کد خبر: 343682
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۰۹:۳۴:۰۰
| |

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پیش از عزیمت به نیویورک:

ایران خواهان صلح بلند‌مدت در منطقه است/ وقتی آمریکا تمایل به حضور ما ندارد، باید حتما برویم

رئیس‌جمهوری پیش از ترک تهران برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: وقتی آمریکایی‌ها تمایل ندارند ما در مجمع عمومی سازمان ملل حضور داشته باشیم، ما حتما باید برویم. اینکه آنها تمایل ندارند دلیل بر ضرورت است که در سطوح مختف برویم و حرف بزنیم چرا که دارای دلیل و منطق هستیم.

ایران خواهان صلح بلند‌مدت در منطقه است/ وقتی آمریکا تمایل به حضور ما ندارد، باید حتما برویم
کد خبر: 343682
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۰۹:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| حسن روحانی،‌ رئیس‌جمهوری پیش از ترک تهران برای شرکت در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد: همواره اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل فرصت مناسبی است که نظرات ملت‌ها از جمله ملت بزرگ ایران و همچنین مسائل پیچیده و سختی که منطقه با آن درگیر است، در این نشست‌ها مطرح شود.

وی ادامه داد: این نشست امسال اهمیت ویژه‌ای دارد و احساس ما این بود که آمریکا تمایل ندارد هیات‌های ایرانی در سازمان ملل حضور داشته باشند. دلیلش را خود‌ آنها باید توضیح دهند که یا از بیان حق می‌ترسند و یا حق برای آنها تلخ است و یا دلایلی دارند که می‌خواهند در افکار عمومی مردم خودشان تاثیر گذاشته نشود.

روحانی افزود: وقتی آمریکایی‌ها تمایل ندارند، ما حتما باید برویم. اینکه آنها تمایل ندارند دلیل بر ضرورتی است که باید در سطوح مختف برویم و حرف بزنیم چرا که دارای دلیل و منطق هستیم.

رئیس‌جمهور گفت: در شرایطی به سازمان ملل می‌رویم که‌ آمریکایی‌ها تحریم ظالمانه خود را نسبت به ملت ایران به حدی رسانده‌اند که می‌گویند چیری نمانده که تحریم کنیم. اخیرا مجبور شدند تحریم‌ها را از نو شروع کنند؛ یعنی همان‌هایی که قبلا تحریم کردند را دوباره تحریم می‌کنند.

رئیس جمهور ادامه داد: این به معنای استیصال کامل آمریکا است و مشخص است فشار حداکثری که طی یک سال و نیم اخیر بر ملت ما روا داشته به جای نرسیده است.باید بگویم ملت عزیز ما به خوبی استقامت کرد و الحمد الله روال اقتصادی از ماه‌های پیش مقداری بهتر شده است.

وی با اشاره به اتفاقات رخ داده در منطقه بیان کرد: به غیر از تحریم‌ها و نگرانی هایی که وجود دارد در هفته‌های اخیر مسائل منطقه نیز حاد شده است، ریشه این اتفاقات هم معلوم است از کجاست، حرف های بی‌منطق و اتهاماتی که وزیر امور خارجه آمریکا می‌زند.

روحانی گفت:جزء عجایب تاریخ است که یک وزیر امور خارجه تا این حد حرف‌های ناصحیح و نادرست می‌زند.

وی ادامه داد: گاهی اوقات مسائل منطقه بیش از بیش بزرگنمایی می‌شود؛ به طور مثال خسارات آرامکو شاید آنگونه که می‌گویند نیست و ظرف یک هفته حل شود اما این‌ها می‌گویند تا یک ماه دیگر هم درست نمی‌شود.

رئیس دولت دوازدهم خاطر نشان کرد: رفتارهای آمریکا نشان می‌دهد می‌خواهد کل منطقه را تصرف کند و کل نفت شرق عربستان را به دست بیاورد؛ البته این دعوای ما نیست، دعوای ایالات متحده و چین است و اگر امروز قرار داد میلیاردی برای فروش سلاح با عربستان می‌بندد برای همین است.

وی خاطر نشان کرد:‌ در سازمان ملل اعلام خواهیم کرد که ما یک طرح برای امنیت با همکاری کشورهای منطقه خواهیم داشت و می‌خواهیم همه با هم امنیت را تامین کنیم. البته این طرح تنها امنیتی نیست و مسائل اقتصادی هم در آن جای دارد.

روحانی ادامه داد: نام این طرح امنیتی «ابتکار صلح هرمز» است و آن را «امید» نامیدیم و از همه کشورهای خلیج فارس دعوت می‌شود که در این ائتلاف حضور داشته باشند تا امنیت منطقه را تأمین کنیم. با این طرح به دنیا اعلام می کنیم ایران به دنبال یک صلح بلند مدت در منطقه است و از سازمان ملل هم دعوت خواهیم کرد زیرا معتقدیم راه حل منطقه از درون منطقه خواهد بود آن هایی که از بیرون منطقه می آیند نمی توانند صلح را به وجود بیاورند .

وی ادامه داد: از سال 2001 آمریکا در منطقه است چه امنیتی برای منطقه داشته است.

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به نشست های چند جانبه در حاشیه سازمان ملل گفت:البته مسئله هسته‌ای و موضوعی که تحت عنوان کاهش تعهدات ایران است بررسی می‌شود ودر سطح وزرا اجلاسی خواهد بود .

وی ادامه داد: برای اولین بار در تاریخ تخاصم در یک سال و نیم به جایی رسیدیم که آمریکا محکوم است حالا کاری به چند کشور کوچک نداریم . آمریکا و دیگران باید بدانند که وقتی تجاوز می‌کند پاسخ ببیند. خب به یمن تجاوز نکنند پاسخ نگیرند.

روحانی ادامه داد: در زمان حضور خود در سازمان ملل مساله کاهش تعهدات را تبیین خواهیم کرد. آمریکا در این مساله کاهش تعهدات هم نتوانست موفق باشد. موضوع را به شورای حکام برد و آنجا گفتند این مساله اصلا به شورای حکام ارتباطی ندارد. تا امروز همیشه آنها نتوانستند کاری انجام دهند و ضرورت دارد توضیح دهیم .

وی افزود: مساله دیگر ملاقات با سران کشورهای دیگر است که در برنامه، دیدار با 15 نفر از سران کشورها وجود دارد. علاوه بر مصاحبه مطبوعاتی و چند نشست با مدیران مسئول رسانه‌ها و فرهیختگان آمریکا، به طور معمول سخنرانی که در سازمان ملل متحد داریم و مواضع اصولی را تبیین خواهیم کرد. امیدواریم این سفر مایه خیر و برکت برای ملت بزرگ ما باشد.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها