علی کرد، عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
راههای 100 روستا در سراسر سیستان و بلوچستان از بین رفته است/ 40 درصد منازل شهری و روستایی در سیل به صورت کامل تخریب شد/ مسئولان سفر به استان سیستان و بلوچستان را متوقف و هزینه آن را صرف کمک به سیلزدگان کنند/ سفر مسئولان به سیستان و بلوچستان آلام مردم را
یک عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان گفت: مسئولان سفر به چابهار و فرودگاههای استان را در این مدت که مردم رنج و درد دارند متوقف کنند و این هزینهها را صرف ساخت منازل مسکونی، خرید وسایل گرمایشی و خرید لباس و... کنند. سفر مسئولان به استان آلام مردم را التیام نمیبخشد.
اعتمادآنلاین| علی کرد، نماینده خاش و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اعتمادآنلاین ، با اشاره به مشکلات سیلزدگان استان سیستان و بلوچستان گفت: مردم استان سیستان و بلوچستان به دعای ملت بزرگ ایران و اقلامی شامل غذا، پوشاک و سرپناه نیاز دارند. مهمترین مشکل این است که راههای 100 روستا در سراسر استان از بین رفته است.
او ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان در وهله اول نیازمند روکش کامل جادههای روستایی میان بخشها و دهستانهاست. اگر دولت میخواهد کمک کند، ابتدا اعتبارات مورد نیاز برای راههای روستایی را در هیات دولت مصوب و کار عملیاتی را شروع کند.
این نماینده مجلس با گفتن اینکه نیازمند ساخت مسکن در استان سیلزده سیستان و بلوچستان هستیم، تاکید کرد: 40 درصد منازل شهری و روستایی در سیل به صورت کامل تخریب شدند و 40 درصد هم آسیب دیدند. تعجب میکنم مسئولان مسکن با مردم روستاهایی که درد و رنج کشیدهاند، بحث میکنند. نیازی نیست آنها به بازدید ساخت مسکن بروند. بهتر است آمار را از بخشداران بگیرند. مسئولان باید ساخت مسکن برای خانههای خشتی و گلی و خانههایی که پوشش گیاه و چوب دارند در دستور کار قرار گیرد.
نیازمند ساخت مدارس در استان هستیم
علی کرد گفت: امروز بچهها در سرمای شدید دشتی در چادرها و خیمهها درس میخوانند، بنابراین نیاز است که ساخت مدارس انجام شود. باید آبراهههایی را که از کوهها میآید به سمت دریاها و رودخانهها هدایت کنند. اما این آبراههها رها و در مسیر خانههاست که طغیان میکند و مشکلاتی به وجود میآورد.
او با تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود آب سیلاب به پاکستان ادامه داد: به پخش سیلاب و ساختن بندهای خاکی، ملاتی و سیمانی در بحث آبخیزداری نیاز داریم. همچنین ساخت سدها در دامنه کوهها از اقدامات مهمی است که باید صورت گیرد. آبی که موجب فرسودگی خاک مطلوب و زراعی ما میشود و از سوی دیگر منازل و روستاها را خراب میکند در نهایت وارد کشور پاکستان میشود.
این نماینده مجلس در همین راستا توضیح داد: چندین هزار میلیارد لیتر آب ایران از کوههای شرق و جنوب شرقی سرازیر شد و استان سیستان و بلوچستان را ویران کرد، اما در نهایت به خارج از کشور رفت. آبخیزداری ضعیف عمل کرد و وزارت نیرو هیچ برنامه تدوینشده کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی ندارد؛ به عبارتی میتوان گفت برای استان سیستان بلوچستان که در شیب آبهای دشتهای ایران قرار دارد هیچ برنامهای ترتیب ندادهاند و این استان به دست فراموشی سپرده شده است. بنابراین باید برنامهای عاجلانه و با اعتباراتی که دولت تصویب میکند مد نظر قرار دهند.
مسئولان، سفر به استان سیستان و بلوچستان را متوقف کنند
علی کرد در پایان به سفر مسئولان به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: مسئولان سفر به چابهار و فرودگاههای استان را در این مدت که مردم رنج و درد دارند متوقف کنند و این هزینهها را صرف ساخت منازل مسکونی، خرید وسایل گرمایشی و خرید لباس و... کنند. سفر مسئولان به استان آلام مردم را التیام نمیبخشد.
دیدگاه تان را بنویسید