کد خبر: 272069
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۱ ۱۱:۴۵:۰۰
| |

علی‌محمد نمازی، عضو حزب کارگزاران:

چرا اصرار داریم در میان خوشنامان نباشیم/ پالرمو را به رای مردم بگذاریم

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران از حاشیه های تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت انتقاد کرد و گفت: چرا اصرار داریم درمیان کشورهای محدودی باشیم که پالرمو را نپذیرفته اند و البته کشورهای خوشنامی هم نیستند؟ چرا باید نظام معتبر جمهوری اسلامی از عضویت در این کنوانسیون امتناع کند؟

چرا اصرار داریم در میان خوشنامان نباشیم/ پالرمو را به رای مردم بگذاریم
کد خبر: 272069
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۱ ۱۱:۴۵:۰۰

اعتمادآنلاین| علی‌محمد نمازی با اشاره به تنوع قراردادهای بین المللی در جهان کنونی تاکید کرد: در جهان کنونی پیمان ها و قراردادهای مختلفی وجود دارد با موضوعات مختلف که با عضویت در آنها تعهداتی برای کشور ایجاد می شود و مزایای از طریق آنها به دست می آید. لذا در همین کنوانسیون های مالی و پالرمو بیش از 180 کشور عضو هستند که به جریان سالم پولی کمک می‌کند. این پیمان در تلاش است تا در عرصه بین المللی فعالیت های بانک ها، نقل و انتقالات و مبارزه با پولشویی، تسهیل روابط مالی بین کشورها و حضور در عرصه بین المللی را قاعده‌مند کند.


نمازی تاکید کرد: اگر کشوری بخواهد عضو این کنوانسیون نباشد دو حالت دارد یا مانند بعضی از کشورها حساسیتی روی آنها وجود ندارد که در این حالت هرچند در نقل و انتقالات و تبادلات خارجی مالی و یا عقد قرارداد و استفاده از مزایای اقتصاد جهانی و تجارت جهانی راحت نخواهد بود اما در جهان هم مزاحمتی برایشان ایجاد نمی‌شود. روی کشورهایی مانند ایران اما به دلایل مختلف حساسیت وجود دارد. به این کشورها از جمله ایران اخطار داده می شود که اگر می خواهند در لیست سیاه نروند و متحمل محدودیت‌های زیاد نشوند باید این پیمان را بپذیرند و عضو کنوانسیون شود.


این فعال سیاسی گفت: کسانی که در کشور به این موضوع حساسیت نشان می دهند به این سوال پاسخ دهد که آیا 180 کشوری که عضو این پیمان هستند ضرر می‌کنند یا سود می برند؟ قطعاً به نفع 180 کشور است که در این کنوانسیون عضو شده اند. قطعاً اگر ما عضو پالرمو نباشیم محدودیت های شدیدی برایمان ایجاد خواهد شد. یکی از ملزومات استفاده از سیستم مالی اروپا عضویت ایران در پالرمو است، اروپایی ها می خواهند در برجام بمانند و بخشی از مشکلات ما را حل کنند. با عدم تصویب این لوایح به اروپا بهانه می دهیم تا این همکاری و همراهی را با ما نداشته باشد.


نمازی با مطرح کردن این پرسش از مخالفان که چه کاری در کشور انجام می شود که ما با عضویت در پالرمو نتوانیم آن را انجام دهیم، تاکید کرد: اگر عضو این پیمان ها نشویم محدودیت‌هایی برای کشور ایجاد خواهد شد و مصداق این ضرب المثل ایرانی خواهیم بود که هم پیاز را خورده ایم هم چوب را و هم پول را داده ایم. ما چرا در حالی که باید یک مسوولیتی را بپذیریم اجازه می دهیم زمان بگذرد و وقتی هزینه‌های زیاد دادیم آن مسئولیت را عهده دار می شویم؟ بهتر نیست همان ابتدای موضوع که هزینه‌ای به کشور تحمیل نشده آن را انجام ‌دهیم؟


این فعال حزبی افزود: من به آن دسته از تشکل‌ها و افراد و جایگاه هایی که مخالفت می کنند پیشنهاد می دهم که اگر از موضع خود مطمئن هستند، این موضوع را به رفراندوم بگذارند. بسیاری از این افراد در هر جمله ای که می گویند چند ملت در آن وجود دارد. اگر این افراد نگران منافع ملت هستند اجازه دهند مجلس این موضوع را به رای مردم بگذارد، اجازه دهند هرچه مردم خواستند انتخاب کنند، مسئولان کاسه های داغ تر از آش برای منافع ملی نشوند آن چیزی را که ملت می خواهد باید انجام دهد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها