کد خبر: 335193
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۶ ۱۰:۰۹:۰۳
| |

منصوری آرانی، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر اروپایی و آسیایی ظریف؛

شاکله مذاکره دیپلماسی بر مبنای نفت استوار است

عباسعلی منصوری آرانی، کارشناس مسائل بین‌الملل، با بیان این‌که فرانسه تلاش می کند تا از طریق فراهم کردن زمینه برای فروش نفت ایران به نوعی آن‌ها هم به تعهدات‌شان عمل کنند، گفت: در جریان سفرهای اخیر وزیر خارجه، تلاش می‌شود تا از طریق فعال کردن دیپلماسی، سایر اعضای شورای امنیت به آمریکا فشار وارد کند تا آن‌ها نیز تغییراتی را در رویکردهای خود داشته باشند.

شاکله مذاکره دیپلماسی بر مبنای نفت استوار است
کد خبر: 335193
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۶ ۱۰:۰۹:۰۳

اعتمادآنلاین| عباسعلی منصوری آرانی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در ارزیابی خود از طرح پیشنهادی مکرون به ترامپ درباره ایران گفت: به نظر می‌رسد اروپایی‌ها اکنون در یک موضع و در یک تنگنا قرار گرفته‌اند، از طرفی قطعنامه 2231 توسط سازمان ملل و شورای امنیت به تصویب رسیده و از این جهت با توجه به خساراتی که اروپا در پی جنگ‌های جهانی داشت، قطعنامه‌های سازمان ملل برای آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: درواقع قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت می‌تواند امنیت پایدار را برای اروپایی‌ها رقم بزند و لذا حفظ شاکله این قطعنامه‌ها برای آن‌ها مهم بوده و حساس هستند، اما در حال حاضر آمریکا که خود یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است، یکی از این قطعنامه‌ها را نقض کرده است و این مساله یکی از مسائل پیش روی اروپایی‌ها است.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: مساله برجام هم با قطعنامه 2231 شورای امنیت پیوند خورده و اروپایی‌ها از این لحاظ سعی دارند آن را حفظ کنند، بنابراین در این چارچوب فضای حیثیتی به سمت و سوی دفاع از جمهوری اسلامی ایران سوق پیدا کرده زیرا ایران همواره متعهد بوده و مفاد قطعنامه سازمان ملل را کاملا رعایت کرده است.

این نماینده سابق مجلس در ادامه اظهار داشت:‌ درحال حاضر فرانسه تلاش می‌کند به نوعی هم ایران و هم آمریکا را حفظ کند و طرح فریز در مقابل فریز را هم در این زمینه مطرح کرده بودند، اما از سوی دیگر برای آمریکا که خودش از این قطعنامه خارج شده بسیار سخت است که بخواهد اشتباهی را که مرتکب شده جبران کند. زیرا در کاخ سفید بنا را بر این قرار داده‌اند که فشار حداکثری داشته باشند.

منصوری آرانی افزود:‌ همچنین تلاش فرانسه بر این است که از طریق به نتیجه رسیدن و فراهم کردن زمینه برای فروش نفت ایران، به نوعی تعهداتشان عملی شود، ایران هم در راستای اجرای گام دوم دو ماه فرصت داده است اما اگر تعهدات عملی نشود، ایران هم برخی از تعهدات خود را اجرا نخواهد کرد.

وی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به چین گفت:‌ طبیعتا سفر آقای ظریف بعد از سفر اروپایی وی به چین، می تواند در این جهت باشد که ایران با فعال کردن دیپلماسی از طریق سایر اعضای دائم شورای امنیت، از جنبه‌های مختلف به آمریکا فشار وارد کند و آمریکا در یک فضا و شرایط فشار حداکثری قر ار گیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین بیان کرد: اما تصور می‌کنم برای آمریکا بسیار سخت است، به ویژه این‌که ترامپ وعده‌هایی را در زمان انتخابات داده بود و اکنون تا چند وقت دیگر آمریکا وارد فضای انتخاباتی می‌شود، در نتیجه عدول کردن ترامپ از شعارهایش برای او دشوار خواهد بود.

این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد:‌ بنابراین دیپلماسی فعال می‌تواند فشار فزاینده به آمریکا وارد کند تا آن‌ها نیز تغییراتی را در رویکردهای خود اعمال کنند، همچنین ما می‌توانیم از فضای بین‌المللی به ویژه قطعنامه 2231 و شخصیت‌هایی که با آن‌ها در عرصه بین‌الملل در ارتباط هستیم، استفاده کنیم، در واقع اگر بتوانیم از این فضا بهره برداری کنیم، فرصت طلایی در اختیار ما خواهد بود.

منصوری آرانی درباره مباحث مطرح مربوط به فروش و صادرات نفت ایران گفت: اقتصاد اکثریت کشورهای اروپایی و آمریکا نفت محور است، برای ما مهم است شاکله مذاکره دیپلماسی ما همین باشد که از این حق مسلمی که برجام در اختیار ما گذاشته استفاده کنیم، طبیعتا بدون شک این مساله محور گفت‌وگوهای ظریف است.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها