کد خبر: 365631
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۰ ۱۱:۴۳:۴۲
| |

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیات رئیسه مجلس:

بودجه سال آینده در درآمد مالیاتی و نفتی بزرگنمایی کرده است

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت که در لایحه بودجه سال 1399 در خصوص درآمدهای مالیاتی و نفتی بزرگنمایی شده است.

بودجه سال آینده در درآمد مالیاتی و نفتی بزرگنمایی کرده است
کد خبر: 365631
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۰ ۱۱:۴۳:۴۲

اعتمادآنلاین| علی‌اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که « لایحه بودجه سال 1399 یکشنبه هفته آینده 17 آذرماه توسط رییس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود» گفت: قرار بر این بود که این بودجه با اصلاحات ساختاری و بدون اتکا به نفت نوشته شود، اما آنطور که از شواهد پیداست و آمار و ارقام غیررسمی که ما می‌شنویم حاکی از این است که بودجه بدون این دو آیتم تقدیم مجلس می‌شود و بعضی از آمار و ارقام مثل درآمد مالیاتی و درآمد نفتی نیز بزرگنمایی شده است.

وی یادآور شد: ظاهرا درآمد مالیاتی در بودجه آینده 165 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در مقایسه با سال جاری رشد 30 درصدی نشان می‌دهد این در حالی است که ما تحریم و رکود تورمی را داریم و گردش پولی قابل ملاحظه‌ای در تولید نداریم بنابراین به نظر می‌رسد این رقم غیرواقعی است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مساله دیگر درآمد گمرکی است که آن هم عدد بزرگی در حدود 40 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و در مقایسه با درآمد سال جاری که 16 هزار میلیارد تومان بوده رشد 140 درصدی را نشان می‌دهد که این عدد هم غیرواقعی است و با توجه به تحریم‌ها و امور گمرکی که باید در واردات و صادرات داشته باشیم عجیب به نظر می‌رسد و تحققش بسیار سخت است.

وی همچنین اضافه کرد: در بودجه سال آینده برای نفت هم آمار و ارقامی پیش‌بینی کرده‌اند که تحقق آن با شرایط تحریم و عملکرد سال 1398 سخت به نظر می‌رسد. در شرایطی که صادرات نفت محدود است قرار بود درآمد نفتی از بودجه حذف شود ولی این اتفاق نیفتاده و ظاهرا قیمت هر بشکه نفت در لایحه نیز 50 دلار دیده شده است و مجموع درآمد نفتی حدود 115 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که این بدان معناست که ما باید 700 تا 800 بشکه در روز صادرات داشته باشیم که باید ببینیم که آیا شدنی است یا خیر.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «با توجه به عملکرد سال جاری و سال گذشته دولت برای تعادل هزینه و درآمدها در درآمدها بزرگنمایی کرده»، اظهار کرد: این بزرگنمایی مخصوصا در مالیات و نفت اتفاق افتاده است آنچه ما انتظار داشتیم این بود که دولت هزینه‌های جاری و عمومی را کاهش دهد و هزینه‌های غیرضروری را حذف کند زیرازیرا خیلی از هزینه‌ها را می‌توان با صرفه‌جویی کاهش داد خصوصا در منابع عمومی.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت مکلف بود از سال اول نسبت به اصلاح ساختار و تنظیم بودجه براساس واقعیت و تقدیم لایحه بر مبنای واقع‌بینی اقدام کند ولی ظاهرا اتفاق خاصی نیفتاده است و بودجه سال جاری هم نشان‌دهنده واقعیت‌های موجود نیست. ما همچنین یارانه‌های آشکار 300 هزار میلیارد تومانی که 186 هزار میلیارد تومان آن نقدی و غیرنقدی است در بودجه داریم ولی یارانه باید هدفمند بر پایه اسناد، مدارک و مستندات و براساس یکسری اهداف پرداخت شود وگرنه به پول‌پاشی و انتقال از یک بخش به بخش دیگر تبدیل می‌شود.

یوسف‌نژاد همچنین گفت: در بودجه سال آینده دلار دو نرخی دیده شده که یکی ارز نیمایی برای کالاهای اساسی و دیگری ارز آزاد است. یکی از چالش‌ها در بودجه همین دلار 4200 تومانی است که در طول سال 80 هزار میلیارد تومان منابع را مصرف می‌کند و 2.5 برابر آزاد کردن ارز بنزین در ارز نیمایی هزینه می‌شود در حالی که تاثیر زیادی در قیمت‌ها ندارد.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان این‌که «لوایح بودجه باید براساس سیاست‌های بالادستی و قوانین مادر مثل قوانین توسعه پنج ساله تنظیم شود»، اظهار کرد: باید پس از تقدیم لایحه بودجه ببینیم واقعیت ها در این لایحه به چه شکل دیده شده و نهایتا مجلس شورای اسلامی تصمیم درستی در این باره بگیرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها