ابوالفضل سروش، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
معلوم نیست که قرنطینه کردن مبنای علمی داشته باشد/ مردم باید رفتوآمدهایشان را محدود کنند/ اکثر شهرها درگیر کرونا هستند، پس قرنطینه معنا ندارد/ جامعه هنوز به این باور نرسیده که کرونا خطرناک است
یک عضو کمیسیون بهداشت گفت: 2 راهکار برای کاهش شیوع کرونا در کشور وجود دارد؛ یا مردم باید رفتوآمدهایشان را محدود کنند که در این صورت دیگر نیازی به اقدام دولت نیست. مردم باید خودشان را قرنطیه اجتماعی کنند و از رفتو آمد غیرضرور بپرهیزند. اما اگر این اتفاق نیفتد، دولت باید با دستورالعملی رفتوآمد مردم را محدود کند.
اعتمادآنلاین| شیرین جمشیدیان- ابوالفضل سروش، نماینده تهران و عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اعتمادآنلاین گفت: برخی از پژوهشگرهای اپیدمی لوژیک میگویند شاید قرنطینه مبنای علمی نداشته باشد. از سوی دیگر وضعیت اجتماعی ما به صورتی نیست که بتوانیم قرنطینه کنیم. و قرنطینه باعث بروز مشکلات مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی میشود.
او با اشاره به زمزمههای قرنطینه تهران و واکنش مردم به این موضوع ادامه داد: با شایعه قرنطینه رفتار مردم را دیدیم و مردم به هایپرمارکتها، میوه و ترهبارها و... هجوم بردند. اما مهمترین مساله این است که معلوم نیست قرنطینه کردن مبنای علمی داشته باشد.
این نماینده مجلس در پاسخ سوالی که به قرنطینه در برخی کشورها همچون ایتالیا و چین اشاره داشت توضیح داد: این کشورها هم به طور کامل قرنطینه را اعمال نکردند بلکه محدودیت در رفتوآمدهای شهری را در نظر گرفتند. قرنطینه یعنی کاملاً یک شهر محاصره شود و هیچ ورود و خروجی در آن صورت نگیرد. من ندیدم که این کشورها چنین اقدامی انجام داده باشند.
سروش گفت: ووهان چین یک مورد استثنا بود. با این حال گمان نمیکنم در این شهر هم قرنطینه به معنای این بود که هیچ رفتوآمدی انجام نشود.
او تاکید کرد: باید کاهش رفتوآمد و محدودیت داشته باشیم. باید مردم مراقبت کنند. قرنطینه بیشتر زمانی معنا دارد که یک شهر درگیر کرونا شده باشد، اما در حال حاضر که اکثر شهرها درگیر کرونا هستند قرنطینه معنا ندارد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان به راهکار کاهش شیوع کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: 2 راهکار برای کاهش شیوع کرونا در کشور وجود دارد؛ یا مردم باید رفتوآمدهایشان را محدود کنند که در این صورت دیگر نیازی به اقدام دولت نیست. مردم باید خودشان را قرنطیه اجتماعی کنند و از رفتوآمد غیرضرور بپرهیزند. اما اگر این اتفاق نیفتد، دولت باید با دستورالعملی رفتوآمد مردم را محدود کند.
سروش ادامه داد: هنوز باور اجتماعی ایجاد نشده که کرونا خطرناک است و مردم خود را از ابتلا به این ویروس دور میبینند. مردم باید دقت کرده و مسائل بهداشتی را رعایت کنند. در رعایت بهداشت هم هیچ چیزی مهمتر از کاهش در رفتوآمدها و شستن دست و صورت نیست. اگر دست مرتب شسته شود و به سمت بینی و دهان و چشم نرود، زنجیره انتقال ویروس شکسته میشود.
او دوباره تاکید کرد: اگر مردم کمک نکردند و رفتوآمدها محدود نشد، دولت باید رفتوآمدها را کنترل کند. در این راستا باید در ورود و خروج شهرها اعمال محدودیت شود. دولت باید به کسب و کارهای کوچک و اینترنتی کمک کند. در حال حاضر فرصتی پیش آمده تا با حمایت از خرید و فروشهای اینترنتی و گسترش آن از شیوع کرونا جلوگیری شود. علاوه بر این رونق خرید و فروش اینترنتی در ماهها و سالهای آینده موجب کاهش آلودگی هوا میشود.
این نماینده مجلس در پایان گفت: فکر نکنید تعداد هزار یا 2 هزار کشته بر اثر کرونا زیاد است، چون آلودگی هوا در طول سال بیش از این رقم قربانی میگیرد، منتها اعلام نمیشود و یک نوع مرگ خاموش است.
دیدگاه تان را بنویسید