با امضای دونالد ترامپ صورت گرفت؛
سپاه رسما در لیست تروریستی آمریکا قرار گرفت/ پیشنهاد ظریف به روحانی برای اقدام متقابل/ ترامپ: هرکس با سپاه معامله کند حامی تروریسم است/ پمپئو: خون سربازان آمریکایی روی دست سپاه است
دولت آمریکا در ادامه سیاست فشار بر گروههایی که از طریق مبارزه با گروههای تروریستی این کشور را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشتهاند، طرح خود را برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» اعلام کرد.
اعتمادآنلاین| کاخ سفید امروز دوشنبه در بیانیهای رسماً برنامه دولت خود برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» خود اعلام کرد. این اولین بار است که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی میکند.
دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا در این بیانیه ادعا کرده است: «امروز من رسماً طرح دولت خود را برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از جمله نیروی قدس به سازمانهای تروریستی خارجی را اعلام میکنم. این اولین بار است که آمریکا بخشی از یک حکومت را سازمان تروریستی اعلام میکند. هرکس با سپاه معامله کند حامی تروریسم است این حرکت فشارها بر حکومت ایران را افزایش میدهد».
گفتنی است که کاخ سفید از این اقدام به عنوان «گامی بیسابقه» یاد کرده و نوشته وزارت خارجه آمریکا رهبری آن را به دست داشته است و در بخشی از این بیانیه آمده است که «ما به افزایش فشار علیه ایران و بالا بردن هزینههای حمایت از فعالیتهای تروریستی توسط این کشور ادامه خواهیم داد تا زمانی که این کشور از رفتارهای مخرب و غیرقانونی خود دست بردارد.»
پمپئو: اقدام آمریکا پیام روشن دارد
همچنین مایک پمپئو وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا پس از قرارگرفتن نام سپاه در لیست گروهای تروریستی توسط دولت آمریکا، چنین موضعگیری کرد که « در حال حاضر سپاه از هر روشی برای اعمال قدرتش استفاده میکند. قاسم سلیمانی تلاش می کند انقلاب اسلامی را با روشهای خشن به کشورهای دیگر صادر کند. بنابراین باید قراردادهایی که سپاه در ایران دارد را جمع کنیم».
او همچنین ادامه داد: اقدام ما یک پیام روشن دارد سپاه پاسداران و ایران اقدامت تروریستی انجام می دهند. خون سربازان آمریکایی روی دست سپاه است.
هوک: ایران رفتار صلحآمیز و نرمال در پیش بگیرد
علاوه بر این نیز برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز دوشنبه 19 فروردین از تمامی کشورها خواست از ایران بخواهند رفتاری صلحآمیز و نرمال در پیش بگیرد و به جای هزینه کردن بودجه در خارج از مرزها، روی مردم کشور خودش سرمایهگذاری کند.
هوک در مطلبی که در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد، نوشت: «رژیم ایران باید به جای سرمایهگذاری روی دیکتاتورها، تروریستها، شبهنظامیان و موشکها باید مردم خود سرمایهگذاری کند. به دلیل سوبسیدهای رژیم، یک پیکارجوی حزبالله سه برابر یک مامور آتشنشان در ایران حقوق دریافت میکند.»
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا افزود: «هرچند این برعهده مردم ایران است که تصمیم بگیرند کشورشان چه مسیری را در پیش بگیرد، ولی ایالات متحده و برپایه روحیه آزادیهای خودمان، از صدای مدتها نادیده گرفته شده مردم ایران حمایت میکند.»
نامه ظریف به روحانی
این در حالی است که دقایقی بعد از امضای بیانیه کاخ سفید، محمدجواد ظریف در نامهای خطاب به رییسجمهوری و شورای عالی امنیت ملی چنین نوشت: « نظر به حمایت پنهان و آشکار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه از گروههای تروریستی و دخالت مستقیم در انجام فعالیت های تروریستی توسط نظامیان آن کشور، رئیس شورای عالی امنیت ملی، بر اساس (قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه) مصوب مجلس محترم شورای اسلامی، پیشنهاد میشود که شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به سنتکام را در فهرست گروه های تروریستی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد».
پمپئو: هر اقدامی علیه آمریکا هزینه زیادی خواهد داشت
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاری درخصوص اظهارات همتای ایرانیش گفت که بیانیه آقای ظریف را دیده است و افزود که به آنها (ایرانیها) گفتهایم که هر حملهای به منافع آمریکا هزینه زیادی برای آنها خواهد داشت.
سردار جعفری: آمریکا در غرب آسیا آرامش نخواهد داشت
روز گذشته نیز سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اقدام احتمالی امریکایی ها در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی بیان کرد: در صورت چنین حماقتی، ارتش و نیروهای امنیتی امریکا در منطقه غرب آسیا، دیگر آرامش امروز را نخواهند داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واکنش سپاه در قبال این اقدام امریکاییها چه خواهد بود؟ گفت: اگر امریکایی ها دست به چنین حماقتی بزنند و امنیت ملی ما را به مخاطره بیندازند، مطابق سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهیم داد. در چنین شرایطی دیگر ارتش و نیروهای امنیتی امریکا در منطقه غرب آسیا از آرامش امروز برخوردار نخواهند بود.
بلازاکیس: بیانیه کاخ سفید بیسابقه بود
در همین حال نیز جیسون بلازاکیس مدیر سابق دفتر مقابله با تروریسم مالی و اعمال تحریم نیز گفته که این نخستین بار است که یک نهاد دولتی - سپاه پاسداران - به عنوان یک سازمان خارجی تروریستی تعیین میشود و تاکنون هیچوقت بخشی از یک دولت در این فهرست قرار نگرفته است. عواقب چنین کاری در آینده عمیق خواهد بود.»
ساس: کاخ سفید قدم مهمی برداشت
همچنین بن ساس٬ سناتور جمهوریخواه از ایالت نبراسکا، مدعی است که این قدمی بسیار مهم در راستای کارزار فشار حداکثری علیه ایران - بزرگترین دولت حامی تروریسم و بزرگترین عامل هرج و مرج در خاورمیانه - است.
گالاگر: باید کنگره از کاخ سفید حمایت کند
علاوه بر او مایک گالاگر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در توئیتی مدعی شد: «بسیار عالی است که دولت پرزیدنت ترامپ قدمها را برای قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروههای تروریستی برداشته است. ما هم باید مشابه این کار را در کنگره انجام دهیم.»
آذری جهرمی: شیطان بزرگ نقطه ضعفش را نشان داد
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات طی توییتی به این اتفاق واکنش نشان داد و نوشت: «امروز شیطان بزرگ نفهمید که با تحریم سپاه، تنها ضعف خودش را نشان میدهد، اما جهانیان خواهند فهمید. ما شیشه عطریم بگویید به سنگ ...».
لاریجانی: این کار بیعقلی آمریکاییها را نشان میدهد
ساعاتی قبل از امضا این بیانیه نیز علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی درباره تروریست خواندن سپاه از طرف آمریکا، گفته بود: من بعید میدانم آمریکاییها تا این اندازه بی عقل باشند که این اقدام را انجام دهند، اگر چه ترامپ کارهای نامعقول بسیاری انجام میدهد، اما مختصر عقلی نیز دارد. این موضوع از نظر ایران مانند این است که ارتش آمریکا جزو تروریستها محسوب شود. آمریکا باید نتیجه این کار را ارزیابی کند.
فلاحتپیشه: ایران تا چند ساعت دیگر اقدام متقابل را انجام میدهد
حشمتالله فلاحتپیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه نیز در واکنش به اقدام خصمانه آمریکا در قرار دادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی گفت: ایران در کمتر از چند ساعت دیگر اقدامی مقابله به مثل خواهد کرد و نظامیان آمریکا در فهرست گروههای تروریستی قرار میگیرند. این تصمیم از حمایت همه دستگاههای نظام برخوردار است.
وی توضیح داد: طبق قانون اقدام متقابل ایران در برابر آمریکا دولت موظف است که نظامیان آمریکا را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد و شورای عالی امنیت ملی و دولت آن را اجرایی کنند. اگر این اتفاق رخ ندهد مجلس این موضوع را در قالب طرح دوفوریتی دنبال خواهد کرد.
بیانیه شورای عالی امنیت ملی در تقابل با بیانیه کاخ سفید
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نیز طی بیانیه دقایقی قبل ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده امریکا در قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز امریکا اعلام کرد ، رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» میداند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که « جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز امریکا اعلام مینماید، رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» میداند.
در ادامه این بیانیه آمده است که « این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاستهای تروریستی دولت امریکا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته که امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بیگناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاستهای خصمانه ایالات متحده بخطر انداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367، مشارکت در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را میتوان نام برد. بدیهی است رژیم ایالات متحده امریکا تمامی مسئولیتهای عواقب خطرناک این اقدام ماجراجویانه را برعهده خواهد داشت.»
دیدگاه تان را بنویسید