هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات موسسات مالی غیرمجاز:
متهم: بالادستان بنده با مسئولان قضایی و امنیتی مکاتبه داشتند/ در زمان مسئولیتم ارتقای شغل پیدا کردم/ سال 92 میوه شب عید را تعاونی ولیعصر به دست مردم رساند
هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونیهای البرز ایرانیان و ولیعصر امروز برگزار شد.
اعتمادآنلاین| در ابتدای جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان موسسات مالی غیرمجاز به ریاست قاضی ابولقاسم صلواتی، وی با قرائت نام متهمان به نامهای امیرحسین آزاد، حسن قریانی، مهدی بهرامی حسنآباد و احسان حیدری مربوط به پرونده موسسات البرز ایرانیان، ولیعصر، فردوسی و آرمان جلسه دادگاه را رسمی اعلام کرد.
قاضی صلواتی با اشاره به قوانین حاکم بر دادگاه که باید از سوی حاضران مورد توجه و رعایت قرار بگیرد از متهم ردیف سوم خواست که در جایگاه متهم حاضر شود.
مهدی بهرامی حسنآباد متهم ردیف سوم در جایگاه قرار گرفت و رئیس دادگاه از او خواست که خود را معرفی کند و وضعیت تاهل، سن، سابقه کیفری، مدرک تحصیلی و شغل خود را بیان کند.
متهم گفت: بنده مهدی بهرامی حسنآباد متولد سال 1359 در حال حاضر فاقد شغل هستن و سابقه کیفری ندارم و متاهل هستم.
رئیس دادگاه با بیان اتهاماتی که در کیفرخواست علیه متهم آمده است، گفت: اتهامات شما بر اساس کیفرخواست، معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با علم به موثر بودن در تاثیر اخلال کلی در نظام اقتصادی کشور است، همچنین تحصیل مال نامشروع به میزان 35 میلیارد ریال و کلاهبرداری از دیگر اتهامات شماست که از این مبلغ بالغ بر 23 میلیارد و 950 میلیون ریال آن بازگشته و پرداخت شده است. حال از اتهامات خود دفاع کنید.
کارمند سازمان تعاونی روستایی بودم
متهم بهرامی حسنآباد در دفاع از خود عنوان کرد: اتهامات در کیفرخواست به صورت کلی عنوان شده و با توجه به تعدد متهمان این پرونده این شائبه پیش میآید که تمامی متهمان پرونده در این اتهامات نقش دارند.
وی با بیان اینکه پرونده اتهامات بنده ابتدائا در دادسرای شعبه 5 بازپرسی در حال رسیدگی بود، تصریح کرد: بنده کارمند سازمان تعاونی روستایی بودهام و حق و حقوق خود را برای این سازمان دولتی جهت تامین موجبات گسترش خدمات تعاونی عهدهدار بودم و دخالت مستقیم در اقدامات نداشتم.
متهم ادامه داد: بر خلاف ضوابط و مقررات اقدامی انجام ندادهام. بنده از تاریخ اول اردیبهشت ماه سال 92 در تعاونی ولیعصر مشغول به فعالیت شدم و در تاریخ سوم آبانماه 95 بنا به درخواست مرخصی، کنارهگیری کردم.
بهرامی حسنآباد متهم ردیف سوم پرونده خطاب به رئیس دادگاه گفت: تمامی مباحثی که عرض میکنم مدارکش مستند است و تقدیم دادگاه خواهم کرد، گزارش مالی سالهای 91 تا 94 که در رابطه با عملکرد موسسه ولیعصر ابلاغ شده بود، تقدیم دادگاه میشود.
هیچ اقدام غیرقانونی در موسسه ولیعصر نداشتم
وی افزود: مجوزهای صادره برای اینجانب با دستور مدیران وقت بوده است در سال 92 و 93 در راستای عملکرد بنده تقدیرنامهای به من دادند. باید بگویم من هیچ اقدام غیرقانونی در موسسه ولیعصر نداشتم و بدون دستورات مافوق خود عملی را انجام ندادم.
متهم با اشاره به اتهام تحصیل مال نامشروع به میزان 35 میلیارد ریال گفت: واریز این مبلغ در تاریخ 23 دیماه سال 95 انجام شده است که بنده در این تاریخ هیچ مسئولیتی نداشتهام و سه ماه بوده که مسئولیتی نداشتم.
بهرامی حسنآباد خطاب به رئیس دادگاه گفت: در کیفرخواست و اتهاماتی که آمده است، گفته شده که بنده 23 میلیارد و 950 میلیون ریال را باز گرداندهام اما صحیح این است که بنده دو میلیارد و 490 میلیون ریال باز گرداندهام.
اتهاماتی که آمده چارت سازمانی من بوده است که انجام دادهام
در این هنگام قاضی صلواتی با قرائت جزء به جزء پرداختهایی که صورت گرفته گفت: مجموع این پرداختها رقم 23 میلیارد و 950 میلیون ریال است.
متهم گفت: احتمالا حدود 100 تومان جا افتاده است.
بهرامی حسنآباد ادامه داد: بیش از 1200 واحد شرکتهای توسعهای روستایی هم اکنون مشغول فعالیت هستند در چارت سازمانی برای ما به عنوان تعهد همواره در شاخصهای عملیاتی رقمی را به عنوان تعهد میگذاشتند که باید جذب میشد و این جزو تعهدات سازمانی بود.
وی خاطرنشان کرد: این مسائل زمانی به وجود آمد که آقای قریانی اشتباهی مدیریتی کرد و پولها را به موسسه دیگری منتقل کرد و نقدینگیها کاهش یافت بنده یک کارمند بودم و سوءنیتی هم نداشتم. این اتهاماتی که آمده چارت سازمانی من بوده است که انجام دادهام.
بالادستان بنده با مسئولان قضایی و امنیتی مکاتبه داشتند
بهرامی حسنآباد متهم ردیف سوم یادآور شد: در زمان مسئولیت من بالادستان بنده با مسئولان قضایی و امنیتی مکاتبه داشتند.
دراین هنگام نماینده دادستان به دستور قاضی صلواتی در جایگاه قرار گرفت و اظهار کرد: مطالبی که آقای بهرامی حسنآباد گفتند درست است، اما قضیه این است که شما چرا مجوز تاسیس متعدد موسسات مالی را صادر کردید. تعداد این موسسات (ولیعصر) در شهرستان محل فعالیت شما به 11 عدد رسید و از مردم اخذ منابع شد.
وی تاکید کرد: این پرونده 40 هزار شاکی دارد که بر اساس آن شما 250 میلیارد از مردم جذب سرمایه کردید.
نماینده دادستان با اشاره به دیگر اتهام بهرامی حسنآباد، گفت: رد مال شما زیاد مطرح نیست، بحث این است که چرا شما سه میلیارد تومان از آقای قریانی دریافت کردید.
وی افزود: شما با توجه به اینکه هیچ مجوزی و حتی اجازهای برای تاسیس نداشتید خودتان دستور دادید و این اقدامات انجام شد و آقای قریانی هم سوء استفاده کردند.
بنده در زمان مسئولیت خود تقدیرنامه و ارتقای شغل پیدا کردم
متهم بهرامی حسنآباد در پاسخ به اظهارات نماینده دادستان گفت: اینجا سوءتفاهمی پیش آمده، واریز مبلغ متعلق به زمانی بوده که من سمتی نداشتم الان این طور شده که شما در سال 92 عملیاتی انجام میدهید و در سال 95 مبلغی را اخذ کنید و بعد بگویند که این بابت کاری بوده که در سال 92 انجام شده است.
وی با بیان اینکه بنده در زمان مسئولیت خود تقدیرنامه و ارتقای شغل پیدا کردم، اظهار داشت: مدیران بالادست هر جا به مشکلی میخوردند بنده را صدا میکردند که بیایم مشکل را حل کنم.
متهم ادامه داد: اگر این مجوزها قانونی بوده است الان نمیتوانیم بگوییم غیرقانونی است، من بیش از هشت مکاتبه با مدیران بالادست در اختیار دارم که این مدیران در خصوص تعاونی ولیعصر مستقیما با مقامات قضایی و امنیتی مکاتبه کردند که گفتهاند این مجوزها قانونی است.
در جایگاهی نبودم که بخواهم تفسیر قانون کنم
وی خاطرنشان کرد: این موسسه هشت ماه بعد از حضور من به مشکل خورده و حال برگشتهاند به سال 90 که ببینند کجا مشکل داشته است و میگویند مجوز غیرقانونی بوده آیا یعنی برای امضای خود هم ارزش قائل نیستند؟
متهم با بیان اینکه بنده در جایگاهی نبودم که بخواهم تفسیر قانون کنم گفت: ما داشتیم وظیفه خود را انجام میدادیم.
در این هنگام قاضی صلواتی و نماینده دادستان از متهم خواستند که درباره صدور مجوز تاسیس این موسسات توضیح دهد.
متهم گفت: هفت عدد از این موسسات متعلق به قبل از حضور اینجانب بوده است یعنی زمانی که من وارد شدم هفت واحد از این موسسات وجود داشته است.
سال 92 میوه شب عید را تعاونی ولیعصر به دست مردم رساند
وی افزود: در اواسط سال 92 برخی موضوعات در بحث ساماندهی در کمیته کنترل و نظارت مطرح شد موسسه ولیعصر در آن مقطع با بحران مواجه شده بود اما مدیریت شد و تراز آن مثبت بود حتی در آن سال میوه شب عید را این تعاونی به دست مردم رساند.
بهرامیحسنآباد متهم ردیف سوم پرونده تصریح کرد: هفت واحد از این موسسات قبل از حضور بنده وجود داشته است در رابطه با مجوزهای بعدی هم باید بگویم که اینها بر مبنای مجوز بوده است و حتی مصوبه هیئت وزیران بوده است.
وی ادامه داد: زمانی که برای حسابرسی میآیند در تمام واحدها همه عملیاتها حسابرسی میشوند و هیچگونه اقدامات غیرقانونی در این مجوزها وجود نداشته است.
اگر بازپرس به من 20 روز دیگر وقت داده بود الباقی بدهی هم پرداخت میکردم
در این هنگام نماینده دادستان از این متهم پرسید: چرا از آقای قریانی پول گرفتی.
متهم پاسخ داد: من برایم مهم بود که این لباس تن من نرود و اگر بازپرس به من 20 روز دیگر وقت داده بود الباقی را هم پرداخت میکردم و الان هم برمیگردانم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اگر مطالبات سپردهگذاران پرداخت نمیشد شما برای 40 هزار سپردهگذار چه حرفی دارید؟
متهم گفت: الان 1200 موسسه در حال فعالیت هستند و این را باید آقای قریانی پاسخ دهد و من آنجا کارمند بودهام.
رئیس دادگاه گفت: شما کارمند رسمی بودهاید.
متهم گفت: خیر، بنده کارمند قراردادی بودهام.
قاضی پرسید: آخرین سمت شما چه بوده است؟
متهم پاسخ داد: بنده در تعاونی روستایی بودهام و سپس به عنوان کارشناس فعالیت داشتم.
مدیران بالادست بعد از هشت ماه به دنبال «کی بود کی بود من نبودم» بودند
نماینده دادستان گفت: درباره اینکه چطور کارشناس شدید توضیح دهید.
متهم نیز گفت: ما در آن مقطع در سال 95 با آقای زربخش اختلاف سلیقه مدیریتی پیدا کردیم و نمیتوانستم با ایشان کار کنم که در آخر از این موسسه خارج شدم.
قاضی صلواتی در این هنگام بار دیگر با قرائت مجدد اتهامات متهم مهدی بهرامی حسن آباد خطاب به او گفت که آخرین دفاعیات خود را مطرح کنید.
متهم اظهار داشت: آقای قاضی من کارمند دولت بودم و الان هم در بحث جرم به این دلیل که حقوق نمیدانم نمیتوانم حقوقی صحبت کنم اما از لحاظ سازمان تعاونی روستایی فعالیت آنها جرم نیست و حتی برایشان دستورالعمل هم صادر میکنند و ما هم کار خلافی انجام ندادهایم.
وی بار دیگر با اشاره به سوالات نماینده دادستان و قاضی مبنی بر چرایی صدور مجوز تاسیس این موسسات گفت: در خصوص این مجوزها هم باید بگویم که مصوبه هیئت وزیران بوده است و هشت مکاتبه از مدیران بالادست مقامات قضایی و امنیتی وجود دارد که گفتهاند این موسسات قانونی است و مدیران بالادست بعد از اینکه هشت ماه گذشته بود به دنبال «کی بود کی بود من نبودم» بودند و به دنبال این بودند که کسی را پیدا کنند و این مشکلات را به او نسبت دهند.
پس از اعلام تنفس از سوی قاضی و استراحتی کوتاه ادامه این جلسه در نوبت بعدازظهر آغاز شد.
موکلم هرگز فکر ضربه زدن به نظام را نداشته است
در ادامه جلسه وکیل مدافع امیرحسین آزاد به دستور قاضی صلواتی به دفاع از موکل خود پرداخت و با قرائت ماده 286 قانون مجازات اسلامی گفت: این اتهامات طبق این ماده به موکلم نسبت داده شده است. در حالیکه این اتهام قابلیت انتساب به ایشان را ندارد. اساسا این ماده قابلیت انتساب به اقدامات موکلم را ندارد.
وی تاکید کرد: مرتکب فعل اخلال در نظام اقتصادی باید با قصد مقابله با حکومت این فعل را انجام بدهد و این نیت باید مفروض باشد همچنین مرتکب باید علم به این کار را داشته باشد در حالیکه موکل من هرگز این فکر را برای ضربه زدن به نظام نداشته است.
قریانی نقش پدرخوانده را در اداره تعاونی داشته است
این وکیل دادگستری عنوان کرد: حتی اگر موضوع ماده 286 قانون مجازات هم فرض شود اخلال شدید باید با نتیجه همراه باشد. آقای قریانی در دفاعیات خود مدعی بودند که بعد از واگذاری تعاونی البرز ایرانیان نقشی در ماجرا نداشتند درحالیکه این اظهارات هیچ کدام منطبق بر واقعیت نیست. ایشان نقش پدرخوانده را در اداره تعاونی داشته است.
وی گفت: آقای قریانی در سال 94 دادخواستی به دیوان عدالت اداری دادند که شاکی آن مؤسسه اعتباری البرز ایرانیان و طرف شکایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است و موضوع شکایت ابطال تصمیم بانک مرکزی بوده است.
اگر موسسه البرز ایرانیان تخلفاتی دارد ربطی به اساس و ریشه آن ندارد
وکیل متهم ردیف اول تصریح کرد: آقای قریانی نقش اول از ابتدا تا انتها را داشته است و موکلم هرچه در اختیار داشت را به هیأت تسویه بازگردانده است، اما آقای قریانی هنوز اموالش را در اختیار قرار نداده است. در جلسات قبل نماینده دادستان اصرار داشتند تعاونی ایرانیان ریشه و واقعیت ندارد و امروز هم گفتند غیرقانونی ایجاد شده است، در حالیکه من مدرکی را ارائه میدهم که از سازمان ثبت گرفته شده و در آن همه مشخصات وجود دارد و این تعاونی به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه حالا موسسه ایرانیان اگر تخلفاتی دارد ربطی به اساس و ریشه آن ندارد، گفت: بعد از ورود موکل من به تعاونی البرز ایرانیان او متوجه میشود مشکلاتی ایجاد شده حتی پدر ایشان که از افراد معتقد و صاحبنام است به موکلم توصیه میکند که از این ماجرا بیرون بیاید اما او دیگر نمیتوانست خارج شود.
امیرحسین آزاد جعل امضاء نکرده است
وکیل امیرحسین آزاد گفت: سوال اینجاست اصلاً مؤسسه فردوسی یا آرمان متعلق به چه کسی است که بانک مرکزی خواسته تعاونی البرز ایرانیان در آن ادغام شود؟ این موضوع اصلاً مشخص نیست و بانک مرکزی هم پاسخ درستی نداده و ابهام دارد. در نامهای ادعا شده که موکل من امیرحسین آزاد جعل امضاء کرده است در حالیکه او جعل نکرده بلکه امضای خودش است و مُهر آن نیز جعل نشده است.
وکیل مدافع آزاد ادامه داد: موکل من فقط توضیح نداده که امضاء را از طرف مدیرعامل انجام داده است. موکل من از روزی که وارد تشکیلات میشود تمام گزارشات را ارائه میکند و میگوید که اگر لازم است ما ادغام شویم.
موکلم قصد خیانت و ضربه زدن به نظام را نداشته است
وی تصریح کرد: موکل من قصد سودجویی داشته اما قصد خیانت و ضربه زدن به نظام را نداشته است و تحقیقات نشان میدهد او معتقد به نظام و سابقه عناد با نظام نداشته است. در جلسات قبل نماینده دادستان و نماینده بانک مرکزی تلاش کردند فعالیت البرز ایرانیان را غیرقانونی جلوه دهند، در حالیکه مکاتبات رسمی وجود دارد که نشان میدهد این تعاونی مجاز بوده است. موکل من 10 صفحه از لایحهاش را نخوانده و یکسری سؤالات نماینده دادستان و شما قاضی محترم را هنوز پاسخ نداده است و دفاعیاتش ناتمام مانده است.
وکیل مدافع آزاد در این هنگام از رئیس دادگاه درخواست کرد که خود متهم ادامه دفاعیات خود را مطرح کند و در ادامه تصریح کرد: موکل من مدعی است اموالی که در اختیار دارد تکافوی بدهی را میدهد بلکه بیشتر هم میشود.
وی افزود: در حال حاضر اموال در اختیار هیأت تسویه است و برای حفظ حقوق مالباختگان از ریاست دادگاه میخواهم مدیریت کنند تا هیأت مؤسس کارشناسی دقیق ارائه بدهد تا بدانیم حرف موکل من درست است یا نه و موجبات صدور حکم عادلانه باشد.
در دفاعیاتم به لحاظ جوانی مواردی را مطرح کردم که سوءتفاهم ایجاد کرده است
قاضی صلواتی در این هنگام گفت: براساس آخرین گزارشات واصله، هیأت تسویه در حال قیمتگذاری املاک است و پیشبینی میشود حداکثر 200 میلیارد تومان باشد که تا 1400 میلیارد فاصله زیادی جود دارد.
سپس امیرحسین آزاد به دستور قاضی در جایگاه متهم حاضر شد.
قاضی صلواتی اتهامات او را قرائت کرد و از او خواست آخرین دفاعیات خود را بیان کند.
متهم در دفاع از خود عنوان کرد: درباره صحبت نماینده دادستان که گفتهاند اموال من اگر پاسخگوی بدهیهایم است چرا تسویه کردهام؟ باید بگویم مشکلی برای بازگرداندن اموال به مردم داشتم که همان بحث نقدینگی بوده است.
وی با بیان اینکه من قبل از بازداشت 24 هزار نفر را تسویه کرده بودم، اظهار داشت: آیا بانک مرکزی با مدیرعامل مؤسسه فردوسی مکاتبه داشتهاند؟ آیا مؤسسهای به نام فردوسی تشکیل شده بود؟ هیچ مؤسسهای به نام فردوسی یا آرمان تشکیل نشد. من در دفاعیاتم به لحاظ جوانی یا هر مسئله دیگری مواردی را مطرح کردم که سوء تفاهم ایجاد کرده است.
پدر من و پدر همسرم موافق کار من نبودند
متهم ردیف اول با تاکید بر اینکه من دادگاه را متهم نکردهام بلکه از خودم دفاع کردم، گفت: شما فرمودهاید پدر من و پدر همسرم موافق کار من نبودند در حالیکه من هم گفتهام آنها موافق کار من نبودند و اساساً فعالیت مالی و بانکی به این شکل را مشروع نمیدانستند اما متأسفانه من به حرف آنها عمل نکردم و الان پشیمانم.
متهم ردیف اول این پرونده یادآور شد: بعد از خواندن قرآن متوجه شدم که طبق گفته صریح قرآن مجید، سود دادن و سود گرفتن جایز نیست و علیرغم اینکه من سوء نیت نداشتم همه مشکلات شاید به این دلیل بوده است. از اینکه برای سپرده گذاران مشکلاتی پیش آمده متأسفم اما تعداد آنها 91 هزار نفر نبود بلکه 47 هزار نفر آنها مربوط به البرز ایرانیان بوده است.
وی تاکید کرد: در خصوص ملک نوشهر هنوز کارشناسی نشده و امیدوارم بعد از جواب، نتایج خوبی داشته باشد. رقم 1400 میلیارد تومانی که در کیفرخواست آمده صحیح نیست. با تسویه حساب طلبکاران، اعداد به 800 میلیارد نمیرسد و انشاالله املاک پاسخگو خواهد بود.
به مسئولان بانک مرکزی توهین نکردم
آزاد گفت: اشتغال به فعالیت بانکی بدون مجوز ممنوع است که ما بر این اساس تقاضای مجوز کردیم که مراجع ذیصلاح مجوز اولیه را صادر کردند. در قضیه فرآیند ساماندهی بانکها و استعلامات، قرار بر ارسال نامهای به دادگاه بود که آنطور که بنده اطلاع دارم هنوز این نامه نیامده است.
رئیس دادگاه خطاب به متهم گفت: شما به جای دادگاه صحبت نکنید، به حاشیه نروید و دفاعیات آخر خود را انجام دهید.
متهم امیرحسین آزاد هم گفت: در جلسات قبلی گفتم که نماینده بانک تجارت آقای اژدریان به اداره آگاهی آمدند و گفتند که قرارداد را امضا کنید بنده داوطلبانه آن را امضا کردم اما آقای قریانی تا به امروز آن قرارداد را امضا نکرده است. من به مسئولان بانک مرکزی توهین نکردم، گفتم یکسری افراد بودند که اینها همکاری نمیکردند همین جا از زحمات آقای پورمحمدی، کمیجانی و ارجمندنژاد تشکر میکنم.
تنها تعاونی بودیم که تبلیغات محیطی و تلویزیونی انجام ندادیم
وی خاطرنشان کرد: در مورد تبلیغات تعاونیها و اینکه گفته شد مردم فریب تبلیغات را خوردند باید بگویم ما تنها تعاونی بودیم که تبلیغات محیطی و تلویزیونی انجام نداده بودیم. درباره اینکه دادسرای کرمانشاه و همدان بنده را احضار کردند باید بگویم بازپرس نامه را به ما داد و ما تحویل دبیرخانه دادیم وقتی پیگیری کردیم بازپرسها گفتند هیچ پاسخی از بانک مرکزی به ما داده نشده است. ما با بازپرس همکاری کردیم و مدارک را ارائه دادیم و این موضوع نشان میدهد که سوءنیتی نداشتیم.
وی افزود: هیچ بخشنامهای از بانک مرکزی به ما ابلاغ نشده است و در مورد موضوع ملک پاسداران از ابتدا ادعای مالکیت نداشتم. 160 میلیارد تومان تسهیلات وجود داشت که در حال حاضر حدود 40 میلیارد تومان باقی مانده است که با سودی که به آن تعلق گرفته 80 میلیارد تومان شده است و بنده به هیچ کسی دستوری ندادهام که تضمینات از اشخاص گرفته نشود.
اگر پدرم مسئولیتی در این ماجرا داشت در سیستان و بلوچستان موسسه میزدم
امیرحسین آزاد متهم ردیف اول در ارتباط با اظهارات همسر مرحوم حامد کرمی مبنی بر اینکه با تمسخر و لبخند به او پاسخ داده است، گفت: در دادسرای پولی و بانکی ایشان آنقدر به من ناسزا و بد و بیراه گفتند که میتوانید از مسئولان حفاظت آنجا بپرسید و آنجا دوربین داشت و این موارد ضبط شده است من یک کلمه به ایشان چیزی نگفتم.
وی ادامه داد: من به ایشان گفتم به اندازه شما متأثر شدم و حامد دوست 15 ساله من بود. اینکه گفتهاند موسسه فردوسی را در جاهایی تاسیس کردیم که پدر بنده در آنجا مسئولیت داشته و این موضوع بیانگر روابط پشت پرده بوده است، باید بگویم که چنین چیزی اصلا صحت ندارد اگر چنین بود در سیستان و بلوچستان که پدرم در آنجا مسئولیت داشت این کار را میکردم.
آزاد با اشاره به تسهیلات باقری درمنی اظهار کرد: باید بگویم که آقای محبیان آنجا بودند و با باقری درمنی دوستی داشتند و بخشی از تسهیلات را ایشان پرداخت کردند، در آن مقطعی که محبیان در موسسه بود من و آقای قریانی هم بودیم این درحالی است که ایشان مدعی هستند که اصلا آنجا نبودهاند.
اشتباهم این بود که اعتماد بیجا کردم
وی خطاب به قاضی صلواتی گفت: آقای قاضی من اشتباهات زیادی کردهام اشتباهم این بود که اعتماد بیجا کردم من اصلا آقای بای سلامی را نمی شناختم.
آزاد گفت: قراردادی به مبلغ 300 میلیون تومان با آقای بای سلامی منعقد شد ایشان به تعهدات خود عمل نکرد و گفت موسسه 2 میلیارد تومان ارزش دارد. من به آقای قریانی گفتم شکایت کنیم اما قریانی گفت دو میلیارد تومان رقمی نیست اگر الان شکایت کنیم فعالیتمان متوقف می شود.
امیرحسین آزاد گفت: بعد از مذاکرات قریانی گفت من از بای سلامی دلخورم چون قراردادی با مبلغ یک میلیارد و 850 میلیون تومان به اسم بنده بسته شد و آقای قریانی حساب من را پر میکرد و بای سلامی برداشت میکرد.
وی تاکید کرد: این در حالی است که مبلغ روز اول قرارداد 300 میلیون تومان بود. من اینجا فریب خوردم و به اشتباه خودم معترفم. من اشتباهات زیادی داشتم که یکی از آنها وارد شدن به مسائل مالی بود و دیگری این بود که من اصلاً آقای بای سلامی را نمیشناختم. ایشان گفتند حوزه تخصصیشان تعاونیها است و در تعاونی صالحان هم با ایشان همکاری کرده بودند. من متأسفانه به این صحبتها اعتماد کردم و آنجا این قرارداد با 300 میلیون تومان بسته شد.
جنگ و دعوای آن روز آنها دعوای زرگری بود
متهم ردیف اول اظهار داشت: آقای قریانی به دلیل اینکه قرارداد به نامشان بود گفتند 2 میلیارد رقمی نیست. با بای سلامی صحبت کردیم و ایشان حرف خود را عوض کرد. در آن جلسه من احساس کردم آقای قریانی دلخور شد و جلسه را ترک کرد.
وی ادامه داد: بای سلامی گفت قریانی به من توهین کرده و من به اسم ایشان قراردادی نمیبندم. ایشان پاسخ داد ما با هم فرقی نداریم به اسم آزاد قرارداد ببند و ایشان حساب من را پر میکرد و بای سلامی برداشت میکرد. من از روز اول گفتم در البرز ایرانیان بودم و بین ما اعتمادی وجود داشت. حالا فکر میکنم جنگ و دعوای آن روز آنها دعوای زرگری بود.
این متهم گفت: مبلغ روز اول قرارداد 300 میلیون تومان بود و من آن روز اصلا فکر نکردم شاید این تبانی باشد در حالی که بعدها فهمیدم تعاونی ولیعصر بدون هیچ مشکلی با 10 تا 20 میلیون تومان خریداری شده است.
وارد کاری شدم که عمر و آبروی خود و خانوادهام را دچار خدشه کردم
وی بار دیگر خطاب به قاضی گفت که آقای صلواتی من فریب خوردم و به اشتباه خود معترف هستم ولی آقای قریانی شما در اظهارات خودتان در مورد موسسه ولیعصر گفتهاید که 70 میلیارد تومان را به عنوان آورده با خودتان آوردید این مبلغ را از کجا به دست آوردید؟
آزاد تاکید کرد: من وارد کاری شدم که عمر و آبروی خود و خانوادهام را دچار خدشه کردم و امروز نمیخواهم با فرار از مسئولیت و دروغگویی کاری کنم.
وی ادامه داد: ما حدود 15 جلسه با هیاتی به سوریه رفتیم و دلیلش عدم همکاری آقای قریانی بود. همسر من مراجعه کرده و اقرار مالی انجام داده است اما ایشان همکاری نمیکند و همسرشان هم نرفتند و به همسر ایشان امکان دسترسی وجود ندارد.
ازاد تصریح کرد: آقای حیدری اموال را واگذار کردند خودروها هم هفته گذشته به فروش رسید. اموال اختلافی نیز تکلیفشان مشخص است. بانک تجارت بدهی ما را پرداخت کرده و این کار بزرگترین لطف جمهوری اسلامی به من بوده است و مردم هم به من لطف کردند وگرنه الان شاک ها به قدری بود که اصلا نمیشد به پرونده رسیدگی کرد.
وی سپس گفت: املاک اختلافی بلاتکلیف مانده لطفاً راهی برای حل آن پیدا کنید.
در پایان ختم رسیدگی به پرونده اعلام شد و قاضی گفت: پس از وصول لوایح وکلا در مهلت قانونی حکم صادر خواهد شد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید