کد خبر: 397177
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۲۵:۰۰
| |

 محمدجواد حق‌شناس فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

مشارکت پایین مردم در‌ انتخابات پیام ‌روشنی بود که نباید نادیده گرفته شود/ فاصله جدی با آرمان‌های انقلابیون دهه 40 و 50 گرفته‌ایم

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: وقتی نشاط در انتخابات نباشد یا انتخاب‌شوندگان نتوانند خواسته‌های مردم را محقق کنند، عملاً می‌توان گفت ما فاصله جدی با آرمان‌های انقلابیون دهه 40 و 50 گرفته‌ایم.

مشارکت پایین مردم در‌ انتخابات پیام ‌روشنی بود که نباید نادیده گرفته شود/ فاصله جدی با آرمان‌های انقلابیون دهه 40 و 50 گرفته‌ایم
کد خبر: 397177
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۶ ۰۹:۲۵:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدجواد حق‌شناس عضو حزب اعتمادملی درخصوص تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی بیان کرد: انقلاب به معنای زیر و رو شدن همه بنیان‌های سیاسی کشور است؛ مردم‌ با انقلاب تلاش کردند به آزادی و استقلال برسند یعنی خواسته مردم این بود که حکومتی ضداستبدادی داشته باشند و بتوانند خودشان تعیین‌کننده سرنوشت خود باشند.

وی گفت: طبق شعارهای مردم و سخنان رهبر انقلاب در سال 1357، به چند عنصر برمی‌خوریم که مهمترین آنها استقلال و آزادی است؛ این عناصر به ساختار حاکمیتی بازمی‌گردد که در آن مقطع، کشور را اداره می‌کرد؛ به عبارتی نظام شاهنشاهی فاقد دو ویژگی اصلی یعنی استقلال و آزادی بود که مردم در بدو شروع حرکتشان، خواهان اصلاح و تحقق خواسته‌هایشان بودند و این دو پایه اصلی انقلاب بود که مردم آن را به عنوان گمشده‌های اصلی خود می‌دانستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: نظام شاهنشاهی اساساً برای تصمیم‌گیری‌های کلان نمی‌توانست مستقل رفتار کند چون خود را مدیون دخالت خارجی می‌دانست و الزامی در مشارکت و دخالت دادن مردم در سرنوشت کشور نمی‌دید. انتخابات و قوه‌مقننه اساساً مفهومی نداشت؛ نمایندگان مجلس، سخنان مردم را بیان نمی‌کردند بلکه خود را با نهادی که اجازه ورود به آنها داده بود تنظیم می‌کردند. همچنین مطبوعات از آزادی برخوردار نبودند که بتوانند بیا‌ن‌کننده خواسته‌های مردم باشند.

حق‌شناس ادامه داد: همه این موضوعات دست به دست هم داد تا رابطه بین نظام‌ حاکم و مردم به حداقل برسد؛ اعتماد مردم به حکومت در پایین‌ترین سطح خود قرار بگیرد و نظام حاکم به جای اینکه به مردم که صاحبان اصلی قدرت هستند، توجه کند، خود را با دولت‌های قدرتمند دنیا هماهنگ می‌کرد. در نهایت عدم توجه به مردم و آزادی ندادن به رسانه و مطبوعات، موجب شد نارضایتی عمومی سالیان سال روی هم انباشته شود و در سال 57 فوران کند.

وی ادامه‌ داد: ‌در نظام جمهوری، ساز و کاری که شکل می‌گیرد برای تحقق استقلال و آزادی، رأی مردم و نظام انتخاباتی است. بر همین اساس انتخابات دو کارکرد دارد؛ به گونه‌ای که هم انتخابات می‌تواند محقق‌کننده و شکل‌دهنده یک نظام دموکرات باشد و هم دسترسی را برای رسیدن به خواسته‌های مردم آسان‌تر می‌کند.

این عضو حزب اعتماد ملی بیان کرد: مهمترین شاخصی که می‌تواند نشان دهد که آرمان‌های انقلابیون تا چه حد محقق شده، انتخابات است، وقتی نشاط در انتخابات نباشد یا انتخاب‌شوندگان نتوانند خواسته‌های مردم را محقق کنند، عملاً می‌توان گفت ما فاصله جدی با آرمان‌های انقلابیون دهه 40 و 50 گرفته‌ایم.

وی اظهار کرد: امروزه ما در حوزه استقلال وضعیت خوبی داریم اما در خصوص آزادی، کوتاهی‌ و بی‌توجهی‌هایی داشته‌ایم که این بی‌توجهی‌ها آثار زیان‌باری را بر کشور حاکم کرده و مردم عدم رضایتشان در این حوزه را نشان دادند. در انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم کمترین مشارکت مردمی را در مقایسه با سایر انتخابات داشتیم که این پیام، بسیار ‌روشن، دقیق و رسایی از سوی مردم است؛ اگر بخواهیم این پیام را نادیده بگیریم، قطعاً کشور در حوزه‌های‌ مختلف با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: در اعتراضات آبان ماه، بخش عمده‌ای از مردم به خصوص اقشار فرودست به خیابان‌ها آمدند و اعتراض کردند که این ‌موضوع نشان‌ از عدم رضایت مردم نسبت به آنچه در کشور در حال اجراست، است. همچنین اعتراضات اسفند ماه 1397 و همچنین حوادث سال 1388 نشان داد که بخش عمده‌ای از جامعه از روند موجود راضی نیست.

حق‌شناس افزود: عملکردها در حوزه انتخابات و نظارت‌ها نیز قطعاً با منویات انقلاب در سال 56 و 57 همخوانی ندارد.

وی با اشاره به سه برابر شدن قیمت بنزین قبل از در‌ جریان گذاشتن نمایندگان مجلس، گفت: عدم مشارکت مردم در انتخابات موجب می‌شود که نمایندگان آنها احساس توانمندی نکنند و مجلسی که باید صدای مردم باشد و در هر بزنگاهی حضور داشته‌باشد در تصمیم‌گیری‌های کلان دخالتی نداشته‌ باشد؛ در واقع ناتوانی نهادهای انتخابی موجب بی‌اعتمادی مردم می‌شود. وقتی نمایندگان اینگونه ناتوان و بی‌موثر ظاهر می‌شوند، مردم نمی‌توانند امیدوارانه در انتخابات حاضر شوند؛ اینجاست که متاسفانه شکاف بین مردم و حاکمیت بروز می‌کند و روز به روز هم بیشتر می‌شود.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها