علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای احمدینژاد:
ریاست قالیباف بر مجلس بازگشت به دور باطل گذشته است/ مجلس یازدهم منتخب اقلیتی از مردم ایران است/ مجلس نیازمند بازیابی جایگاه به شدت آسیب دیده خود است/ تقلیل اعتراضات مردم به مشکلات معیشتی، کتمان حقایق است/ میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم در پایین
مشاور رسانهای احمدینژاد گفت: در انتخابات مجلس یازدهم میزان مشارکت مردم در مقایسه با همه ادوار گذشته در پایینترین سطح بود بنابراین مجلس یازدهم منتخب اقلیتی از مردم ایران است و نمیتوان درباره کارآمدی و اثرگذاری مجلس یازدهم قضاوتی داشت.
اعتمادآنلاین| علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای احمدینژاد در پاسخ به این سوال که در سالهای اخیر (96-98) با افزایش اعتراضهای مردمی که بیشتر معیشتی هم هستند روبرو بودیم، راهکار سیاسی برون رفت از این شرایط را چه میدانید؟، بیان کرد: اگر اعتراضهای مردم به وضع موجود را به مشکلات معیشتی محدود کنیم، ناگزیر از حقایق بزرگی که امروز مردم ایران با پوست و گوشت خود آن را احساس میکنند، فاصله خواهیم گرفت و شما در قامت یک رسانه ارتباط جمعی از ایفای نقش و رسالت خطیر خود دایر بر بیان حقایق، تنویر افکار عمومی و آگاهی بخشی به جامعه، باز خواهید ماند.
وی افزود: ملت ایران از نظر معیشتی دوران سختتری را در سالهای پس از انقلاب پشت سر گذاشته است اما انتظارات و متعاقب آن اعتراضات عمومی، هرگز تا حد امروز فراگیر نشد و افزایش پیدا نکرد. مردم ایران اکنون به این باور رسیدهاند که از همه شرایط و ظرفیتهای لازم برای برخورداری از یک زندگی مطلوب برخوردارند اما ناکارآمدیهای گسترده، سوءمدیریتها و فسادهای پیدا و پنهان در مناسبات میان نهادها و ساختارهای قدرت، حق زندگی شایسته را از آنها سلب کرده است.
جوانفکر اضافه کرد: در طول 41 سال پس از انقلاب تنها در یک دوره هشت ساله، فردی تحصیلکرده و دارای مقامهای علمی و دانشگاهی برآمده از متن مردم توانست خارج از مدار بسته صاحبان ثروت و قدرت، به ریاست جمهوری برسد و مردم هم با همه وجود، آثار خدمات بی نظیر و گسترده این دوران را مشاهده و آن را با سایر ادوار مقایسه کردند و اینک سطح مطالبات و انتظارات خود را متناسب با واقعیتهای کشورشان ارتقاء داده و خواستار برخورداری از شرایط بهتر و مطلوبتر زندگی به عنوان یک حق بدیهی، شرعی و قانونی هستند.
وی یادآور شد: مردم در هشت سال دوران طلایی دولتهای نهم و دهم، هر روز شاهد یک دستاورد بزرگ و افتخار آمیز در عرصههای مختلف بودند؛ ایران به یک کشور هستهای تبدیل شد، برای اولین بار موفق به حضور در فضا شدیم و موجود زنده به فضا پرتاب کردیم، از نظر سرعت در پیشرفتهای علمی در جهان به مقام نخست دست یافتیم، در سلولهای بنیادین، تولید داروهای نوترکیب و ساخت انواع واکسنها به پیشرفتهای چشمگیری نایل شدیم، با اتخاذ یک دیپلماسی فعال با تمامی کشورهای جهان و بویژه کشورهای منطقه و همسایگان، مراودات سطح بالا برقرار کردیم و به تدریج در مناسبات و معادلات جهانی به طور بلامنازعی تاثیرگذار شدیم.
جوانفکر ادامه داد: نه فقط فعالیتهای گسترده دولت در عرصههای عمرانی، خدماتی، رفاهی، آموزشی، درمانی و ایجاد اشتغال برای جوانان، بلکه رویکرد دولت در صاحب اختیار دانستن مردم در همه امور کشور که در اجرای طرح هدفمندی یارانهها، ساخت مسکن مهر برای بیش از چهار میلیون نفر و واگذاری سهام عدالت به مردم نمایان شده بود، رضایت عمومی را به دنبال داشت زیرا چشم انداز امیدبخشی را فراروی آنها قرار داده و شور و نشاط و شادابی جامعه را افزون ساخته بود.
وی خاطر نشان کرد: از دیگر نکات بسیار مهم در این دوره طلایی، میتوان به تاثیر تعیینکننده دیپلماسی خارجی فعال ایران در واقعیتر شدن قیمت جهانی نفت نیز اشاره کرد تا آنجا که در بخش مهمی از عمر دولت قبل، قیمت هر بشکه نفت به عنوان تنها کالای استراتژیک ایران بیش از یکصد دلار بود. در هیچ دوره دیگری از سالهای پس از انقلاب شاهد چنین اتفاقی نبودیم. دولت روحانی نیز نفت را بشکهای صد و ده دلار از دولت قبل تحویل گرفت اما در نتیجه سیاستهای سازشکارانه دولت و بیاثر شدن نقش ایران در معادلات و مناسبات جهانی، این رقم اکنون به حدود 20 دلار تنزل یافته است.
این فعال سیاسی بهاری تاکید کرد: مردم ایران حق خود میدانستند در انتخابات ریاست جمهوری سالهای 92 و 96 از امکان انتخاب رئیسجمهوری به مراتب قویتر و کارآمدتر از احمدینژاد و یا در همان سطح برخوردار باشند اما چنین نشد و فردی بر سر کار آمد که با اظهارات و اقدامات خود موجب سرخوردگی و سرافکندگی مردم شد و غرور ملی و اعتماد عمومی به مسئولان کشور به شدت آسیب دید. بنابراین باید به اعتراضات مردم از یک منظر اصولیتر نگریسته شود و صد البته در بخشی از آن به مشکلات معیشتی نیز توجه شود.
وی درباره اشتباهات دولت دوازدهم و مجلس دهم در سال پایانی خودشان و علل این اشتباهات اظهارکرد: بنده این ناکارآمدی را ثمره اشتباهات نمیدانم بلکه معتقدم برونداد مجلس و دولت یک امر ذاتی بوده است. یعنی از کوزه همان برون تراود که در اوست. از این دولت و این مجلس نمیتوان خروجی دیگری جز وضع اسفبار موجود را انتظار داشت.
مشاور رسانهای احمدینژاد درباره اولیت اولویت مجلس یازدهم و توان حل مشکلات کشور توسط این مجلس، گفت: در انتخابات مجلس یازدهم میزان مشارکت مردم در مقایسه با همه ادوار گذشته در پایینترین سطح بود بنابراین مجلس یازدهم منتخب اقلیتی از مردم ایران است و نمیتوان درباره کارآمدی و اثرگذاری مجلس یازدهم قضاوتی داشته باشم اما فارغ از آن تصور میکنم که قبل از هر چیز مجلس نیازمند بازیابی جایگاه به شدت آسیب دیده خود است تا بتواند در فرآیند تحولات کشور اثرگذار باشد.
وی در پایان راجع به احتمال ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم تصریح کرد: پاسخگویی به اینگونه پرسشها به معنای بازگشت به همان دور باطل گذشته است. نباید از یاد ببریم که ماجرا برای این دو جریان تمام شده است و هرگونه تلاشی برای زنده نگه داشتن آنها بیهوده خواهد بود.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید