محمد کاظمی، نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
قانون نظارت بر رفتار نمایندگان باید اصلاح شود/ هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، با نظارتش باید مانع احضارها و رد صلاحیتهای آخر دوره شود/ قانون نظارت بر رفتار نمایندگان طوری اصلاح شود که آزادی نمایندگان را سلب نکند
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: ممکن است سازوکار هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نقص داشته باشد، بنابراین باید قانون نظارت بر رفتار نمایندگان تکمیل و با وسعت نظر و اختیارات بیشتر تصویب شود. باید به نحوی قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اصلاح شود که کنترل بیشتری صورت گیرد، اما این کنترل نباید آزادی نمایندگان را سلب کند.
اعتمادآنلاین| شیرین جمشیدیان- اخیراً آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان از عملکرد هیات نظارت بر رفتار نمایندگان انتقاد کرده و گفته است: «...متاسفانه سازوکار «خودنظارتی» مجلس با نام هیات نظارت بر رفتار نمایندگان هم کارآمدی لازم را ندارد.» ( بیشتر بخوانیم )
پروانه سلحشوری هم از منتقدان عملکرد هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است. البته انتقاد این نماینده اصلاحطلب از جهتی مخالف جنتی است. او که به منظور پاسخ به اتهاماتی همچون نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود تاکید کرده است: «متاسفانه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان و هیاترئیسه مجلس به وظیفه قانونی خودشان در خصوص دفاع از جایگاه نمایندگی مردم عمل نکردند که این جای گلایه بسیار دارد.» ( بیشتر بخوانیم )
برخی معتقدند هیات نظارت ابزار کافی برای نظارت ندارد
محمد کاظمی، نماینده ملایر و نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اعتمادآنلاین ، با اشاره به انتقادها از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: وجود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان جلوی مسائل بسیاری را گرفت و مانع شد که در بسیاری از موارد کار به قوه قضاییه کشیده شود. در قانون هم آمده مسائلی که در خصوص نمایندگان مطرح میشود در هیات نظارت باید رسیدگی شود. بنابراین از این لحاظ مفید است. البته برخی معتقدند هیات نظارت ابزار کافی برای نظارت ندارد.
چرا نهادهای مربوط، حین دوران نمایندگی، به نمایندگان تذکر نمیدهند و در پایان دوره آنها را رد صلاحیت میکنند؟
او با انتقاد از برخی دستگاهها تاکید کرد: اما سوال این است که اگر بهواقع نمایندهای در طول نمایندگی اقداماتی برخلاف شأنش مرتکب شده، چرا حین دوران نمایندگیاش و انجام آن عمل تذکری از سوی سازمانها، وزارتخانهها و نهادهای مربوط داده نمیشود و در پایان دوران نمایندگی، نمایندهها را احضار یا رد صلاحیت میکنند؟
این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر نمایندهای در طول دوران نمایندگیاش عملی انجام میدهد که ممکن است خلاف قانون باشد و خودش تصور نکند خلاف قانون است، باید به او گفته شود. شنیدم نمایندهای به دلیل توصیه برای اینکه فلان فرد فلان مدیر شود رد صلاحیت شده و اقدامش خلاف شأن نمایندگی عنوان شده است. در حالی که اکثر نمایندهها چنین توصیههایی را دارند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس گفت: اکثر نمایندهها پیگیر کار مردم حوزه انتخابیهشان هستند؛ برای مثال تولیدکنندگان و سرمایهگذاران اگر تسهیلات میخواهند به نماینده مراجعه میکنند و... کار نماینده به خصوص در شهرستانها پیگیری همین کارهای مردم است. شاید روزی صدها تماس برای پیگیری کارهای مردم با دستگاههای دولتی داشته باشیم. اما این موضوع نباید تخلف محسوب شود. اگر هم تخلف است، چرا در طول دوران نمایندگان به نماینده تذکر داده نمیشود؟
کاظمی ادامه داد: امربهمعروف و نهیازمنکر برای قیامت نیست. وقتی نمایندهای کار غیرعرفی را انجام میدهد که خودش هم غافل است باید به او تذکر داده شود تا کار به آخر دوره نکشد.
قانون نظارت بر رفتار نمایندگان باید اصلاح شود
او با تاکید بر اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد: ممکن است سازوکار هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نقص داشته باشد. بنابراین باید قانون نظارت بر رفتار نمایندگان تکمیل و با وسعت نظر و اختیارات بیشتر تصویب شود. هیات مربوط باید بتواند هدایت، کنترل و نظارت کند و نگذارد اتفاقات تلخ آخر یعنی همان رد صلاحیتها و احضارها پیش بیاید.
به گفته کاظمی، باید به نحوی قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اصلاح شود که کنترل بیشتری صورت گیرد، اما این کنترل نباید آزادی نمایندگان را سلب کند.
دیدگاه تان را بنویسید