ایرج ندیمی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی:
فساد را هیولای هزار سر میدانم/ ریشه فساد در سه مورد قوانین، نظارت و مدیریت است
نماینده سابق مجلس گفت: باید توافق کنیم ریشه فساد در سه مورد قوانین، نظارت و مدیریت است.
اعتمادآنلاین| ایرج ندیمی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ارتباط با ضرورت مبارزه با زمینههای فساد پیش از بروز فساد بیان کرد: من فساد را هیولای هزار سر می دانم. زمینههای ایجاد فساد سه وجه دارد؛ یکی بخش قانونگذاری و دستورالعملهااست، یکی بخش مدیرت و اجرا است و سومی بخش نظارت است.
وی ادامه داد: به علت ضعف در سه مورد ذکر شده بویژه بخش نظارت به فساد کشیده می شویم. باید توافق کنیم ریشه فساد در این سه مورد است و در آن صورت است که می توان برای مبارزه قطعی با فساد آماده شد.
این فعال سیاسی گفت: قطعا کار پیشگیری بر برخورد پیشی دارد؛ اما در حال حاضر باید هم کارهای پیشگیری را انجام داد و هم با فساد فعلی مواجهه مستقییم داشت.
وی تصریح کرد: فراموش نکنیم که در ضعف قانون باید دنبال ضعف قانون گشت. موازی بودن قانون در این میان بی اثر نیست. علاوه بر کمبود و خلاء در قوانین چندگانگی آنها هم باعث بروز فساد میشود. بر اساس کمبودها، خلاءها و عدم نظارت بر قانون با مشکل فساد روبه رو می شویم.
ندیمی گفت: بسترهای فسادساز در کشور زیاد است. سهمیه داشتن یعنی امتیاز گرفتن؛ حتی اگر به حق هم باشد خود شخص یا گروهی را برای کسب آن سهمیه به فساد می اندازد. تعدد در انواع نرخ سود بانکها و واگذاریها از جمله دیگر مشکلات فسادزا است چراکه به رشوه گرفتن و رشوه دادن میانجامد.
وی خاطرنشان کرد: در ارز هم همین است؛ وقتی چند نرخ ارز داریم باید انتظار بروز فساد را هم داشته باشیم. دولتی بودن همه امور نیز فساد زا است تا وقتی نظام دولتی است فساد هم هست. دنیا به سمت الکترونیکی شدن دولتها پیش رفته، ما نیز برای شفافیت و دوری از فساد باید از تکنولوژی بهره ببریم.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: انحصار هم باعث فساد می شود. تا وقتی انحصار است رانتخوار و مفسد هم هست. تحریم و جنگ نیز باعث فساد می شود. دور زدن ها باعث می شود عدهای منافع خود را در فساد پیدا کنند.
وی ادامه داد: در حوزه مدیریت هم خان سالاری، حزب سالاری و شخص سالاری فسادزا است. در گزینشها و حراستها باید مشکلات دقیقا بررسی شوند.
ندیمی با اشاره به سوء استفاده برخی مفسدین از فرصت حضور در انتخاباتها نیز گفت: در انتخابات هم آدم های مفسد به عده ای کمک مالی می کنند؛ آنها هم که سواد لازم را ندارد و می شود سرشان کلاه گذاشت در دام مفسدین می افتند.
وی در پایان تاکید کرد: باید توافق کنیم ریشه فساد در قوانین، نوع مدیرت و نظارت است که خود این سه مورد به ده ها و صد ها شاخه تقسیم می شود. برخورد هایی که الان با مفاسد می شود خوب است اما کافی نیست . باید در موضوع فساد تحول اساسی ایجاد کنیم. هنوز راه برای فساد اقتصادی و سیاسی باز است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید