کد خبر: 284839
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۴:۲۰:۰۰
| |

اعضای اتاق فکر معاونت سیاسی وزارت کشور:

تعمیق همبستگی و انسجام ملی، ضرورت مدیریت حوادث طبیعی است

اعضای اتاق فکر معاونت سیاسی وزارت کشور در چهارمین جلسه خود بر ضرورت مدیریت حوادث طبیعی غیرمترقبه به عنوان عاملی برای تعمیق همبستگی و انسجام ملی تأکید کردند.

تعمیق همبستگی و انسجام ملی، ضرورت مدیریت حوادث طبیعی است
کد خبر: 284839
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۴:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| چهارمین جلسه اتاق فکر معاونت سیاسی وزارت کشور با حضور «جمال عرف» معاون سیاسی وزیر کشور و شماری از اساتید و صاحبنظران عضو اتاق فکر برگزار شد.


عرف در ابتدای این جلسه که در وزارت کشور برگزار شد، گزارشی از اقدامات انجام شده در این وزارتخانه در راستای مقابله با حوادث طبیعی اخیر در سراسر کشور ارائه کرد.


گزارش ارائه شده از سوی معاون سیاسی وزیر کشور درخصوص تشکیل «قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده» به ریاست وزیر کشور و با بهره گیری از توانمندی ها و قابلیت های تمامی دستگاه ها و ارگان های کشور بود.


معاون سیاسی وزیر کشور در این جلسه همچنین تحلیلی درباره اقدام نابخردانه اخیر ترامپ مبنی بر تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارائه کرد.


وی موضوع جلسه چهارم اتاق فکر معاونت سیاسی را بررسی تأثیر این دو موضوع بر رویکرد کلان و اصلی معاونت سیاسی یعنی انسجام ملی دانست.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین بررسی این نکته را که چگونه می توان همدلی و همبستگی کنونی را که در اثر این دو متغیر ایجاد شده، تعمیق بخشید را از مهم ترین مسائل و اولویت های کشور در شرایط کنونی عنوان کرد.


در ادامه جلسه، اعضا در سخنان خود بر محورهایی همچون: مهم ترین مؤلفه ها و عوامل مقوّم انسجام ملی و همبستگی اجتماعی از جمله سرنوشت مشترک، فهم مشترک، منافع مشترک، گفتمان مشترک و ... تاکید کردند.


همچنین در این جلسه بر ضرورت مشارکت مؤثر جامعه مدنی در قالب هایی چون تشکل های غیر دولتی و احزاب در این روند، بر اهمیت توجه به پیامدهای منفی منجر به تهدید انسجام ملی در جریان بحران های طبیعی اخیر تاکید شد.


در جلسه اعضا بر ضرورت بهره گیری از همه ظرفیت های درون نظام برای مواجهه با این پیامدها نیز تأکید داشتند.


اعضا در این جلسه علاوه بر این امر، بر ضرورت «مدیریت انتظارات» در جریان حوادث اخیر شامل اولویت بندی انتظارات و نیز زمانبندی انتظارات اشاره کردند.


در جریان این جلسه، همچنین اعضا بر این نکته اشاره داشتند که بنیان و پایه اساسی سرمایه اجتماعی کشور، اعتماد راهبردی و مشارکت فراگیر مردم و ساختار حاکمیت به ویژه در مواقع بحران است که همین امر نیز تأثیر مستقیمی بر همبستگی و انسجام ملی می گذارد.


بهرام سرمست استاندار قم و سعید ناجی سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان البرز نیز در این جلسه با ارائه گزارش هایی از اقدامات انجام شده و کاربست تجربیات نو جهت مدیریت حوادث طبیعی اخیر، شماری از مهم ترین چالش های موجود در مسیر کنترل بحران های طبیعی اخیر را برشمردند.


استاندار قم و سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی استان البرز همچنین بر ضرورت استفاده از فضای همدلی و همبستگی موجود جهت حرکت به سوی تعمیق و گسترش انسجام ملی تأکید کردند.


در ادامه جلسه نیز در بحث از عوامل موجده حوادث طبیعی اخیر و مهمترین مسوولیت ها و تکالیف وزارت کشور در این خصوص، به وظایف و تکالیف سایر ارگان های دولتی و حاکمیتی (قوای مقننه و قضاییه) در این موارد نیز اشاره شد.


در این جلسه همچنین بر ضرورت سنخ شناسی و بررسی وظایف و اختیارات همه دستگاه ها در این زمینه که می توانند نسبت به آن ها پاسخگو باشند، تأکید شد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها