کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی:
گزارش محرمانهای درباره گرانیهای اخیر به مسئولان کشور ارسال شد
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه دولت بر دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو سیطره دارد گفت: تلاشهای برای حل مشکلات عرصه خودروسازی بهخصوص پرداخت بدهیهای قطعهسازان صورت گرفته است اما احتمالاً نتوانند در کوتاهمدت قیمت خودروها را کاهش دهند.
اعتمادآنلاین| کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره بررسیهای مرکز پژوهشها پیرامون موضوع گرانیهای اخیر به خصوص در عرصه خودرو و گوشت بیان کرد: مرکز پژوهشها در گذشته درباره وضعیت بازار خودرو بررسیهایی انجام داد که طبق آن وضعیت بازار خودرو به میزان زیادی به قیمت ارز برمیگردد.
وی توضیح داد: بعد از نوسانات ارزی در کشور و افزایش قیمت شاهد تحولات در بازار ارز بودیم آن هم در شرایطی که گفته میشود بسیاری از خودروهای ما بومی هستند. بررسیها نشان میدهد که بومیترین خودرو سمند بوده که 93 درصد آن تولید داخلی است و 7 درصد بازهم وابستگی وجود دارد. میزان وابستگی سایر خودروها بیشتر است که این به معنای داشتن ارز بری بیشتر میباشد.
جلالی با بیان این که خصوصیسازی در شرکتهای خودروسازی به خصوص سایپا و ایران خودرو به معنای واقعی رخ نداده است گفت: دولت در این دو شرکت سیطره دارد که این باعث افزایش هزینههای جاری شده است. نمونه بارز آن تعداد پرسنل دو شرکت ایران خودرو و سایپا است که باعث افزایش هزینههای جاری این شرکتها شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بدهکاری زیادی شرکتهای خودروسازی به قطعه سازان را مشکل دیگر در عرصه بازار خودرو خواند و گفت: بیش از 45 هزار میلیارد تومان بدهی به قطعه سازان وجود دارد البته اخیرا خط اعتباری 4 هزار میلیارد تومانی تصویب شددر صورتی که اختصاص آن کمکی برای پرداخت مطالبات میباشد کما این که این میزان در برابر حجم بدهیها زیاد نیست.
این نماینده مجلس با بیان این که تلاشهای بسیاری برای حل مشکل خودروسازان شده است گفت: وزیر صنعت هم تلاشهایی را انجام داده ولی شاید در کوتاه مدت نتوانند قیمت خودرو را پایین بیاورند ما امیدواریم بتوانیم تعهدات مردم را زودتر انجام دهند.
جلالی در ارزیابی از دلایل افزایش قیمت گوشت در بازار دلیل اصلی را سوء مدیریت دانست گفت: ما در کشورمان حدود 970 هزار تن گوشت قرمز مصرف داریم که از این میزان حدود 700 هزار تن تولید داخلی است یعنی ما باید حدود 270 هزار تن واردات داشته باشیم که بعد از افزایش قیمت ارز شاهد افزایش قیمت گوشت قرمز هم بودیم.
وی توضیح داد: با افزایش قیمت ارز تعداد زیادی از دامهای ما خریداری شدند که به دلیل کم بودن نظارتها از کشور خارج شدهاند. اخیر گفته شده که 500 هزار رأس گوسفند زنده وارد کشور میکنند که اینها همه تلاشهای وزارت کشاورزی برای حل مشکل است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان این که گزارشاتی به مقامات مسئول درباره دلایل گرانیهای اخیر ارائه شده است گفت: بخش زیادی از این گزارشها طبقهبندی و محرمانه بوده که ما به مجلس و مسئولان کشور ارائه کردهایم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید