کد خبر: 398124
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۹ ۰۹:۳۱:۴۴
| |

حشمت‌الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی:

مردم عراق با استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا مخالف هستند

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:آمریکا سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا را با ادعای مقابله با تهدید ایران مستقر کرده است که حتی تهدیدی برای امنیت عراق نیز محسوب می شود و آن ها حساسیت جدی به این موضوع دارند.

مردم عراق با استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا مخالف هستند
کد خبر: 398124
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۹ ۰۹:۳۱:۴۴

اعتمادآنلاین| حشمت‌الله فلاحت پیشه در تحلیلی از تحرکات اخیر آمریکا در عراق گفت: آنچه امروز با حضور نظامیان آمریکا در عراق رخ می دهد خلاف قوانین داخلی این کشور و مصلحت مردم است.

وی با اشاره به استقرار سامانه دفاع ضد هوایی پاتریوت آمریکا در عراق افزود: این کار خلاف قوانین داخلی آمریکا است چون در سال 2011 میلادی عراق زیر بار ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این کشور نرفت که به موجب آن رئیس جمهور آمریکا اجازه ندارد نظامیان را در عراق نگه دارد اما ترامپ این کار را به اسم شرایط خاص، مقابله با داعش و این روزها با ادعای مقابله با تهدید ایران انجام می دهد.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه «مردم عراق با استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا مخالف هستند»، گفت: آمریکا این سامانه را با ادعای مقابله با تهدید ایران مستقر کرده است که حتی تهدیدی برای امنیت عراق نیز محسوب می شود و آن ها حساسیت جدی به این موضوع دارند.

وی افزود: استقرار این سامانه این امکان را به آمریکایی ها می دهد که بعد از اقدام علیه ایران بخشی از نظامیان خود را از اقدام مقابله به مثل ایران مصون نگه دارند. آن ها این سامانه را با ادعای ایجاد امنیت در منطقه مستقر کردند حال اینکه به باور ما امنیت در منطقه تنها با خروج آمریکا حکمفرما می شود، این اقدامات تحریک کننده باعث افزایش تنش بین ایران و آمریکا در کشور ثالث عراق شده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: در این بین برخی گروه‌های جنگ سالار و کشورهایی که راهبردشان را بر مبنای جنگ تعریف کرده اند، آتش بیار معرکه ایران و آمریکا شده اند، برای اولین بار در تاریخ جنگ های سرد در دنیا عملا این بازیگران ثالث، منافع ملی دو کشور ایران و آمریکا را تهدید می کنند و ترامپ که در پازل آن ها بازی می کند مولفه های نظامی همچون سقوط پهپاد و آسیب های وارده به نظامیان آمریکا در عین الاسد را نادیده گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این تحرکات در سال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام می شود، برخی از اطرافیان ترامپ بی میل نیستند موضوع ایران را سوژه انتخاباتی کنند اما تحولات عراق و نزدیکی به جنگ وضعیتی غیرعادی است آن هم در شرایطی که دنیا نیازمند همکاری برای مقابله با کرونا برای کنترل اوضاع است.

فلاحت پیشه در توضیح اقدامات وزارت خارجه گفت: وزارت خارجه در قبال موضوع آمریکا تحت نظر شورای عالی امنیت ملی اقدام می کند؛ معتقدم باید ضمن حفظ توان دفاعی کشور، از تنش های فزاینده خودداری کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها