزاری بین مردم و حاکمیت باشد؛ مفاهیمی چون دروغ، پنهانکاری و عدم آگاهی مردم زشت و مذموم است و باید گفت متاسفانه جامعه دچار یک احساس عدمهمبستگی و فروپاشی اخلاقی میشود.
خانجانی تصریح کرد: نه اینکه ما دچار فروپاشی شده باشیم بلکه این احساس وجود دارد در حوزههایی مانند اخلاق، مسائل مادی و مالی جامعه دچار یک فساد دامنگیر شده است و همین سبب شده که واقعیتها را به مردم نگوییم.
وی گفت: یکی از آفتهای بزرگ هر جامعهای این است که دروغ در آن رواج پیدا کند و عدم شفافیت صورت گیرد. اگر بتوانیم شفافیت را رواج دهیم و آنچه حقیقت ماجرا و واقعیت موضوع است را به مردم بگویم، باور کنید مشکلات حل میشود.
سخنگوی سابق وزارت کشور یادآور شد: مردم ما نجیب هستند؛ اوایل انقلاب مرحوم شهید رجایی در تلویزیون اعلام کردند که مردم ما دیگر نمیتوانیم مانند روزهای اول در هزینه سوخت یارانه پرداخت کنیم، مردم متوجه شدند اولین بار بنا بر گفته یکی از کارشناسان اقتصادی قیمت سوخت به بالاترین میزان یعنی فاصله بین قیمت جهانی دولتی عرضه شد و ما سوخت را بالاتر از قیمت جهانی فروختیم.
وی با بیان اینکه اگر مردم واقعیتها را بدانند همدلی و همراهی میکنند، گفت: در زمان جنگ دولت آقای مهندس موسوی گفتند مردم ما میتوانیم یک وعده کوپن گوشت و برنج به شما بدهیم اما با همین هزینه برای این کار میتوانیم پالایشگاه آبادان را احیا کنیم در آن زمان مردم بدون اینکه اعتراضی داشته باشند، همراهی کردند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: این نشان میدهد مردم ما دارای فرهنگ غنی چندهزار ساله و فرهنگ دینی اسلامی هستند که میتوانند در سختترین تنگناها همراه و مددکار مسئولان باشند اما چیزی که به همین اعتماد مردم آسیب میزند عدم تفاهم، راستگویی و صداقت است.
وی خاطرنشان کرد: ما وقتی خطایی مرتکب میشویم سعی میکنیم آن را توجیه کنیم وقتی خطایی در جامعه رخ میدهد سعی میکنیم آن را کتمان کنیم، این کتمان حقیقتها و واقعیتها در حالی که مردم مشاهده میکنند تخلفات و خطاها وجود دارد متاسفانه باعث ایجاد یک دوگانگی میشود که همین امر باعث وازدگی میشود.
خانجانی تاکید کرد: دولت با توسعهگرایی میتواند زمینه همراهی مردم را فراهم کند اگر چنین کاری را انجام دهد مردم احساس همدلی میکنند و وجود شفافیت میتواند جامعه را به سمت سلامت اقتصادی، اخلاقی و فکری سوق دهد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید