حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
چالش ترامپ درباره به صفر رساندن فروش نفت ایران، افزایش قیمت نفت است/ جبران خلاء نفت ایران در بازارهای جهان به راحتی ممکن نیست
حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه جبران خلاء نفت ایران در بازار جهانی به راحتی ممکن نیست، گفت: مصرفکنندگان عمده نفت به دلیل احتمال ضرر و زیانهایی که در نبود نفت ایران برای آنها پیش خواهد آمد، بر ترامپ فشار وارد میکنند.
اعتمادآنلاین| حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چالش اصلی آمریکا و دولت ترامپ در خصوص تحریم ها و به صفر رساندن خرید نفت ایران، افزایش قیمت نفت است. اگر چه افزایش قیمت ها، برای برخی شرکت های آمریکایی که تولید نفت شیل دارند، راضی کننده است، اما مصرف کنندگان از این وضعیت متضرر می شوند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مصرف کنندگان عمده نفت به دلیل احتمال ضرر و زیان هایی که در نبود نفت ایران برای آنها پیش خواهد آمد، بر ترامپ فشار وارد می کنند و البته ترامپ نیز ترس و وحشت زیادی از افزایش قیمت نفت دارد بنابراین جبران خلاء نفت ایران در بازار های جهانی به راحتی ممکن نیست.
نماینده زرند در مجلس با بیان اینکه در حوزه تولید، فشار بر بازار جهانی زیاد است و این امر نمی تواند موجب کاهش قیمت ها شده یا از افزایش قیمت نفت شیل پیشگیری کند، اظهار داشت: آمریکا از افزایش قیمت ها وحشت دارد، از طرفی مساله کاهش شدید تولید و تحریم نفت ونزوئلا هم مطرح است که تولید آن تحت تاثیر تحریم ها کاهش یافته است، علاوه بر این لیبی و نیجریه هم هنوز به بازار باز نگشته اند و تولید آن ها هنوز تحت فشار است.
وی افزود: برزیل در غیاب ونزوئلا، تلاش می کند که بازار صادراتی خود را تا اندازه ای توسعه دهد، اما قطعا قادر به تولید حداکثر بیش از 300 هزار بشکه نفت در روز نخواهد بود و به همین دلیل افزایش تولید برای این کشور سخت است؛ از طرفی به نظر می رسد افزایش تولید برای عربستان نیز - با وجود قول هایی که برای افزایش تولید نفت به آمریکا داده است، با توجه به حجم منابع استراتژیک و همچنین افزایش این حجم از تولید، سخت باشد.
امیدواریم اعضای اوپک پلاس به تصمیم خود پایبند باشند
این کارشناس مسائل انرژی ادامه داد: عربستان گفته ما می توانیم تولید نفت را افزایش دهیم، اما می خواهیم به تصمیم «اوپک پلاس» پایبند باشیم؛ کانادا نیز به برنامه افزایش تولید خود دست نیافته و درصدد افزایش واردات است؛ سایر تولید کنندگان مانند روسیه و اعضای اوپک پلاس، تولید خود را در حالت انقباضی قرار داده و آن را افزایش نمی دهند که امیدواریم به این تعهد پایبند باشند.
خریداران نفت ایران همچنان به دنبال اخذ معافیت هستند
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در زمینه فروش نفت، ایران مشتریان سنتی خود را دارد و جایگزینی نفت ایران برای کشورهای چین، تایوان، کره جنوبی، هند، ژاپن، ایتالیا، یونان و ترکیه هزینه بر و سخت خواهد بود؛ ژاپن، کره، هند و دیگر مشتریان نفت ایران به این امر اذعان کرده اند و به همین دلیل هنوز فشارهای خود را برای گرفتن معافیت به آمریکا ادامه می دهند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش قیمت نفت و همچنین پایبندی برخی کشورها به افزایش ندادن تولید نفت از سویی و تلاش و فشار خریداران نفت ایران بر آمریکا از سوی دیگر بر شرایط تحریمی بسیار تاثیر گذار است.
وی خاطرنشان کرد: احتمال می رود که برخی مشتریان نفت ایران بتوانند با درصد کمتری برای خرید نفت ایران معافیت بگیرند، اما اگر موفق به این کار نشوند، قیمت ها در بازار جهانی نفت افزایش خواهد یافت و همین امر مصرف کنندگان را با مشکل روبرو می کند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینستکس و تاخیر اروپایی ها در اجرایی کردن آن، گفت: اروپایی ها باید شرکت های خود را برای مراودات تجاری با ایران ترغیب کنند، آنها در حرف و روی کاغذ همواره مخالف یکجانبه گرایی آمریکا و همچنین خروج این کشور از برجام بوده اند اما اروپا باید استقلال خود را در این شرایط نشان دهد و از شرکت های خود حمایت کند تا با ایران همکاری کنند.
وی افزود: عملیاتی شدن اینستکس باعث می شود که ارز حاصل از صادرات غیرنفتی را به کشور وارد کنیم، علاوه بر این باید تلاش کنیم که همکاری های خود را با کشورهای همسایه در زمینه های مختلف اقتصادی توسعه دهیم؛ ضمن اینکه باید برای جلب سرمایه گذاری و رونق تولید مشوق هایی را با نظر شورای اقتصادی سران سه قوهدر نظر بگیریم.
نماینده زرند در مجلس شورای اسلامی درباره تعلل اروپایی ها در عملیاتی کردن اینستکس گفت: آنها در ظاهر تلاش می کنند این سازوکار را عملیاتی کنند، اما به بهانه اینکه که شرکت های اروپایی مستقل هستند، یا سهامدار آمریکایی دارند، تاکنون اینستکس را عملیاتی نکرده اند.
وی با بیان اینکه مذاکرات ایران از ابتدا با اروپاییی ها بوده و بعد چین و روسیه و مهمان ناخوانده ای به نام آمریکا بعد به این مذاکرات اضافه شدند،گفت: اگر اروپا مخالف بدعهدی آمریکا هست باید اسقلال خود را از آمریکا در عمل نشان دهد.
باید بورس نفت را فعالتر کنیم
نماینده زرند در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید بازار بورس نفت را جدی تر و روان تر ترسیم کنیم، کشورهای خریدار نفت ایران، هنوز فشارهای خود را برای اخذ معافیت کم نکرده اند و تلاش می کنند؛ ممکن است برخی آنها با درصد کمتری معافیت بگیرند، زیرا به نفت ایران نیاز دارند و از طرفی جایگزینی نفت ایران برای آنها هزینه بر خواهد بود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در بعد داخلی برای تامین منابع مالی استفاده از منابع بخش خصوصی، ساماندهی نظام مالیاتی کشور و همچنین نظام مالی و بانکی کشور، راهگشا خواهد بود گفت: رونق تولید در کشور نیاز به تصمیم و عزم ملی دارد.
امیری خامکانی تصریح کرد: تغییر روش در سیستم بانکی و اداری کشور، تغییر در فضای کسب و کار و مجوزها در راستای افزایش تولید ، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، فشارهای ناشی از تحریم را هم کاهش می دهد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید