کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی:
اقدام آمریکا علیه سپاه از منظر حقوق بینالملل غلط است/ سپاه برگرفته ازاصول اصیل انقلاب اسلامی است/ منفعت اقدام ترامپ علیه سپاه، اتحاد و انسجام ملی است
کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس اقدام ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی را از منظر حقوق بینالملل غلط دانست و گفت: سپاه برگرفته از اصول اصیل انقلاب اسلامی است.
اعتمادآنلاین| کاظم جلالی در جمع کارکنان و پژوهشگران مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک سال نو و همزمانی آن با میلاد خجسته امام علی(ع) و همچنین تبریک اعیاد شعبانیه، ابراز امیدواری کرد تا سال پیشرو که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال «رونق تولید» نامگذاری شده است، سالی توام با موفقیت و پیشبرد اهداف کشور به ویژه در حوزه صنعت و بخش تولید باشد.
جلالی با اشاره به اقدام ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی این اتفاق را یکی از مزخرفترین اقدامات ترامپ دانست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خاطرنشان کرد: معاونت پژوهشهای سیاسی - حقوقی مرکز با بررسی حقوق بینالملل هرچه سریعتر گزارشی را در این خصوص تهیه کند چرا که از منظر حقوق بینالملل این اقدام؛ کار غلطی است و نمیتوان نیروی نظامی یک کشور که حتی در قانون اساسی هم به آن اشاره شده است جزء گروههای تروریستی دانست.
وی با تاکید بر اینکه سپاه جان این کشور است، گفت: بحرانهای کشور پس از انقلاب نشان میدهد که سپاه در تمام شرایط و وضعیتهای حساس حضور داشته و این کشور با روحیه بسیجی و با وجود سپاه حفظ شده است.
جلالی با تاکید براینکه آرمانهای انقلاب اسلامی در سپاه تجمیع شده است، تصریح کرد: سپاه برگرفته از اصول اصیل انقلاب اسلامی است.
جلالی در ادامه اقدام ترامپ در قراردادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی را دیوانگی دانست و خاطرنشان کرد: منفعت این اقدام ترامپ، اتحاد و انسجام ملی خواهد بود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: دشمنان نظام به ویژه آمریکا گاه برخی اختلافنظرهای داخل کشور را بد روایتخوانی کرده و تصور میکنند این اختلافات زیربنایی است در حالی که اینها همه مسائلی برادرانه است.
وی با بیان اینکه سپاه اصل و اساس انقلاب است، گفت: سپاه برگرفته از خود انقلاب است و یکی از هوشمندیهای بزرگ امام خمینی(ره) تشکیل سپاه و بسیج بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان با بیان اینکه سپاه بخشی از مردم است، تاکید کرد: نیروی مخلصی که در تمام عرصههای انقلاب وارد میدان شد و پای انقلاب ایستاد نیروی مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بارندگیهای اخیر و وقوع سیلاب در کشور ضمن ابراز تاسف نسبت به خسارتهای این حادثه و با تسلیت درگذشت جمعی از هموطنان، گفت: سالهای اخیر گزارشها در خصوص وضعیت آب شرایط نگرانکننده و حتی بحرانی را نشان میداد که به لطف الهی نزولات آسمانی در سال جدید در کشور بارید تا بخشی از این کمآبی جبران شود اما مشکلاتی را هم به وجود آورد که با همت و تلاش مردم، دولت و مسئولان و نیروهای ارتش و سپاه و بسیج، از بروز خسارتهای بیشتر جلوگیری کرد و البته برای جبران خسارتهای وارده نیز باید همت کرد.
وی با انتقاد از برخی رفتارهای و صحبتهای مخرب درخصوص سیل اخیر کشور، یادآور شد: در شرایط فعلی که کشور نیاز به همدلی، همکاری و وحدت دارد باید از ادبیات منطقی و منصفانه استفاده کنیم و ادبیات تخریبی برای انتقاد از یکدیگر به کار نبریم و به سمت اصلاح امور و رفع مشکلات مردم گام برداریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه از سیل اخیر درسهای خوبی گرفتهایم، تصریح کرد: در این اتفاقات مسئولان به موقع و با همت مضاعف و همراهی مردم اقدامات خوبی را به انجام رساندند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس اقدامات دولت، سپاه، ارتش، بسیج و سایر دستگاههای را در سیل اخیر قابل تقدیر خواند و ابراز امیدواری کرد تا مشکلات مردم مناطق سیلزده در اسرع وقت مرتفع شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال 1398 به نام سال «رونق تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس در سالهای اخیر گزارشهای خوبی در حوزه تولید تدوین کرده است که در آنها به مشکلات و موانع بخش تولید و آسیبشناسی در این حوزه پرداخته شده است و در سال جاری نیز با عنایت به نام آن باید با اهتمام ویژهای به این موضوع پرداخته شود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس افزود: برخی در کشور به دنبال آن هستند تا با وجود قوانین کافی همه مشکلات را با قانوننویسی جدید حل کنند، در حالی که باید توجه داشته باشیم در سال جاری، قانوننویسی زیاد لزوما منجر به تولید نمیشود.
وی ادامه داد: در مرکز پژوهشهای مجلس باید بررسی کنیم که اگر در بخش تولید و برای رونق آن نیازمند قانون هستیم، این نیازهای قانونی مورد بررسی قرار گیرد و همچنین موانع قانونی و آییننامهها و بخشنامههای پیش روی تولید نیز شناسایی شود و در این حوزه آسیبشناسی کامل و جامعی صورت بگیرد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز به کار مجلس دهم، راهبردها و اولویتهای مهم این دوره از مجلس را تدوین کرد و امیدواریم از اواسط سال آینده نیز بتوانیم اولویتهای مجلس یازدهم را بررسی و تبیین کنیم.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید