امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
نهصت خوبی در مقابله با فساد شروع شده است/ چطور دستگاههای امنیتی و نظارتی ما از این حجم مفاسد بیخبرند؟/ اطلاع دهید تا ترمز مفسدان را بکشم/ برخی فکر میکنند دیر آمدهاند و حالا میخواهند جبران کنند/ قوه قضاییه در برخورد با مفاسد باید حمایت شود/ زمان مرگ ا
امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، گفت: سکوت دستگاههای نظارتی در برابر فساد مدیران ردهبالا، آنها را در ادامه کارشان گستاخ کرده است و دلیل این سکوت هم موضوعات سیاسی است. اگر بدون چشمپوشی از گرایشهای سیاسی با مفسدان برخورد جدی شود، دیگر کسی فکر غارت اموال بیتالمال را به ذهنش راه نمیدهد.
اعتمادآنلاین| امیر خجسته، نایبرئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مجلس، در گفتوگو با اعتماد آنلاین ، با اشاره به افزایش حجم فسادهای اقتصادی در بین برخی مدیران ردهبالا گفت: افزایش این حجم از فسادهای مالی در بین مسئولان پیامدهای زیادی در جامعه دارد. مردم وقتی ببینند برخی افراد در حال غارت اموال بیتالمال هستند، افسوس میخورند چرا به کسانی رای دادهاند که به بیتالمال رحم نمیکنند.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه داد: نمایندگان در اینباره مسئولاند و حتی اگر این اتفاق برای وزرا هم رخ دهد، باز نمایندگان مجلس زیر سوالاند چون به بیدقتی آنها در رای اعتماد برمیگردد.
عضو هیاترئیسه کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در پاسخ به این پرسش که «چرا چنین اتفاقی میافتد و برخی مسئولان حق مردم را رعایت نمیکنند» گفت: برخی تصور میکنند دیر آمده و جا ماندهاند و حالا باید جبران کنند. به نظر من این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.
خجسته ادامه داد: مردم اگر ببینند با انواع مفاسد، بدون توجه به سمت و جایگاه و مسئولیت افراد به طور قاطع برخورد میشود، امیدوار میشوند و اعتماد تضعیفشدهشان به نظام و مسئولان برمیگردد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مردم شخصی را که در مقابل فساد میایستد و برای گرفتن حق مردم با کسی تعارف ندارد دوست دارند. بنابراین باید در این راه آبرو گذاشت و کوتاه نیامد.
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی گفت: امروز نهصت خوبی در مقابله با فساد شروع شده است و مطالبه مردم و رهبری برای مبارزه با مفاسد در اولویت است. اگر با این قدرت پیش برویم و در قبال کسی اغماض نکنیم، مژده میدهم که زمان مرگ اژدهای هفتسر فساد فرا رسیده است.
او اضافه کرد: باید با قدرت در برابر مفسدان بایستیم و با هر شخص و هر مسئولیتی و از هر جناح و دسته سیاسی که فسادی دارد برخورد کنیم. در مواجهه با فساد باید جناحبازیها را کنار بگذاریم و این حرفها را که «فلان شخص از دسته و گروه ماست پس نباید آبرویش را ببریم» دور بریزیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر شخص متخلف از نزدیکان مسئولی است، نباید در برابر خطایش سکوت کنیم، بلکه باید خود مسئول با آن فرد برخورد کند تا کسی جرات نداشته باشد فساد کند.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که «چرا هرچه با فساد برخورد میشود باز هم وجود دارد» گفت: دلیل این امر نبود نظارت کافی و صحیح است. هر کس هر جا فعالیت میکند خبر دارد که چه اتفاقی در آن فضا میافتد؛ مثلاً در مجلس حراست و بازرسی، هیاترئیسه و حتی نمایندگان از کیفیت یک اتفاق خبر دارند، چطور دستگاههای امنیتی و نظارتی ما از این حجم مفاسد بیخبرند؟!
او در همین راستا توضیح داد: یکی از قویترین سیستمهای امنیتی و اطلاعاتی دنیا را داریم، ولی ورود نکردن به مفاسد اقتصادی مدیران ردهبالا ناشی از عوامل سیاسی است.
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 در مجلس سکوت سیستمهای نظارتی در برابر فساد را علت گستاخی افراد در بروز مفاسد بیشتر دانست و گفت: به دلیل این سکوت، افراد در بروز مفاسد گستاخ شدهاند و این نشانه نظارت ضعیف دستگاههای نظارتی است. اگر از همان اول که شخصی قدمهای اولیه تخلفی را برمیدارد دستگاههای نظارتی و امنیتی ترمزش را بکشند، دیگر فسادی رخ نمیدهد.
خجسته صراحتاً گفت: اگر کسی از تخلفی اطلاع دارد و جرات پیگیری آن را ندارد، به من اطلاع دهد تا شخصاً وارد شوم و جلوی آن را بگیرم.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس یکی از دلایل سکوت و چشمپوشی دستگاههای ذیربط و مسئول در قبال مفسدان را بدهبستان جریانهای سیاسی در مواجهه با مفاسد برشمرد: مثلاً گفته میشود اگر فلان فساد و انحراف را علنی کنید، ما هم فلان انحراف مربوط به جناح شما را اعلام میکنیم. به همین دلیل جناحهای سیاسی از گناه و خطای یکدیگر چشم میپوشند و مفاسد برای مدت طولانی مخفی میماند.
عضو هیاترئیسه کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مجلس، با تاکید بر اینکه «دستگاههای نظارتی نباید در مواجهه با فساد برخورد سلیقهای داشته باشند»، صحبتهای خود را اینطور پایان داد: نسبت به اقدامات اخیر قوه قضاییه در مواجهه با فساد خوشبین هستم. اگر همه قوا در کنار قوه قضاییه به موضوع مبارزه با مفاسد ورود کنند و در مقابل مفسدان دانهدرشت سکوت نکنند، آینده خوبی را برای کشور پیشبینی میکنم.
دیدگاه تان را بنویسید