کد خبر: 368368
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۹ ۱۲:۴۱:۲۹
| |

آیت‌الله اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه کشور:

وضع بودجه پژوهشی کشور مناسب نیست

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه کشور، در خصوص چالش‌های بخش پژوهش گفت: وضع بودجه پژوهشی کشور مناسب نیست و باید بازنگری در این خصوص صورت گیرد، همچنین تناسب کمیت و کیفیت در برخی حوزه‌های پژوهشی، لحاظ نشده و باید به دنبال کیفی سازی پژوهش‌ها باشیم.

وضع بودجه پژوهشی کشور مناسب نیست
کد خبر: 368368
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۹ ۱۲:۴۱:۲۹

اعتمادآنلاین| آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه کشور، صبح امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در دانشگاه قم برگزار شد، گفت: در کشور ما، دو بال بزرگ علم و تحقیق، حوزه و دانشگاه هستند و دانشگاه به عنوان یک نهاد عظیم و نقش آفرین، سهم بزرگی در تعالی پژوهش کشور داشته است.

وی افزود: ایران در 20شاخص و در ده‌ها قلمرو، موفقیت و دستاوردهای پژوهشی داشته است، ایران دارای اسناد کوتاه مدت و بلند مدت در ارتقای فضای علمی و پژوهشی است که این اسناد در پیشبرد اهداف بسیار موثر هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: در یک نگاه عام، حدود 2000 مرکز آموزش عالی و پژوهشگاه‌ در کشور وجود دارد که اغلب آنان به برکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است، این یک ظرفیت بالقوه بسیار مناسب است، همچنین طبق آمارها، حدود 100هزار هیئت علمی در دانشگاه‌ها مشغول فعالیت هستند که طبق شاخص‌های جهانی، وضعیت مناسبی داریم.

وی ادامه داد: امروز حدود 4 میلیون دانشجو در سطح کشور مشغول تحصیل هستند که این آمار تا 5میلیون دانشجو نیز افزایش داشته لکن به دلیل معادلات جمعیتی اکنون از تعداد آن‌ها کاسته شده است ولی نسبت دانشجو به جمعیت در وضع بسیار خوبی است و همچنین در بحث عدالت آموزشی، جمهوری اسلامی ایران توفیقات بسیار خوبی داشته است.

عضو هیئت امنا دانشگاه قم تصریح کرد: به گفته وزیر دفاع، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران طبق معیارهای جهانی در رتبه 13 دنیا قرار دارد و این بدون احتساب قدرت معنوی و بسیج کشور است و همچنین باید توجه داشت این موفقیت‌ها در شرایطی رقم خورده که در تحریم قرار داشتیم و اکنون قدرت نظامی کشور کاملا مستقل است.

وی اضافه کرد: به عنوان مدیر حوزه‌های علمیه می‌گویم که برای دانشگاه شأن علمی و فرهنگی بزرگی قائل هستیم و باید هم اینگونه باشد، زیرا در پیشرفت علمی کشور بسیار تاثیرگذار بوده است.

عضو فقهای شورای نگهبان در خصوص چالش‌های بخش پژوهش نیز، اظهار کرد: وضع بودجه پژوهشی کشور مناسب نیست و باید بازنگری در این خصوص صورت گیرد، همچنین تناسب کمیت و کیفیت در برخی حوزه‌های پژوهشی، لحاظ نشده و باید به دنبال کیفی سازی پژوهش‌ها باشیم.

اعرافی خاطرنشان کرد: بسیاری از برنامه‌ها و اقدامات در کشور علی‌الخصوص در صنعت، مبتنی بر پژوهش نیست و این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد و برنامه‌های کشور مبتنی بر پژوهش، اتخاذ شود.

وی گفت: باید به سمت بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها حرکت کنیم و می‌توانیم به جایی برسیم که نیمی از صندلی‌های دانشگاه از دانشجویان خارجی پر شود و از ظرفیت خالی دانشگاه‌ها استفاده شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تاکید کرد: استان قم یک شهر و مجموعه بی‌نظیر است و ویژگی‌های شاخص بسیاری دارد، در استان قم نمایندگانی از همه استان‌ها و شهرهای کشور در حوزه و دانشگاه مشغول تحصیل هستند و همچنین دانشجویان و طلبه‌هایی از 100کشور دنیا در این استان حضور دارند.

وی اضافه کرد: جایگاه قم بسیار ارزشمند است و در سطح جهان تاثیرگذار خواهد بود و باید از این ظرفیت برای حل مشکلات پژوهشی و توسعه علمی کشور استفاده کرد، دانشگاه قم نیز در این خصوص می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌ها کشور در حوزه پژوهشی باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها