کد خبر: 349395
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۶ ۱۶:۲۱:۰۰
| |

قاضی سراج، نماینده رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضاى هیات منصفه سراسر کشور:

جرایم سیاسی توسط هیات منصفه مطبوعات رسیدگی می‌شود

قاضی سراج گفت: علاوه بر جرایم مطبوعاتى، جرایم سیاسى را نیز هیات منصفه مطبوعات رسیدگى خواهد کرد.

جرایم سیاسی توسط هیات منصفه مطبوعات رسیدگی می‌شود
کد خبر: 349395
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۶ ۱۶:۲۱:۰۰

اعتمادآنلاین| قاضى سراج، نماینده تام‌الاختیار رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضاى هیات منصفه سراسر کشور در حاشیه جلسه تعیین اعضاى هیات منصفه استان تهران و در جمع خبرنگاران بیان کرد: همان طور که استحضار دارید طبق ماده 36 قانون مطبوعات موظف هستیم در مهرماه که اعضاى هیات منصفه سراسر کشور را انتخاب کنیم.


نماینده تام الاختیار رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضاى هیات منصفه سراسر کشور خاطرنشان کرد: رئیس هیات، رئیس قوه قضاییه و یا نماینده تام الاختیار وى، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامى، رئیس سازمان تبلیغات اسلامى، رئیس شوراى ائمه جمعه و رئیس شوراى شهر از اعضاى این هیات هستند.

وى ادامه داد: امروز تقریبا دو سال هیات منصفه سابق به اتمام رسیده و ما موظف به انتخاب اعضاى جدید هیات منصفه تهران هستیم؛ در تهران 22 نفر و در استان‌ها 14 نفر باید از صنوف مختلف تعیین شوند و در کل کشور 441 نفر اعضاى هیات منصفه از صنوف مختلف باید تعیین شوند که امروز در تهران 21 نفر از صنوف مختلف تعیین شدند.

قاضى سراج ضمن تشریح اسامى 21 نفر از اعضاى استان تهران بیان کرد: فقط پنج نفر از اعضاى هیات منصفه جدید هستند و بقیه ابقا شدند، على اکبر کسائیان، على اکبر اشعرى، علیرضا سربخش، یوسف قروى قوچانى، احمد مومنى راد، سید مرتضى موسویان، محمود خسروى وفا، عفت شریعتى، محمدمهدى حیدریان، نادر قدیانى، پروین صلیحى، محمدحسن رحیمیان، ناصر نورى زاده، روح الله عالمى، میثم امرودى، محسن قمى، شهریار بهرانى، سیدعلى جمالیان، یحیى آل اسحاق، حمیدزاده و محمدرضا احمدى اعضاى جدید هیات منصفه استان تهران هیتند که به مدت دو سال انجام وظیفه خواهند کرد.

وى در ادامه اظهار کرد: امسال هیات منصفه نسبت به سال‌هاى قبل تفاوتى دارد. با تاکید رئیس قوه قضاییه و طبق قانون، علاوه بر جرایم مطبوعاتى، جرایم سیاسى را نیز هیات منصفه مطبوعات رسیدگى خواهند کرد.

نماینده تام الاختیار رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضاى هیات منصفه سراسر کشور در ادامه و در خصوص نحوه انتخاب اعضا گفت: در قانون احصاء شده است که این اعضا باید از صنوف مختلف تعیین شوند که ما از صنوف مختلف تعدادى اسامى داشتیم و هیات از بین اسامى که معرفى شده تشخیص داد افرادى را که صالح مى داند انتخاب کند که این کار را انجام داده و امروز 21 نفر انتخاب شدند.

قاضى سراج با اشاره به عملکرد هیات منصفه در طول دو سال گذشته اظهار کرد: ما 180 جلسه در هیات منصفه استان تهران جلسه داشتیم که 80 راى به محکومیت دادند و همه محکومیت ها مالى بود. 75 برائت و موقوفى تعقیب دادیم و مابقى نیز تجدید جلسه شده است.

نماینده تام الاختیار رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضاى هیات منصفه سراسر کشور با بیان اینکه هیات نظارت مطبوعات حدود 12 هزار مجوز داده است، اذعان کرد: از بین 12 هزار مطبوعه فضاى مجازى و مکتوب 80 محکومیت آن هم جریمه مالى و حداقلى محکوم شدند.

وى با بیان اینکه به دنبال پیشگیرى هستیم تا مچ گیرى، گفت: اخیرا رئیس قوه قضاییه شوراهاى حل اختلاف مطبوعاتى را نیز به همین منظور تشکیل دادند و در دوره جدید قوه قضاییه برنامه این است که افرادى که وارد مطبوعات مى‌شوند توجیه شوند تا خدایى نکرده مشکلى ایجاد نشود.

رئیس سابق سازمان بازرسی در مورد موضوع هفت سنگان در قزوین گفت: موضوه هفت سنگان در سال 53 مطرح بوده که قطعه بندى و واگذار و سپس اقدام کردند؛ یکسرى از افراد به عنوان تعاونى خریدارى کردند که علاوه بر آن ما کشف کردیم کنار آن 27 هکتار وجود دارد. چهار گزارش در این رابطه به آیت الله رئیسى ارائه شده است که وى نیز دستور اکید براى رسیدگى داده است.

قاضی سراج تصریح کرد: در رابطه با باستى هیلز نیز گزارش کاملى تهیه شده است.

وی افزود: در رابطه با لواسانات هم گزارشات متعددى تهیه کردیم که خود آیت الله رئیسى بیان کرد بهترین گزارش بود و دستور بررسى داده شد و انشالله در آینده اقدامات خوبى براى مسائلى که مطرح بود انجام مى شود و پاسخ افکار عمومى داده خواهد شد.

قاضى سراج در ادامه و در خصوص آخرین وضعیت پرونده خودرو و سیل بیان کرد: در خصوص خودرو با وزیر و تمامی قطعه سازان جلسه داشتیم و در رابطه با افرادى که با قطعه خودرو کار مى کردند نیز تکلیف کردیم.

وی با اشاره به ورود 50 هزار وسیله نقلیه دپو شده به بازار اظهار کرد: پس از آن جلسه حدود 50 هزار وسیله نقلیه اى که در پارکینگ ها دپو شده بودند به دست مردم رسید.

مشاور رئیس دستگاه قضا با اشاره به ارسال گزارشاتی در خصوص خودرو به رئیس دستگاه قضایی و مراجع رسیدگی کننده، خاطرنشان کرد: قطعه سازان مکلف شدند قطعات را به خودروسازان بدهند و پس از این جریان، سیر نزولى در بازار پیدا شد.

قاضی سراج در ادامه و در خصوص اقدامات سازمان بازرسی در مورد حوادث سیل در کشور و در زمان تصدی وی، اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه به من دستور دادند که در خصوص چهار استان سیل خیز اقدام کنم، پس از آن بخشنامه اى صادر کردند تا در خصوص 31 استان از باب پیشگیرى از وقوع سیل اقدام کنیم.

وی افزود: خوشبختانه در خصوص 31 استان اقدام کردیم و تا زمانی که در سازمان بازرسی بودم 22 گزارش کامل در خصوص سیل به مراجع ذى صلاح و رئیس دستگاه قضایى ارائه کردیم که رئیس دستگاه قضایی در این خصوص به مقامات قضایى مربوطه دستور دادند.

قاضی سراج در پایان بیان کرد: در خصوص حوادث سیل در چهار استان کشور نیز یک هفته پیش از خروج از سازمان بازرسى، حدود چهار تا پنج هزار برگ در مورد این استان ها با جزئیات گزارش کاملی دادیم که در این خصوص نیز رئیس قوه قضاییه دستور داده تا این گزارش بررسى شود.

منبع: میزان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها