برگزاری جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان:
موافقان و مخالفان «نمکی» چه گفتند؟
امروز جلسه رای اعتماد به سعید نمکی، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان برگزار شد و نمایندگان موافق و مخالف دفاعیات خود درباره او را در صحن علنی مجلس مطرح کردند.
اعتمادآنلاین| جلسه بررسی صلاحیت « سعید نمکی » گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری امروز از اولین دقایق آغاز به کار مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
پس از صحبتهای روحانی نوبت به دفاع موافقان و مخالفان نسبت به معرفی سعید نمکی برای وزارت بهداشت رسید.
محمدحسین فرهنگی و حسین مقصودی مخالف و علیرضا سلیمی، مهدی فرشادان و علی نوبخت به عنوان موافقان وزارت نمکی صحبت کردند که اظهارات آنها را به نقل از خبرگزاریها میخوانید.
آیا روا است به دلیل تجهیزات جزئی یک بیمار را سه بار به اتاق عمل ببرند
محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز در مجلس به عنوان اولین مخالف گزینه پیشنهادی وزرات بهداشت گفت: بنده سوابق جناب نمکی را که مرور میکردم، سوابق ارزشمندی در گذشته ایشان دیدم. امیدوار هستم با رایی که از مجلس میگیرند در انجام وظایف خطیر موفق باشند. صحبتهایی که آقای رئیسجمهور فرمودند استماع کردیم که بعضا مربوط به موضوع بود و بعضا مربوط به موضوع نبود. در آن بخش که مربوط نبود، کاش به جای درخواست بزرگتر کردن دولت، در خصوص مسائل معیشتی مردم صحبت میکردند. در خصوص بازار ارز، قیمتها و مایحتاج عمومی سخن میگفتند و آرامشی به جامعه میدادند.
وی ادامه داد: علت اینکه به عنوان مخالف ثبتنام کردم، این نیست که ایشان در این جایگاه ناموفق باشند. دنبال این هستیم که دغدغههایی که از گذشته وجود داشت را بیان کنیم و ایشان بفرمایند برای رفع این مشکلات چه برنامههایی دارند چرا که سوابق و برنامهها کامل نبودند.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی توصیهای به بخش سلامت داشتند و فرمودند بیماران و همراهانشان نباید جز رنج بیماری دغدغه دیگری داشته باشند. آیا وضعیت بهداشت و درمان ما اینگونه است؟!. آیا روا است به دلیل تجهیزات جزئی یک بیمار را سه بار به اتاق عمل ببرند و برگردانند. اخیرا یکی از معاونان وزارتخانه در خصوص مدیری تعریف و تمجید کردند؛ پرسیدند معیار شما چیست، گفتند شاخصها است. شاخصهای خود را بیاورید؛ اینکه در یک بیمارستان تحت مدیریت آن مدیر، بیمار را با کپسول به دستگاه ام آر آی میبرند و آن بیمار با شکل فجیعی از بین میرود جزو شاخصهای شما است؟!.
وی ادامه داد: در دو، سه دوره اخیر مجلس بودجه بخش بهداشت و درمان از 12 هزار میلیارد به 38 هزار میلیارد رسیده است؛ آیا این سه برابر شدن آثاری که باید میداشت را برجای گذاشته است؟!. آیا شاهد شرایط بهتر بودیم؟!. در مراحل مختلف تصریح کردیم. اینها فقط برای دارو، تجهیزات و امکانات است، نه برای حقوق و دستمزد و امثال اینها که بیش از 80 درصد به همان سمت سوق پیدا کرد. آیا جناب نمکی برای اصلاح شرایط و بردن شرایط بخش سلامت به سمت مردم و حل مسائل مردم به جای متورم کردن هزینهها راهکار دیگری دارید؟ برنامه شما در این زمینه چیست. در بخش بهداشت، ما مشکلات بخش پیشگیری داریم. سازمان غذا و دارو داریم که بسیار ناموفق بوده است. نیازهای دارویی مردم کشور و اختلالات جسمی به وجود آمده است.
وی افزود: انواع سرطانها را مقایسه بفرمایید با سایر کشورها که شایع شده است. در درمان هم موفقیتهای چندانی وجود نداشته است. آزمایشهای کنترلکننده کیفیت غذا ناقص انجام میشود. دسترسی به پروتئین پایین است. طبق گزارش خودتان بیماریهای قلبی و عروقی که افزایش پیدا کرده ناشی از غذا است. مسائل تربیتی و آموزشهای بخش سلامت شرایط مناسبی ندارد. برخوردهایی که داخل دانشگاهها و بیمارستانها با دانشجویان و حتی متخصصان میشود را ببینید.
فرهنگی ادامه داد: شما اولین شخصیت غیرپزشک جراح هستید که در راس این وزارتخانه قرار خواهد گرفت. انتظار از شما در بخش دارو و تجهیزات بسیار بالا است، اخیرا مجوزی گرفته شد تا 500 میلیون یورو در اختیار این بخش قرار گرفت؛ در این راستا استفاده صحیح به عمل بیاید. پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار بود یا برای همه باشد یا برای برخی اما الان تنها به چند استان اختصاص پیدا کرده است. اگر تجربه خوبی است برای همه اجرا کنید؛ اگر پزشک خانواده و نظام ارجاع روش مناسبی است در همه کشور اجرا کنید اگر ناموفق است آن استانها را از رنج این مساله خلاص کنید. باید پزشکان دولتی اجازه کار در بخش خصوصی را نداشته باشند. برنامه شما در این حوزه چیست.
وی ادامه داد: تامین اجتماعی از سیاستهای وزراتخانه بهداشت آسیب دیده است. برای جبران آن چه برنامهای دارید. چرا باید برای تامین هزینه سلامت اوراق بفروشید؟! در خصوص خرید تجهیزات پزشکی برای عدهای که بهشتی برای معاملاتشان بود برنامهای خواهید داشت. ما میخواهیم انتظار داشته باشیم که قانون را اجرا کنید و پزشک خانواده را تعیین تکلیف کنید. دست شرکتهای دارویی خارجی را به حداقل برسانید و با مافیای دارویی مخالف کنید و آنچه از بخش سلامت انتظار داریم ضمن حفط جایگاه فعلی در منطقه و جهان که جالب و ارزنده است به سمت پیشرفت حرکت کنیم.
فرهنگی تاکید کرد: باید به سمت رفع آلام و مشکلات مردم و ایراد های ساختاری حرکت کنیم. باید به سمت به کار گیری مدیران پاکدست که همه هم و غم و انرژی خود را صرف بهتر کردن شرایط انجام دهیم. این انتظار مهمی است که در صورت توجه نام شما را به عنوان یکی از مدیران غیر پزشک و غیر جراح وزارتخانهها با یک تجربه ارزشمند بدون تعصبات صنفی حرکت به سمت آرمانها حرکت کنیم. پرستاران و نظام تعرفهگذاری نیاز به توجه شما دارند. بیماران منازل نیاز به توجه دارند. افرادی که نیازمند هستند و امکان درمان ندارند باید جزو برنامه های شما باشد.
این نماینده مجلس در واکنش به تجمع نمایندگان دیگر برای صحبت با رییسجمهور از لاریجانی خواست از رییسجمهور درخواست کند وقتی را برای دیدار با نمایندگان در نظر بگیرند تا در جلسه رای اعتماد این میزان تجمع شکل نگیرد.
در اجرای برنامه موفق نباشید، در جایگاه منتقد قرار خواهیم گرفت
سید مهدی فرشادان، نماینده سنندج و عضو کمیسیون برنامه و بودجه در حمایت از سعید نمکی؛ وزیر پیشنهادی وزارتخانه بهداشت و درمان و آموزش و پزشکی گفت: به موجب قانون کشور و آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی برنامههای ارائه شده از سوی کابینه و وزرا باید نشاندهنده تجربه، تخصص، توانایی رهبری، عدالت محوری، صداقت، راستگویی و وفای به عهد باشد که این خصوصیات در برنامه دکتر نمکی آشکار است و ما خوشحال هستیم که فردی سکان وزارت بهداشت را برعهده بگیرد که در کتابت بودجه این وزارتخانه دخل و تصرف داشته و امروز به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شده است.
وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی سیاستگذاری سلامت و اقتصاد سلامت را بلد است، ادامه داد: یکی از راههای ارتقای سرمایههای اجتماعی اعتماد مردم به دولت است، بخش بهداشت و درمان از آنجا که با جان و سلامتی مردم ارتباط دارد، نقش بینظیری در ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برنامه ارائه شده از سوی آقای نمکی به گونهای است که در تدوین آن چند شاخصه مد نظر قرار گرفته است، اول اینکه قابل تحقق است و راهبردها در آن مشخص شده و میزان تحقق اهداف در این برنامه قابل اندازهگیری است. همچنین همراستایی با اسناد بالا دستی و برنامه ششم در آن وجود دارد.
فرشادان تصریح کرد: این برنامه به گونهای است که وزیر را در مقام پاسخگویی قرار داده است، همچنین دستیابی به مرجعیت علمی، کاهش خطر مرگ زودرس و کاهش بیماریهای غیرواگیر در آن ذکر شده است و وزارت بهداشت با همراه بودن دیگر دستگاهها میتواند این برنامه را محقق کند. شاخص بعدی این برنامه توجه به مقوله سلامت است، در برنامه وزارت بهداشت همکاری بینبخشی پیشبینی شده است نقطه عطف این برنامه این است که 70 درصد سلامت مردم متاثر از رفتار مردم و برنامههای توسعه سلامت است که در این برنامه به آن اشاره شده است.
وی ادامه داد: شاخص بعدی یکپارچگی در کارکرد نظام سلامت و دقت درسیاستهای اجتماعی است در این برنامه به شفافیت اصلاح ساختار نظام سلامت، چابکسازی، کاهش تصدیگری وزارت بهداشت به عنوان متولی همراستایی برنامه با قوانین بالادستی در سطح راهبردی عملیاتی و جهتگیری در راستای حل مشکلات موجود توجه شده است. وزیر بهداشت با این برنامه ابتدا قانون را پذیرفته و باور داشته و خود را پاسخگو در قبال آن قرار داده است.
فرشادان خاطرنشان کرد: کنترل هزینهها و بهرهوری نظام سلامت در این برنامه اهمیت داده شده است همچنین کنترل هزینهها از طریق مدیریت شفاف متناسب سازی درآمدها قابل توجه است همچنین تاکید این برنامه بر تداوم و ارتقای طرح تحول سلامت در برنامه ششم است. یکی از دغدغههای ما ادامه طرح تحول نظام سلامت است در برنامه دکتر نمکی شفاف و واضح تاکید بر ارتقا و ادامه طرح تحول سلامت شده است. میخواهیم این طرح را با دقت و ظرافت پیش ببرد چراکه طرح تحول سلامت به نفع مردم و نظام و دولت است. نظام ارجاع به عنوان راهبرد موثر و جلوگیری از تقاضای القایی برنامهریزی شده است و در این برنامه به این موضوع به عنوان اولویت تاکید شده است.
وی ادامه داد: آقای نمکی در حوزه سلامت و بخش بهداشت خدمات شایانی داشته است.بسیاری از انجمنها نظام پرستاری نظام پزشکی حمایت قاطع خود را از ایشان اعلام کردهاند.
او خطاب به نمکی گفت: اگر از شما حمایت میکنم براساس برنامهای است که ارائه کردهاید اگر خدایی نکرده در اجرای برنامه موفقیت کسب نکنید ما هم در جایگاه منتقد قرار خواهیم گرفت.
نمکی بودجه را نوشته و میتواند وزارتخانه را اداره کند
علی نوبخت حقیقی، نماینده تهران در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت در صحن علنی مجلس گفت: به اعضای عالی رتبه دولت تدبیر و امید حاضر در مجلس خوش آمد میگویم، شما چندبار به من گفتید چه شد که کار خود را رها کردی و به سیاست پرداختی؟ که علت را الان میگویم.
وی ادامه داد: در سال 89 در سمتهای مختلفی در دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی حضور داشتم اما در اعتراض به گرو گرفتن جسد ایرانیها در بیمارستانها این کار را کردم و این تصمیم را گرفتم و گفتم لیاقت مردم بیش از این است که بگوییم اگر پول ندهی شما را پذیرش نمیکنیم و ما میدیدیم مردمی که مستضعف هستد، بیمارستان میآیند و میگویند تا پول ندهی بستری نمیکنیم.
این نماینده مردم تهران عنوان کرد: در سال 92 روحانی جلو آمد و ما هم گفتیم کمک میکنیم تا پولی که مردم برای بهداشت و درمان میدهند، کمتر شود تا مردم و قشر پایین و مستضعف آسیب نبینند و لذا این طرح تحول سلامت به اجرا درآمد و ما باید بتوانیم کمک کنیم تا این کشتی به ساحل برسد و شرط آن این است که ما شروط مربوط به بهداشت را فراهم کنیم.
وی با طرح این پرسش که چرا آقای نمکی انتخاب شدند، گفت: این کشتی در حال حرکت بود و کاپیتان آن گفت سوخت کافی نیست و ممکن است ما را به هدف نرساند و کاری که انجام شده این است که در اصل کاپیتان کشتی دارد عوض میشود و نظر به اینکه مسائل دارد حفظ میشود اما حتما باید مواردی را مدنظر داشته باشیم و ما هم فکر میکنیم آقای نمکی به دلیل سوابقی که دارند، در زمان ایشان کارهای زیادی انجام شد، ایشان توانستند در این زمینه کمک کند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان یادآور شد: چون آقای نمکی این بودجه را در سازمان برنامه نوشتند میتوانند به این وزارتخانه کمک کنند. در این که باید پرونده سلامت الکترونیکی شود حرفی نیست و در اینکه در مصرف دارویی صرفهجویی میشود حرفی نیست ولی من در 50 سال که در این عرصه کار میکردم زینتالنسخه ندیده بود و با تلاشی که آقای نمکی خواهند کرد این کار انجام میشود.
نوبخت حقیقی ادامه داد: دیروز در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بعد از شنیدن نقطه نظرات آقای نمکی همه اعضای کمیسیون به اتفاق آرا به آقای نمکی رای دادند و 11 بهمن جامعه پزشکی از جمله تمام روسا در یک میتینگی در تهران به ایشان رای دادند و به آقای جهانگیزری و روحانی تبریک میگویم بخاطر انتخاب احسن خود و از همه فراکسیونها تشکر میکنم که با رای بالایی به آقای نمکی رای دهند.
مردم از طرح تحول سلامت ناراضی هستند/ این دولت نمک کم داشت
حسین مقصودی، نماینده سبزوار در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در صحن علنی مجلس گفت: باید یادآوری کنیم به انقلاب و امام ظلم است اگر از دستاوردهای انقلاب یادی نکنیم، اقتدار نظام و سلامت و آموزش و سدسازی همه و همه نتیجه انقلاب و دستاوردهای دهه فجر 57 است. در دولتها دستاوردهای خوبی داشتهایم و در دولت دوازدهم هم با توجه به انتقاداتی که در اقتصاد داریم، ظلم است که از خوبیها هم نگوییم. در دولت اول روحانی کنترل تورم زبان زد بود اما چرا از آقای طیبنیا خبری نیست؟
وی تصریح کرد: سید حسن قاضیزاده هاشمی به کجا رفت؟ چرا رفت؟ و چگونه رفت؟ در وزارت کار تنها آقای بندپی و سازمان بهزیستی پاسخگوی مردم بودند اما کجا رفت؟ و چرا رفت؟ چون بهزیستی پاسخگوی مردم هم بود و این سوال را ای کاش پاسخ میدادید و این سوالاتی است که آقایان روحانی نوبخت باید پاسخگو باشند و اگر از وزیر پیشین وزارت بهداشت از بندپی و از طیبنیا و جهرمی و علوی و و وزیر دفاع یادی نکنیم و از آقای زنگنه یادی نکنیم ظلم است اما این دولت نمکی کم داشت که نمکی هم آمد.
مقصودی تصریح کرد: مردم و کسانی که شما را میشناسند به خوش نامی و تخصص و به غیر سیاسی بودن شهرت عام و خاص هستید اما چه تضمینی وجود دارد آقای نوبخت این سرمایه را نسوزاند. قطعا ما نمایندگان با رای بالا به ایشان رای خواهیم داد اما رییسجمهور چگونه میخواهد از او حمایت کنید؟ برنامههای نمکی بومیسازی و محلی نیست برنامهها باید ایالتی و محلی شود اما به بهداشت و درمان به صورت بومی توجه نشده و به بهداشتی و پزشک خانواده برنامه خاصی ارائه نشده است و برای نیروهای درجه پایین وزارت بهداشت برنامه خاصی ایجاد نشده است.
وی ادامه داد: آقای نمکی و روحانی؛ مردم این روزها از طرح تحول سلامت برعکس جملات آقای روحانی ناراضی هستند چون نگاه پوپولیستی داشتند و اگر نگاه بنیادی داشتند باید منشا بیماریها را پیدا کنیم. سوءتغذیه عامل اصلی این بیماریها است.
نماینده سبزوار ادامه داد: سفره مردم کوچک شده است و بیماری ها افزایش پیدا کرده. جناب رییس جمهور به آقای نوبخت بفرمایید به کمک آقای نمکی بشتابد. برخلاف گفته آقای رییس جمهور، تنها بخشی از مردم فاقد طرح بیمه هستند؛ آنهایی هم که بیمه هستند بیمه آنها اعتباری ندارد؛ همه داروها را با بیمه نمی دهند. مردم توان پرداخت داروها را ندارند. طرح تحول سلامت برای مردم گران تمام شده است.
وی خطاب به رییس جمهور گفت: سخن من با شما و آقای نوبخت است که همه می دانند رفتن آقای هاشمی ناشی از اختلافات درون دولت بود. آقای نوبخت معتقد بودند آقای هاشمی بیشتر از آنچه باید خرج می کنند و دولت جیبش خالی است. چه کسی باید دخل و خرج را باهم هماهنگ کند؟! آقای روحانی، چند ده هزار میایارد بدهی به بیمارستان ها این مراکز را به سمت ورشکستگی پیش برده است و کشور و دولت های آینده را رنج می دهد. اتفاقی که در این چند سال افتاد جیب دولت را خالی کرد. این سوال ها مطرح می شود که آقای نمکی چگونه می خواهند نابسامانی را جبران کند و با کدام اعتبار می خواهد کمبودها را جبران کند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: آقای روحانی؛ همه کشور را رها کردید و شعار طرح تحول اقتصادی دادید. افراد نه چندان سالم را با نام خصوصی سازی آوردید و خصوصی خواری کردید. وضع بهداشت رها شد. با عدم همکاری آقای نوبخت، کارهای آقای نمکی هم به سرانجام نمی رسد. آقای رییس جمهور آیا می توانید جلوی دخالت های آقای نوبخت را بگیرید و بگویید از آقای نمکی حمایت کند؟!
وی ادامه داد: شما رییس جمهور کشور بزرگی هستید؛ چرا پشت تریبون اطلاعات نادرست نوبخت را باور می کنید؟! مردم به ما می خندند؛ اینقدر از سلامت گفتید آیا می دانید از اول انقلاب تنها دولتی هستید که سهم کارگران را به خزانه واریز کردید. همیشه از دفتر بیمه سخن گفتید، م یدانید که دیگر دفترچه صادر نمی شود؟! شما به عنوان یک ایرانی آیا خبر دارید با فروش اوراق مشارکت برای دولت های بعد چالش ایجاد می کنید؟ آیا می دانید اگر یک روستایی بعد ساعت 2 بیمار شود باید خودش هزینه پرداخت کند؟!
وی افزود: آقای هاشمی در زمان وزارت از شما خواست در بخش خصوصی هم فعالیت کند و شما هم خلاف قانون پذیرفتید. در تاریخ ثبت خواهد شد و شما چالش های این دولت را خواهند دید و از شما به عنوان ضعیف ترین دولت یاد خواهند کرد.
نمکی چشم طمع به پول کارگران ندارد
سیدجواد ساداتینژاد، نماینده کاشان در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: در برنامه دکتر نمکی چند بخش روشن وجود دارد که میتواند اتفاقات بزرگی را در بخش سلامت ایجاد کند اصل بودن پیشگیری بر درمان از دیگر ویژگیهای این برنامه است. شاید اگر در تحول سلامت بجای درمان که هزینهبر بود بر پیشگیری توجه میکردیم امروز اینگونه نبود.
وی ادامه داد: همچنین در این برنامه به طب سنتی اهمیت داده شده است که اتفاق خوبی را در کشور خلق میکند. اجتماعی کردن حوزه سلامت از دیگر خصوصیات این برنامه است که پزشکان و دانشجویان به جای اینکه در بیمارستانها باشند به میان مردم میروند. از ویژگی دیگر این برنامه هدفمند کردن آموزش پزشکی است. متاسفانه در بخشهای مرکزی کشور پرستار و رادیولوژیست کم داریم در این برنامه به عدالت محوری سلامت اهمیت داده شده است؛ ما درحوزه سلامت در روستاها به رعایت عدالت نیاز داریم.
این نماینده مجلس افزود: لذا این نگاه در حوزه عدالت بسیار هوشمندانه است به بیماران خاص و صعبالاعلاج توجه شده هیچ بیماری در خانه به دلیل بیپولی رها نشود این موضوع در برنامه ایشون شفاف است.
ساداتی نژاد ادامه داد: آقای نمکی مدیریت و نگاه جهادی را در اطراف کاشان شروع کرده و همچنان این روحیه را دارند. در دفاع مقدس حضور داشتند؛ ریاست دانشگاه پزشکی و معاون سازمان برنامه و بودجه نشان می دهد ایشان مدیر گلخانهای نیستند و به دلیل تجربه در حوزه برنامه وبودجه اهل حساب و کتاب است و مدیریت و انضباط مالی را میداند و همین باعث میشود هزینههای مازاد را کاهش دهد که در زمان تحریم بسیار کمککننده است.
وی افزود: آقای نمکی چشم طمع به پول کارگران نداشته و نگاه خاصی به این حوزه دارد. ایشان از خانواده متدینی هستند. خاکی و مردمی و نه اهل تکبر و غرو هستند. در مدیریت قاطعیت دارند و در دانشگاه ووزرات خانه این مساله دیده شده است. به افراد محروم و روستاییان اهمیت ویژهای میدهند. آدم خوشنامی هستند. به عنوان وزیری که رشته دارو سازی خوانده اند اقبال بسیار خوبی از فراکسیون ها و کمیسیون ها دارند و این انرژی خوبی در اختیار ایشان قرار می دهد. از همکارانم می خواهم با توجه به برنامه و سوابق کاری رای قاطع به ایشان بدهند.
نمکی برنامه محور است
علیرضا سلیمی، نماینده محلات در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: امروز سخن است از رأی اعتماد به دکتر نمکی برای به عهده گرفتن سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. جناب دکتر نمکی چند ویژگی دارند؛ ایشان فردی پاک دست هستند. علیرغم اینکه در سطوح کلان مدیریتهای جدی را تجربه کردند، تا امروز لکه سیاهی در کارنامه ایشان دیده نمیشود.
سلیمی با اشاره به مشکل قبلی هم زمانی مسئولیت داخلی و بخش خصوصی گفت: از آنجا که آقای نمکی در بخش خصوصی سهمی ندارد میتواند آزادانه رفتار کند. متأسفانه باید اذعان کنیم که برخی از وزرا به این دلیل که هم زمان مسئولیت دولتی داشتند و در بخش خصوصی هم منافعی کسب میکردند حریت نداشتند؛ این نقیصه در مورد دکتر نمکی وجود ندارد.
نماینده مردم محلات با تاکید بر جامع بودن برنامه سعید نمکی اظهار کرد: وزرای بهداشتی که در طول این سالها آمدند برنامه یک بعدی داشتند. برخی صرفاً به بحث درمان و برخی دیگر به بحث پیشگیری تاکید میکردند. با ملاحظه برنامه آقای نمکی متوجه میشویم برنامههای ایشان بسیار جامع است. دکتر قربانی که از موافقین ایشان است تاکید داشتند که دکتر نمکی میتواند موفق باشد چون برنامههای جامعی دارد. با توجه به مشکلاتی که در بخش دارو و تحریم داریم دکتر نمکی میتواند با این مشکلات مبارزه کند.
این عضو هیئت رئیسه کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس نمکی را دارای مهارت بودجهای دانست و افزود: حدود 90 درصد بودجه سازمان برنامه و بودجه در معاونت اجتماعی در اختیار دکتر نمکی بوده است. ما در بخش بهداشت و درمان برای سال آینده درآمدی حدود 75 هزار میلیارد تومان اختصاص دادیم همچنین برای واردات دارو تجهیزات پزشکی 3.3 میلیارد تومان در بودجه سال آینده وجود دارد. نگرانی قبلی ما بحث بی انضباطی بودجه بوده است. چون سابقا دچار این بی انضباطی بودهایم قطعاً فردی که در مباحث بودجه تبحر دارد میتواند این موضوع را ساماندهی کند.
سلیمی ادامه داد: آقای نمکی مدیریتهای زیادی را تا به حال داشتهاند از مدیریتهای خرد مثل رئیس یک دانشگاه پزشکی در کاشان گرفته تا مدیریت شرکتهای دارویی و معاونت سلامت. ایشان حتی مدیر شبکه هم بودند در شرایط فعلی این مدیر استراتژیک در شرایطی میتواند تصمیمگیری کند که همه لایههای مدیریتی را تجربه کرده باشد.
نماینده مردم محلات با اشاره به ضرورت وجود مدیران جهادی گفت: آقای نمکی یک مدیر جهادی است ایشان از رزمندگان دفاع مقدس بودهاند در بحثهای علمی نیز بسیار مهارت دارند آقای نمکی دکترای داروسازی دراند لذا از نظر علمی صلاحیتشان تأیید شده است.
وی در ادامه موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: آقای نمکی فردی برنامه محور است. برنامههای ایشان به اسناد بالادستی ارتباط دارد. برنامههای ایشان آسیب شناسی نیز دارد. ایشان در برنامههایش اهداف را به صورت کمی ارائه دادند که این قطعاً برای ما مفید خواهد بود. ما از ایشان توقع داریم که مشی شأن با توجه به برنامههای باشد که ارائه داده است.
نماینده مردم محلات با بیان اینکه "ما در 40 سال انقلاب در بخش بهداشت و درمان حرکت سریع داشتهایم" خاطر نشان کرد: امید به زندگی در کشور ما 20 سال بالا آمده است. مرگ و میر مادران از 245 در 100 هزار به عدد 18 رسیده است. ما کارهای زیادی انجام دادیم، اما نواقص فراوانی هم داریم.
سلیمی در پایان گفت: امیداوریم آقای نمکی به سیاستهای جمعیت و برنامههای خود پایبند باشد. در بحث دارو بیماریهای خاص را جدی بگیرد. انشاءالله ایشان در توزیع عادلانه جدی باشند نکند بعضی در وزارت بهداشت 300 تا 400 میلیون درآمد داشته باشند وعدهای دیگر درآمد ناچیزی داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید