حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهوری:
نگاه ویژه به روستا و عشایر یکی از سیاست های راهبردی دولت است
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، با بیان اینکه وقتی روستا از توسعه متوازن با مناطق شهری برخوردار باشد، روستایی برای رفع نیازهای خود مجبور نیست به مناطق شهری مهاجرت کند، گفت: یکی از سیاستهای راهبردی دولت، نگاه ویژه به روستا و عشایر برای ماندگاری آنان در مناطق روستایی است.
اعتمادآنلاین| حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، در مراسم افتتاح نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر پاکدشت گفت: امروز با وجود فشارهای اقتصادی، تحریم و تهدیدهای آمریکا، ملت ایران به رشد و بالندگی دست یافته و اقتدار خود را به جهانیان ثابت کرده است. دولت تدبیر و امید نیز در راستای تحقق آرمانهای نظام و رفع مشکلات مردم و با وجود تمامی مشکلات و محدودیتها، گام های اساسی در خدمترسانی به مردم برداشته و در سالهای پایانی فعالیت خود تلاش دارد تا رشد متوازن تمامی مناطق کشور را با همدلی ارکان نظام و همراهمی مردم محقق کند.
وی با گرامیداشت 15 مهر، روز ملی روستا گفت: نام روستائیان و عشایر با صداقت، شجاعت، ایثار، جوانمردی و یک رنگی عجین شده و نقش موثر آنان در مقاطع مختلف 40 سال عمر با برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست. در مبارزات مردم در آغاز انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل، روستائیان و عشایر نقش انکار ناپذیری داشتند و این اثربخشی در جریانات اوایل پیروزی انقلاب و حملات گروهک های معاند نظام که قصد ایجاد ناآرامی در کشور داشتند، مشهود است. در ابتدای دوران هشت سال دفاع مقدس نیز روستائیان و عشایر با همراهی شهیدان چمران، صیاد شیرازی و شهید بروجردی، در قالب گروه جنگهای نامنظم، از مرزهای غربی و جنوبی کشور حراست کرده و شهدای بسیاری را تقدیم اسلام کردند.
امیری ادامه داد: در جریان عملیات مرصاد نیز روستائیان و عشایر اولین گروهی بودند که در برابر منافقان کوردلی که بیش از 17 هزار نفر از جوانان غیور و برومند ایران اسلامی را به شهادت رسانده بودند، ایستادگی کرده و زمینه وقوع آن حماسه عظیم را فراهم کردند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به کلام امام راحل که عشایر ذخایر انقلاب اسلامی هستند، افزود: پس از دوران دفاع مقدس، روستائیان و عشایر در عرصه تولید مواد غذایی مورد نیاز کشور نیز پیشگام شدند تا کشور در این زمینه به خودکفایی دست پیدا کند.
امیری با تأکید بر توجه ویژه رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور به توجه ویژه به روستائیان و عشایر گفت: یکی از سیاست های راهبردی دولت، نگاه ویژه به روستا و عشایر برای ماندگاری آنان در مناطق روستایی است تا از مهاجرت آنان به شهر جلوگیری و بروز بسیاری از تبعات اجتماعی ناشی از این مهاجرت پیشگیری شود. وقتی روستا از توسعه متوازن با مناطق شهری برخوردار باشد، روستایی برای رفع نیازهای خود مجبور نیست به مناطق شهری مهاجرت کند.
وی در ادامه مهمترین دلایل مهاجرت روستائیان به شهرها را اشتغال، درمان و تحصیل اعلام کرد و افزود: دولت با شناسایی سه عامل اصلی مهاجرت روستائیان به شهر، تلاش کرده تا این کمبودها را جبران کند و با ایجاد مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی، بخش مهمی از نیازهای روستانشینان را برآورده کند. حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، مشکلات زیست محیطی، امنیتی، آسیب های اجتماعی، فاصله طبقاتی و خدشه دار شدن عزت و کرامت انسانی ناشی از عدم توجه به مناطق روستایی در سالهای گذشته است.
امیری با اشاره به توجه ویژه دولت به اشتغال روستایی گفت: در اواخر سال95، دولت با تأئید رهبر معظم انقلاب، لایحه برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندق توسعه ارزی کشور را تقدیم مجلس کرد که این لایحه پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی و صحن علنی مجلس، به تصویب نمایندگان رسید تا زمینه برای توسعه اشتغال در روستاها فراهم شود. همچنین طرحهای هادی، اختصاص سند مالکیت به روستانشینان، بهره مندی روستانشینان از حقوق شهروندی از مهمترین برنامههای دیگر دولت در مناطق روستایی است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پایان با اشاره به ظرفیتهای شهرستان پاکدشت گفت: نزدیکی به بازار بزرگ پایتخت و تولید سالانه یک میلیارد شاخه گل، ظرفیت مهمی است که با استفاده صحیح از آن میتوان شاهد رشد و توسعه بیشتر این شهرستان بود. گردشگری عاملی مهم در توسعه اقتصادی کشور است و هر چند که به واسطه تلاش های دولت، شاهد افزایش حضور گردشگران خارجی در کشور بوده ایم ولی کماکان آمار گردشگر با وجود جاذبه های منحصر به فرد طبیعی، تاریخی و مذهبی پائین است. مسئولان پاکدشت برای رشد اقتصادی منطقه باید توجه ویژه ای به صنعت گردشگری و رونق آن در شهرستان باشند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید