کد خبر: 369922
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۴ ۱۴:۰۱:۰۰
| |

فیاض زاهد در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

جمهوری اسلامی روزی نظارت استصوابی را کنار خواهد گذاشت/ مجلس‌نشین شدن دلال‌ها محصول نظارت غلط است/ نماینده‌های کاردان و شریف حاضر در مجلس در اقلیت محض هستند

فیاض زاهد درباره احتمال تغییر رویکرد شورای‌ نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها گفت: در عالم سیاست همه چیز احتمال دارد و هیچ چیز بعید نیست. اما دورنمای فعلی نشان از آن دارد که فعلاً نمی‌توانیم به تغییر امید داشته باشیم. با این حال لازم است تاکید کنم جمهوری اسلامی سرانجام به این نتیجه خواهد رسید که تغییر در این امر ضروری است و باید به آن تن دهد.

جمهوری اسلامی روزی نظارت استصوابی را کنار خواهد گذاشت/ مجلس‌نشین شدن دلال‌ها محصول نظارت غلط است/ نماینده‌های کاردان و شریف حاضر در مجلس در اقلیت محض هستند
کد خبر: 369922
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۴ ۱۴:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| علیرضا اصغرزاده - فیاض زاهد در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره احتمال تغییر رویکرد شورای‌ نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها اظهار داشت: در عالم سیاست همه چیز احتمال دارد و هیچ چیز بعید نیست. اما دورنمای فعلی نشان از آن دارد که فعلاً نمی‌توانیم به تغییر امید داشته باشیم. با این حال لازم است تاکید کنم جمهوری اسلامی سرانجام به این نتیجه خواهد رسید که تغییر در این امر ضروری است و باید به آن تن دهد، چون مکانیسم نظارت استصوابی هزینه‌های ملموسی را تحمیل کرده به گونه‌ای که خود آقایان هم متفق‌القول هستند مجلس فعلی مجلسی ناکارآمد و ضرررسان است و می‌دانند مجلس دهم آن مجلسی نیست که بر اساس نظرات رهبری و امام راحل تشکیل شده باشد.

او ادامه داد: این شرایط فقط به این دلیل پیش آمده که آدم‌های مستقل، آزاده و صاحب‌نظر به خاطر صراحت و شجاعت توسط نهادهای نظارتی رد صلاحیت شده‌اند تا فضا برای مجلس‌نشین شدن افراد ریاکار،‌ چندچهره و غیرجدی باز شود. البته استثنائاً نماینده‌های کاردان و شریف هم در مجلس حضور دارند که در اقلیت محض هستند.

این چهره اصلاح‌طلب همچنین گفت: اگر واقعاً برای نظام و مردم خواستار مجلسی پویا و سالم هستیم، باید این مدل ناکارآمد را کنار بگذاریم تا شخصیت‌های درجه یک و اورجینال وارد مجلس شوند. اگر قرار است کاستی‌ها را کم و ایرادات کشور را اصلاح کنیم‌، هیچ راهی به جز برچیده شدن نظارت استصوابی پیش روی ما قرار ندارد. به همین دلیل باید تعجب کرد که چطور می‌شود عده‌ای حتی با آگاهی از هزینه‌های روش فعلی، همچنان به ادامه آن اصرار دارند.

او توضیح داد: البته نظارت لازم است و هیچ‌کس توقع برگزاری انتخابات بدون نظارت ناظر را ندارد، اما به شرطی که ناظر بی‌طرف باشد و علایق جناحی‌ را نسبت به قانون ارجح نداند. نتیجه اینکه ناظر آشکارا به نفع یک جریان سیاسی فعالیت کند همین وضعیتی است که پیش روی همه قرار گرفته. متاسفانه شورای‌ نگهبان که باید نقشی پدرانه داشته باشد به مانند پسری رفتار می‌کند که در دعوای ارث و میراث یک طرف دعواست و به همین خاطر خروجی کار باعث ایجاد ناآرامی و افزایش مشکلات می‌شود.

فیاض زاهد در پایان صحبت‌هایش گفت: این در حالی است که رهبری بارها تاکید کرده‌اند حتی مخالفان نظام هم برای کشور خود به پای صندوق‌های رأی بیایند؛ یعنی هدف‌شان برگزاری انتخاباتی پرشور است. در چنین شرایطی معلوم است رد صلاحیت نه تنها فضای انتخابات را کمرنگ می‌سازد، بلکه دلال‌ها و منفعت‌طلبان را وارد قوه مهم مقننه می‌کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها