محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
حذف سود مرکب میتواند منابع بانکی را وصول کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه سود روی سود خلاف ضوابط شرعی است، گفت: فعالیت بسیاری از واحدهای تولیدی در حال حاضر متوقف است، اما سود مرکب بانک ها هر روز کنتور می اندازد.
اعتمادآنلاین| محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه از مدتها قبل موضوع محاسبه ربح مرکب و حذف آن در اقتصاد کشور از سوی مجلس مطرح شده است، گفت: بارها مبانی و شرعی آن از سوی مراجع عظام تقلید مطرح شده است و از سوی دیگر بنگاه های اقتصادی در شرایط خاصی هستند که تمامی این موارد سبب شده که مجلس تجدیدنظر جدی در نحوه محاسبه سود مرکب در قراردادهای بانکی داشته باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سال گذشته مجلس به موضوع حذف ربح مرکب ورود کرد، افزود: ورود مجلس به این موضوع منجر به جلسه مشترکی بین رییس مجلس با روسای بانک ها شد که در آن نشست بحث و توافق شد که مسیر حذف سود مرکب با همکاری بین مجلس و دولت تعیین شود.
حذف سود مرکب مشکلات بنگاههای اقتصادی را حل می کند
وی ادامه داد: با حذف سود مرکب از یک سو مشکلات بنگاههای اقتصادی حل می شد و از سوی دیگر بانک ها می توانستند به جای بلوکه کردن داراییهایی که دردی از آنها دوا نمی کند و تنها در سر جمع داراییهای فریز شده و راکد آنها اضافه شده است منابع نقدی دریافت کنند.
پورابراهیمی با بیان اینکه در نشست رییس مجلس و روسای بانکها، بانکهای دولتی و خصوصی با حذف سود مرکب موافقت کردند، تاکید کرد: بر اساس آن توافقی متنی نوشته شد که این متن در قالب اصلاحیه بودجه سال 98 قرار گرفت و با تصویب در مجلس برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد، اما شورا آن را رد و عنوان کرد که مجلس نمی تواند در لایحه ورود کند و دولت باید در قالب لایحه متن را ارائه می کرد.
حذف سود مرکب میتواند منابع بانکی را وصول کند
وی درباره رد حذف سود مرکب در قالب اصلاحیه بودجه توسط شورای نگهبان، افزود: پس از تصویب در بودجه سال 98 که جایگاه قانونی داشت، شورای نگهبان با محتوای آن مخالفت کرد که در این راستا با شورا چند جلسه برگزار کردیم، اما صحبت روسای بانکها این بود که حذف ربح مرکب سبب هزینه عدم النفع برای نظام بانکی می شود و هزینه آن سنگین است.
وی ادامه داد: بانک ها معتقد بودند که حذف سود مرکب به نفع نظام بانکی و کشور نیست، در حالی که اعتقاد ما بر این است که این موضوع کمک به نظام بانکی است، چراکه بر این اساس میتوان منابع بانکی را وصول کرد و همچنین طرح های اقتصادی از این وضعیت خارج میشود، در نهایت مجلس برای دومین بار بر نظر خود اصرار ورزید، لذا مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت رفت و مجمع در نهایت نظر شورای نگهبان را پذیرفت.
سود روی سود خلاف ضوابط شرعی است
پورابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر اصلاحاتی بر روی مصوبه قبلی مجلس درباره حذف سود مرکب انجام و در قالب طرحی ارائه شده است، تصریح کرد: در طرح جدید برای حذف ربح مرکب سقف تسهیلات کاهش یافته و یک دوم رقم قبلی شده و همچنین اصلاحاتی در نحوه محاسبه انجام شده است که بر اساس توافقی که بین مجلس و دولت انجام شده امیدوارم شورای نگهبان متقاعد شود در این موضوع کمک کند تا خروجی این کار بتواند یک اثر مثبت در تصمیمات کلان اقتصادی کشور بر جای گذارد.
وی با اشاره به اینکه فعالیت بسیاری از واحدهای تولیدی در حال حاضر متوقف است، اما سود مرکب بانک ها هر روز کنتور می اندازد، افزود: اخذ سود مرکب بر اساس اظهارنظر صریح مراجع عظام تقلید غیرشرعی است چرا که ما چند جلسه خدمت مراجع عظام حضور یافته و مطالب خود را در این باره مطرح کرده ایم که نظر شفاف مراجع این بود که سود روی سود خلاف ضوابط شرعی است.
داراییهای راکد بانک ها با حذف ربح مرکب کم خواهد شد
وی با بیان اینکه براساس طرح تهیه شده نحوه محاسبه از سود مرکب به سود ساده تغییر پیدا میکند، ادمه داد: اثر مثبت حذف ربح مرکب این است که تعهدات فعالان اقتصادی که دچار مشکل شده اند را کاهش میدهد، البته دوره زمانی این طرح مربوط به گذشته بوده و برای آینده تصمیم دیگری اخذ میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه در صورت تصویب نهایی و تصویب شورای نگهبان شاهد تحول بسیار مهم در تسویه بدهیهای فعالان اقتصادی به نظام بانکی کشور خواهیم بود، گفت: بر این اساس حجم نقدینگی نظام بانکی افزایش پیدا خواهد کرد و داراییهای راکد آنها کم خواهد شد و نظام بانکی نیز تنفس پیدا می کند.
منبع: خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید