محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاحطلب:
مجلس دهم توانست آرامش را به جامعه القاء کند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: مجلس دهم توانست کشور را به آرامش برگرداند و این آرامش را به جامعه القا کند و از این جهت موفق بود.
اعتمادآنلاین| مجلس دهم روزهای پایانی خود را سپری میکند. برهمین اساس عملکرد مجلس دهم بیش از هر زمان دیگری مورد بررسی و نقد قرار گرفته است. بسیاری معتقدند مجلس دهم در چهار سالی که از عمرش میگذرد ااتفاقاتی در خور شان خود را رقم نزده است. محس رهامی، فعال سیاسی اصلاحطلب اما با اشاره به شرایطی که مجلس نهم در کشور رقم زده بود تاکید دارد که مجلس دهم آرامش را به کشور بازگردانده است.
رهامی با بیان این که برای ارزیابی عملکرد مجلس دهم باید آن را با مجالس پیشین به خصوص مجلس هشتم و نهم مقایسه کرد، افزود: مجلس دهم توانست کشور را به آرامش برگرداند و این آرامش را به جامعه القا کند و از این جهت موفق بود. در مجلس نهم به یاد داریم که صحن مجلس به محل شعارهای زنده باد و مرده باد و پمپاژ ناآرامی و بداخلاقی به جامعه بود ولی مجلس دهم این ایراد را رفع کرد.
وی اظهار کرد: من در زمان انتخابات 94 رئیس کمیته ائتلاف و رایزنی شورای عالی اصلاح طلبان بودم و در آن دوره به صورت فردی یا با جمعی دیگر از اصلاح طلبان به استانهای مختلف سفر کرده و مردم را برای حضور در انتخابات تشویق میکردم. سال گذشته که چند سفر به استانها داشتم متوجه شدم حضور مثل قبل نیست؛ زیرا مجلس دهم نتوانست توقعات آنها را برآورده کند. الان ما هم باید مسئولیت افرادی که با لیست امید به مجلس رفتند را بپذیریم.
این فعال سیاسی با بیان این که مجلس اقداماتی مثل اصلاح قانون انتخابات که اکنون شروع کرده را باید در سال 95 انجام می داد، خاطرنشان کرد: توجه به مسائل اقتصادی جامعه، کنترل قیمتها، توزیع عادلانه ثروت کشور و تعمیق عدالت کارهایی بود که مجلس باید انجام میداد که کمتر به آن توجه کرد. مجلس دهم همچنین گزارش نداد که چند درصد از وعدههای خود را عملی کرده و با چه مشکلات و موانعی مواجه بوده است.
رهامی در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس در حوزههایی هم موفق عمل کرد اما تعدادی از کسانی که با لیست امید به مجلس رفتند برای این که در دوره بعد رد صلاحیت نشوند در مجلس سکوت کرده یا خط خود را از اصلاح طلبان جدا کردند. فراکسیون امید هم انسجام لازم برای پیگیری وعدههای خود را نداشت. برخی نمایندگان هم دنبال منافع شخصی رفتند گرچه تعداد آنها کم بود اما اقدام آنها برای کل نمایندگان مجلس بد تمام شد.
وی در پایان چنین ابراز عقیده کرد: اختیارات مجلس در قانون اساسی مشخص بوده و بسیار بیشتر از اختیارات مجمع تشخیص مصلحت نظام است، اما نهادهای موازی یا شوراها در این سالها قوی شده و در مقابل مجلس تضعیف شد و اختیارات مجلس در اختیار این نهادها قرار گرفت. خود نمایندگان هم در این زمینه کوتاهی کردند. در تهران 70 درصد مردم پای صندوق رای نیامدند. عدم استقبال از انتخابات هم به عملکرد سایر نهادهای نظام و هم به خود عملکرد مجلس دهم برمی گردد. توقعی که مردم و جریان اصلاحات در این 4 سال داشت، محقق نشد و آنها دیگر به پای صندوق رای نیامدند و منتخبین هم با یک رای اقلیت به مجلس رای یافتند و همین نرخ مشارکت باعث شد که مجلس یازدهم هم عقبه قوی نداشته باشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید