سردار محمد کوثری، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله (ع):
ایران در دکترین نظامی خود، آغاز کننده هیچ جنگی نیست
جانشین قرارگاه ثارالله (ع) گفت: توانمندی ما در خلیج فارس به نسبت 31 سال پیش چندین برابر شده است.
اعتمادآنلاین| سردار محمد کوثری، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله (ع) شب گذشته در جمع نمازگزاران و بسیجیان مسجد جامع غدیر محله پاسداران درباره پذیرش قطعنامه، عملیات مرصاد و مسایل روز جامعه به ایراد سخن پرداخت.
کوثری در این مراسم اظهار کرد: در طول دفاع مقدس، شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با جنگ تحمیلی عراق علیه ایران 9 قطعنامه صادر کرد که البته هشت قطعنامه قبل از قطعنامه 598 بیشتر جنبه توصیهای داشت؛ بدین معنی که بدونِ معرفی متجاوز و تعیین میزان خسارت، از طرفین میخواست که به پشت مرزهای بینالمللی بازگردند.
وی افزود:، اما در سالهای پایانی جنگ عملیاتهایی همچون کربلای پنج و والفجر هشت صورت گرفت؛ نتیجه این دو عملیات باعث شد تا شورای امنیت سازمان ملل در تیر سال 1366 «قطعنامه 598» را تصویب کند؛ قطعنامهای که تا حدودی راضیکننده بود.
سردار کوثری ادامه داد: در آن مقطع زمانی آمریکاییها نیر به صورت مستقیم در خلیج فارس با رزمندگان ما وارد درگیری شده بودند؛ البته زمانی که در جبهه خلیج فارس طی سالهای پایانی جنگ تحمیلی وارد درگیری با حامیان صدام شدیم، اولین درگیری با شوروی سابق (روسیه) و سپس انگلستان بود؛ به عبارت دیگر درگیری رزمندگان اسلام با ناوهای آمریکایی سومین درگیری بود که انجام شد.
وی با بیان اینکه ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر 1367 عراق با حمایت آمریکا و سایر حامیان خارجی خود، حملات وسیعی را علیه مواضع رزمندگان اسلام آغاز کرد، گفت: این در حالی بود که ما در جبههها از وضعیت خوبی برخوردار نبودیم و حتی در طی مدت یاد شده 23 هزار اسیر دادیم و در شهرها نیز با بمباران و موشک باران شهرها مواجه بودیم؛ علاوه بر این، شاهد استفاده گسترده عراق از سلاحهای شیمیایی در مناطق مرزی بودیم و همزمان آمریکا هم هواپیمای مسافری ایران را بر فراز خلیج فارس مورد اصابت قرار داده بود.
جانشین قرارگاه ثارالله (ع) اضافه کرد: در چنین شرایطی بود که هاشمی رفسنجانی در خرداد 1367 جانشین فرمانده کل قوا شد و ستاد کل نیروهای مسلح را با اعضای دولت تشکیل داد که به دنبال آن، نخست وزیر رئیس ستاد، بهزاد نبوی مسئول پشتیبانی، خاتمی مسئول تبلیغات و شمخانی مسئول اطلاعات و عملیات شدند.
وی گفت: زمانی که این ستاد تشکیل شد، از سپاه خواستند هرآنچه را که برای خاتمه جنگ لازم دارد، اعلام کند؛ بر این اساس، فرمانده وقت کل سپاه هم در لیستی آنچه را که مورد نیاز بود، اعلام میکند. به دنبال این نامه، هاشمی به نخست وزیر اعلام میکند برای تأمین تجهیزات جبههها به 3/5 میلیارد دلار نیاز است که نخست وزیر اعلام میکند یک دلار هم ندارد.
سردار کوثری در ادامه عنوان کرد: بهزاد نبوی هم گفت که انبارها خالی است؛ خاتمی هم عنوان کرد که مردم از جنگ خسته شدهاند و نمیتوان مردم را برای رفتن به جبههها تهییج کرد؛ لذا این باعث شد تا هاشمی موضوع را در جمع مسئولان کشور مطرح کند که وقتی این گزارش ناامیدکننده بیان شد، مسئولان به هاشمی اعلام کردند شما هر چه تصمیم میگیرید به امام هم اطلاع دهید.
وی افزود: بدین ترتیب گزارش مورد اشاره به امام (ره) منتقل شد. در پی این موضوع، امام (ره) قطعنامه را قبول کردند و این در حالی بود که در جبههها با محدودیت امکانات و نیرو مواجه بودیم و البته مسئولان هم به اصطلاح کم آورده بودند.
جانشین قرارگاه ثارالله (ع) ادامه داد: تمام کشورهایی که حامی صدام بودند تا پیش از قبول قطعنامه 598 از سوی ایران دائماً عنوان میکردند که ایران جنگطلب است؛ شرایط آن زمان همانند سالهای اخیر است؛ زیرا همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با برجام عنوان کردند که نمیتوان به آمریکاییها اعتماد کر، در روزهای پایانی جنگ نیز علیرغم اینکه ایران قطعنامه را پذیرفته بود، اما عراق با حمایت آمریکا و سایر کشورها حملات سراسری را به سمت ایران آغاز کرد.
وی تأکید کرد: عراق در زمان شروع جنگ تحمیلی در سال 1357 تعداد 12 لشکر و 15 تیپ مستقل داشت، اما در پایان جنگ 62 لشکر داشت؛ زیرا تمام امکانات کشور را برای تقویت جبهههای خود بهکار گرفته بود.
سردار کوثری عنوان کرد: در این شرایط وقتی ایران قطعنامه را پذیرفت، رژیم بعثی به تصور اینکه ایران ضعیف شده است، همانند روزهای نخستین جنگ حملات گستردهای را علیه مواضع رزمندگان ما آغاز کرد، به نحوی که توانست در جنوب با عبور از جاده اهواز ـ خرمشهر تا نزدیکی کارون پیشروی کند و در غرب نیز در حلی که در سال 1359 نتوانسته بود، سرپل ذهاب و دهلران را اشغال کند، در تیر 1367 این شهرها را اشغال کرد.
وی در ادامه گفت: منافقین هم که تا یک ماه قبل از پذیرش قطعنامه توانسته بودند مهران را اشغال کنند، از وضعیت جمعآوری اطلاعات برای عراق به وضعیت عملیاتی درآمده بودند به نحوی که آنها در پادگان اشرف شعار میدادند «امروز مهران، فردا تهران»؛ البته بعدها در بازجویی از منافقین مشخص شد که آنها قصد داشتند در 31 شهریور 1367 حمله گستردهای را انجام دهند.
جانشین قرارگاه ثارالله (ص) با بیان اینکه در روزهای پایانی جنگ تحمیلی، متأسفانه برآورد مسئولان کشورمان غلط بود، اظهار داشت: مسئولان میگفتند مردم برای حضور در جبههها روحیه ندارند، اما بعد از قبول قطعنامه، مردم وقتی با اخبار حملات عراق و منافقین به شهرهای کشورمان مواجه شدند، به سوی جبههها هجوم بردند به نحوی که جبههها مملو از نیروی انسانی شده بود؛ به عنوان مثال لشکر 27 محمد رسول الله (ص) که در زمان علمیات و الفجر مقدماتی در سال 1361 بیشترین تعداد گردان را یعنی 21 گردان داشت، در روزهای پایانی جنگ 34 گردان تشکیل داد.
وی با تأکید بر اینکه مردم در بزنگاهها برای حمایت از انقلاب اسلامی و ولایت در صحنه حضور مییابند، افزود: وقتی منافقین در عملیات مرصاد شکست خوردند در اسناد و مدارکی که از آنها به جای مانده بود، متوجه شدیم که منافقین از 107 نقطه جهان کارت اعزام به جبهه را دریافت کرده بودند؛ در عملیات مرصاد اگر منافقین دو هزار کشته دادند، به واسطه حضور همهجانبه مردم در جبههها بود.
سردار کوثری همچنین اضافه کرد: امروز هرچند توانمندی ما در خلیج فارس به نسبت 31 سال پیش که با آمریکاییها در خلیج فارس درگیر شدیم، چندین برابر شده است، اما عامل تاثیرگذار بر تحولات، ایمان است.
وی درباره انهدام پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز آبهای کشورمان نیز اظهار داشت: پیشرفتهترین پهپاد آمریکا زمانی مورد اصابت قرار میگیرد که مدافعان مرزهای کشورمان در آمادگی به سر میبردند؛ زیرا آمریکاییها میخواستند حرکتی -علیه ایران- انجام دهند که با سقوط پهپاد، به هدف خود نرسیدند.
جانشین قرارگاه ثارالله (ع) تأکید کرد: دکترین نظامی ایران به گونهای است که شروعکننده هیچ جنگی نیست، اما در برابر متجاوزان، به صورت همهجانبه دفاع خواهد بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید