کد خبر: 272690
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۴ ۰۹:۵۴:۰۰
| |

عبدالرضا هاشم‌زایی، نماینده مجلس شورای اسلامی:

نباید تحریم را نادیده بگیریم/ مشکلات و مدیریت داخلی بی‌تاثیر نیست/ اسرائیل و عربستان هرکاری می‌کنند که به FATF محلق نشویم

عبدالرضا هاشم‌زائی، نماینده مجلس بیان کرد: تصویب و یا رد «FATF» و سایر لوایح چندین ماه است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده است، اگر پیوستن به این لوایح بد است، چرا اسرائیل و عربستان هرکاری انجام می‌دهند که ما به این کنوانسیون‌ها محلق نشویم.

نباید تحریم را نادیده بگیریم/ مشکلات و مدیریت داخلی بی‌تاثیر نیست/ اسرائیل و عربستان هرکاری می‌کنند که به FATF محلق نشویم
کد خبر: 272690
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۴ ۰۹:۵۴:۰۰

اعتمادآنلاین| عبدالرضا هاشم‌زائی درباره اینکه مطرح می‌شود در کشوری صنایع نظامی آنچنان پیشرفت می‌کند زیردریایی تولید و به آب می‌اندازند اما صنعت خودروهنوز نتوانسته یک اتومبیل باکیفیت تولید کند، گفت: بیان کردن چنین چیزی درست نیست؛ زیرا اگر نگاهی به پیشرفت صنایع در دنیا بیاندازید مشاهده خواهید کرد بعد از جنگ جهانی اول و دوم صنایع نظامی کشورها پیشرفت بسیاری کردند و به تبع آن صنایع دیگر گسترش پیدا کردند.

این عضو فراکسیون امید ادامه داد: اتفاقا از ما هم می‌پرسند چطور می‌شود شما موشک قاره‌پیما می‌سازید؛ اما پراید تولید می‌کنید؟! سوال می‌شود ایران که با کره‌جنوبی صنعت خودروسازی را آغاز کرده است، چرا این کشور امروز اکثر برندها را تولید می‌کند اما شما روز به روز صنعت خودروسازی‌تان عقب‌گرد می‌کند؛ باید به این سوالات جواب داد.

نماینده تهران با اشاره به اینکه شرایط خاص کشور در آنچه در حال رخ دادن است بی‌تاثیر نیست، بیان کرد: عده‌ای عنوان می‌کنند که تصمیم‌گیران به خوبی عمل نمی‌کنند، نمی‌خواهم بگویم مشکلات و مدیریت داخلی بی‌تاثیر نیست قطعا تاثیرگذار هست اما این‌ها دلیل نمی‌شود که ما تحریم‌ها را نادیده بگیریم و جدی تلقی‌شان نکنیم.

هاشم‌زائی با اشاره به مشکلات سر راه فروش نفت گفت: می‌دانید اگر بتوانیم یک بشکه نفت را به قیمت 50 دلار که همان قیمت جهانی است، بفروشیم و بخواهیم پولش را به داخل برگردانیم تا 12 درصد یعنی 12 دلارش را باید هزینه کنیم تا مابقی‌اش به کشور بازگردد؟چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟ به خاطر همین تعاملات بین‌المللی و منطقه‌ای است که ما امروز با تحریم‌ها به مشکل برخوردیم. چه کسی به ما اجازه داده است که از جیب مردم خرج کنیم؟ این 12 دلار را باید خرج خود مردم کنیم. کسانی که از معیشت مردم حرف می‌زنند خب همین کار کنند؛ آیا یهتر نیست که وسعت دید داشته باشیم.

این عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به اینکه مدت‌هاست «FATF» ،«CFT» و پالرمو بلاتکلیف هستند، اظهار داشت: 290 نماینده مجلس 3 بار این موضوعات را بررسی کردند و هربار با اکثریت آرا تصویب شده است. برخی در شورای نگهبان به هر دلیلی آن را رد می‌کنند، به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود و حال این مجمع نمی‌تواند تصمیم‌گیری کند. آیا ما جزء این کره زمین هستیم یا نیستیم؟ چند کشور جز این کنوانسیون‌ها هستند؟ آیا بهتر نیست بررسی کنیم؟ استدلال برخی‌ها این است که این کنفوانسیون‌ها را گروهی خاص طراحی کرده‌اند، خب سازمان ملل را هم همین گروه‌های خاص طراحی کردند، پس باید از این سازمان خارج شویم!

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در یک دهکده جهانی زندگی می‌کنیم و باید یک مقدار با حفظ اصول خودمان با دنیا تعامل داشته باشیم. مگر ما می‌خواهیم به تروریسم کمک کنیم؟ مگر ما با پولشویی موافق هستیم؟ ما قوانین بسیاری در کشور تصویب کردیم که با هر دو این مسائل مخالف هستند.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی یادآور شد: خودمان قربانی تروریسم هستیم، هیچ کشوری به اندازه ما رئیس‌جمهورش، نماینده مجلسش، سیاست مردانش و مردمش ترور نشده است؛ پس چرا بهانه دست دشمن می‌دهیم؟عده‌ای عنوان می‌کنند که شما متوجه همه مسائل نیستید، اگر این طور است یک کلاس بگذارند تا ما هم بفهمیم چه خبر است.

وی با بیان اینکه 40 سال است که در سطوح مختلف این نظام خدمت کرده‌ایم، اگر ما را وابسته قلمداد می‌کنند دستمان را قطع کنند، گفت: چندین ماه است که «FATF» و بقیه لوایح معطل مانده‌اند، معیشت مردم به مشکل برخورده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما باید مبادلات بین‌المللی را انجام دهیم و مسائل پولی و بانکی را حل کنیم، گفت: اگر پیوستن به این لوایح بد است، چرا اسرائیل و عربستان هرکاری انجام می‌دهند که ما به این کنوانسیون‌ها محلق نشویم. برجام اگر از ما امتیاز گرفته بود و به نفع طرف‌های طرف مقابل بود چرا ترامپ از آن خارج شد؟ چه کشورهایی عضو «FATF» نیستند؟ جز یکی_دو کشور که دولت مستقر ندارند؛ حتی فلسطین و لبنان هم عضو این سازمان هستند.

به گفته وی این بحث در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال پیگیری است و خود مجمع هم باید مسئولیت عدم تصویبش را بپذیرد. اگر مجمع این لوایح را تصویب نکرد سخنگویش باید شفاف بیان کند که چرا این اتفاق نیفتاده است.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها