اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی:
اگر برخی فرصتطلبی کنند، اصلاحات نیاز به باز تعریف دارد/ با شعارها و برنامههای جدید وارد انتخابات میشویم/ فراکسیون امید عملکرد رضایتمندی ندارد/ دو شرط برای حضور در لیست انتخاباتی اصلاحطلبان
فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اگر برخی اصلاحطلبان از سرمایه اجتماعی این جریان برای ماندن در قدرت استفاده کنند، اصلاحطلبی نیاز به بازتعریف دارد.
اعتمادآنلاین| اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی با اشاره به نقد اصلاحطلبان به عملکر شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بیان کرد: عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نسبت به دهه 80 موفقیتآمیز بوده است.
او افزود: اصلاح طلبان در دهه 80 فاقد انسجام کافی بودند و هر حزب به صورت مستقل اقدام به ارائه لیست میکرد که عملاً تفرق و تعدد لیستها مانع از پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات میشد.
اصلاحطلبان در ضعف عملکرد فراکسیون امید همنظر هستند
سخنگوی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه در دهه نود نقص اصلاحطلبان برای ارائه لیست برطرف شد، اظهار کرد: خروجی نمایندگان اصلاحطلب مجلس دهم مورد نقد است که باید ترمیم و اصلاح شود و تمام اصلاح طلبان در اینکه فراکسیون امید عملکرد در حد انتظاری نداشته است هم نظر هستند.
فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: اعضای فراکسیون امید قادر به ایجاد انسجام لازم نیستند که علت این مسئله عدم برخورداری از یک گزینش مناسب در زمان ارائه لیست بود، در انتخابات گذشته اگر گزینه اصلاحطلب مور نظر خود را پیدا نمیکردیم به سراغ معتدلها و طرفداران دولت میرفتیم، اما برای انتخابات پیش رو این نحوه گزینش در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را اصلاح کردیم.
گرامی مقدم با اشاره به اینکه برای انتخابات پیش رو به جای اهمیت دادن به کمیت، کیفیت را مورد توجه قرار میدهیم، اظهار کرد: کسانی که مشی اصلاح طلبی و دغدغه مردم را داشته باشند، میتوانند در لیست اصلاح طلبان برای انتخابات آتی قرار گیرند.
او تصریح کرد: این مسئله قابل پذیرش نیست که فردی در جناح راست و معتدل باشد، اما با قرار گرفتن در لیست اصلاح طلبان و پیروزی در انتخابات با اعتبار این جریان بگوید من خودم به تنهایی رای آوردم، این افراد شامل کسانی میشوند که در فراکسیون مستقلین مجلس حضور دارند و جناح راست معتدل هستند، به طور مثال در لیست تهران آقای کاظم جلالی و بهروز نعمتی جزء لیست اصلاح طلبان بودند، اما بعد از اینکه انتخاب شدند، اساساً کتمان کردند که با رای اصلاح طلبان به مجلس راه پیدا کردند.
در انتخابات پیشرو پیروان اندیشه اصلاحطلبی را وارد لیست میکنیم
سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: اقدام نمایندگانی مانند جلالی و نعمتی تجربهای برای اصلاح طلبان و اصولگرایان است تا هر کسی را در لیست خود قرار ندهند و مردم به کسانی اعتماد کنند که معتقد به اندیشه اصلاح طلبی یا اصولگرایی باشند؛ در ارائه لیست تمام تلاشمان این است، کسانی را در لیست قرار دهیم که اعتقاد به اصلاح طلبی داشته باشند و روی میثاق نامهای که با اصلاح طلبی بستهاند بایستند.
گرامی مقدم در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد ضعیف فراکسیون امید میتواند به سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان ضربه بزند، اظهار کرد: نقد به عملکرد فراکسیون امید مربوط به همه اعضا نیست، بلکه بخشهایی از فراکسیون عملکرد ضعیفی داشتند و امیدواریم که مردم این مسئله را از اصلاح طلبان بپذیرند، زیرا سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات همچنان مردم هستند.
با شعارها و برنامههای جدید وارد انتخابات میشویم
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه توجه مردم به رویکردها است، تصریح کرد: اصلاح طلبان در انتخابات با اصولگرایان وارد رقابت میشوند و مردم هر رویکردی را که از این دو جریان بپذیرند به همان رای میدهند، ممکن است عملکرد اصلاح طلبان مورد نقد باشد، اما با شعارها و برنامههای جدید وارد انتخابات میشویم و معتقدم مردم پایبندی اصلاح طلبان به اصلاح را باور دارند و نقدهایی را که به این جریان وارد است اصلاح میکنند؛ از این سو اصلاح طلبان میتوانند مورد اعتماد مردم قرار گیرند.
او با بیان اینکه اصلاح طلبان قبل از مسئله کاهش سرمایه اجتماعی به مشارکت حداکثری فکر میکنند، گفت: ابتدا جریانات سیاسی چه اصولگرا و چه اصلاح طلب باید به دنبال افزایش مشارکت مردم باشند چراکه مشارکت و همبستگی ملی بزرگترین سرمایه برای یک نظام سیاسی است، اگر بتوانیم سطح رقابت را افزایش دهیم به طوری که قابل مقایسه با استانداردهای جهانی باشد، مردم هم به سمت رویکرد همسو با مطالبات خود خواهند رفت.
قطعا نقدهایی به شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان داریم
سخنگوی حزب اعتماد ملی درمورد ائتلاف و عدم ائتلاف حزب متبوع خود با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان ادامه داد: حزب اعتماد ملی بر اساس مصوبات خودش عمل میکند، مصوبات حزب اعتماد ملی بر این اساس است که با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان همکاری داشته باشد و در این غالب فعالیتهای خود را ساماندهی کند، ائتلاف با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به منزله عدم فعالیتهای درونی حزب و تکیه کامل به این نهاد نیست.
او افزود: تمام قابلیت و توانمندیهای خود را در جهت هماهنگی با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان استفاده خواهیم کرد و به تعهد با احزاب دیگر در این شورا که شامل 30 حزب میشوند تا آخر پایبندیم، اما قطعاً نقدهایی به شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان داریم که امیدواریم این نقدها برطرف شود. همزمان که با شورای عالی سیاستگذاری اصاح طلبان در ائتلاف هستیم نگاه به درون حزب را فراموش نمیکنیم.
به دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات هستیم
فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه در شش ماهه گذشته برخی اصلاح طلبان اظهاراتی مبنی بر تحریم یا حضور مشروط در انتخابات داشتند، گفت: حزب اعتماد ملی دیدگاه خود راجع به این مسئله را با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان مطرح کرد، ما به دنبال مشارکت حداکثری هستیم. ضمن اینکه به دستگاه نظارتی انتخابات نقد داریم، در تلاش هستیم از طریق تعامل دو سویه نقدهای خود را مطرح میکنیم، اما با تمام توان در انتخابات شرکت میکنیم و لیست خواهیم داد، به طور کلی حزب اعتماد ملی همراه با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و مخالف تحریم انتخابات است.
فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به اظهارات کرباسچی مبنی بر بازنگری در تعریف اصلاح طلبی بیان کرد: من بر این باور نیستم که اصلاحات را بازتعریف کنیم یا از درون اصلاح کنیم؛ با بازتعریف اصلاحات مفهوم اصلاح طلبی پیچیدگی زیادی پیدا میکند، مفهوم اصلاح طلبی بسیار ساده، اما عمل به اصلاح طلبی قطعاً سخت است؛ ما در اندیشه اصلاح طلبی آن چیزی را که برخلاف منافع ملی و به ضرر مردم باشد اصلاح میکنیم.
اگر منظور کرباسچی از باز تعریف اصلاح طلبی عدم سوءاستفاده است من هم با او موافقم
او در پایان خاطرنشان کرد: اگر برخی اصلاح طلبان از سرمایه اجتماعی این جریان برای ماندن در قدرت استفاده کنند و مطالبات مردم را پیگیر نباشند، اصلاح طلبی نیاز به بازتعریف دارد، شاید مراد آقای کرباسچی این بود که در این صورت من هم طرفدار این دیدگاه هستم، اگر برخی اصلاح طلبان بخواهند فرصت طلبی کنند و هنگامی که در لیست قرار میگیرند سوء استفاده کنند قطعاً نیاز به بازتعریف اصلاح طلبی است و باید در درون اصلاحات اصلاح صورت گیرد، اما از نظر مفهومی به نظرم جای بحثی وجود ندارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید