پاسخی به چرایی موضع گیری اعضای شورای نگهبان نسبت به اصلاحیه قانون انتخابات
یک عضو شورای نگهبان نوشت: در قانون هم منعی نشده که اعضای شورای نگهبان از اعلام نظر خود راجع به مسائل روز کشور و حتی مصوبات مجلس شورای اسلامی منع شده باشند. ضمن اینکه بالاخره عضو شورای نگهبان هم شهروند این کشور است و مثل همه شهروندان عادی از حق بیان و اظهارنظر قانونی برخوردار است.
اعتمادآنلاین| یک عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی در اینستاگرام از موضع گیری اعضای شورای نگهبان نسبت به اصلاحیه قانون انتخابات دفاع کرد.
یادداشت هادی طحان نظیف در اینستاگرام به این سوال پاسخ داده که چرا اعضای شورای نگهبان نسبت به اصلاحیه قانون انتخابات موضعگیری کردند؟ متن کامل این یادداشت بهشرح زیر است:
"ابتدا باید میان نظر رسمی شورای نگهبان و نظر اعضای شورا تفکیک قائل شویم. اعضای شورا ممکن است نسبت به موضوعات کشور نظری داشته باشند، اما وقتی همان موضوع در جلسه شورا مطرح میشود، در تصمیمگیری جمعی نظری خلاف آن اعلام شود؛ لذا نظر اعضای شورا، لزوما نظر شورا نیست.
در قانون هم منعی نشده که اعضای شورای نگهبان از اعلام نظر خود راجع به مسائل روز کشور و حتی مصوبات مجلس شورای اسلامی منع شده باشند. ضمن اینکه بالاخره عضو شورای نگهبان هم شهروند این کشور است و مثل همه شهروندان عادی از حق بیان و اظهارنظر قانونی برخوردار است.
در عین حال ما در شورای نگهبان فقهای بزرگ و حقوقدانهای معتبر و شناختهشدهای داریم که نسبت به موضوعات مختلف ممکن است نکاتی داشته باشند، نه از باب عضو شورای نگهبان بودن، بلکه از باب کارشناس فقهی یا حقوقی بودنشان و این نظرات به بهبود حکمرانی میتواند کمک کند.
اگر مثلا قیمت پراید 90 میلیون تومان شود، دلار 17 هزار تومان شود یا بنزین یکشبه سه برابر شود، چون اینها جزو مصوبات مجلس نبوده و در جلسات شورا بحث نمیشود، اعضای شورا هم نباید سخنی بگویند و یا اعتراض نمایند؟!
قانون انتخابات موضوعی است که به طور کامل با شورای نگهبان مرتبط است و حتی اعضای شورا بیشتر از نمایندگان محترم، درگیر مشکلات قانون و اجرای آن هستند؛ همیشه در مورد آن مطالبه بودهاند؛ برای آن هزینه دادهاند و البته شاید بیش از هر نهادی نگران حق مردم و داوطلبان بودهاند؛ آیا نسبت به قانونی که مصائب نظام انتخاباتی را چند برابر میکند و مشکلاتی را برای مردم، داوطلبان و دستگاههای اجرایی و نظارتی ایجاد میکند باید ساکت باشیم؟ نباید اشکالاتی را که میبینیم به نمایندگان محترم گوشزد نماییم؟ به نظر من این یعنی تعامل مثبت میان شورای نگهبان و مجلس و البته سایر دستگاهها در موارد دیگر.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید