کد خبر: 409343
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۴ ۱۲:۳۷:۲۸
| |

دولت به جای حذف چهار صفر باید چه راهکاری در پیش گیرد؟

نماینده کرمان و راور در مجلس تاکید کرد: از ابتدا با لایحه حذف چهار صفر مخالف بودم چراکه دردی از اقتصاد کشور دوا نمی‌کرد.

دولت به جای حذف چهار صفر باید چه راهکاری در پیش گیرد؟
کد خبر: 409343
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۴ ۱۲:۳۷:۲۸

اعتمادآنلاین| محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظر شورای نگهبان در مورد لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور درباره حذف چهار صفر از پول ملی، بیان کرد: از ابتدا هم با این لایحه مخالف بودم چرا که دردی از اقتصاد کشور دوا نمی‌کرد.

وی افزود: دولت در لایحه حذف چهار صفر از پول ملی، ساده‌سازی نحوه محاسبه حساب‌های ملی و اثر روانی حذف صفر از پول ملی را دنبال می‌کرد، در صورتی که اولویت امروز کشور اصلاح ساختار اقتصادی است.

عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس دهم با تأکید بر اینکه روش مؤثر در حذف صفر از پول این است که ابتدا دولت موتور تولید صفر را خاموش کند، اظهار کرد: عملکرد دولت اینگونه است که روی سطحی آب می‌پاشد تا آن را خنک کند، در حالی که آتش زیر آن را خاموش نکرده است.

پور ابراهیمی اضافه کرد: ساختارهای اشتباه دولت سبب شده سیاست‌های بانک مرکزی برای تولید صفر ادامه پیدا کند. از طرفی لایحه حذف صفر از پول می‌دهند، اما به نحوی عمل می‌کنند که در سال‌های آینده چند صفر دیگر به پول ملی اضافه شود. اساساً تولید صفر محصول تورم اقتصاد است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سیاست‌هایی که در حوزه اقتصاد به ویژه در عرصه پولی و ارزی اتخاذ می‌شود، عامل تورم در کشور است، بنابراین دولت قبل از اینکه صفر را از پول حذف کند باید لایحه خاموش کردن موتور تولید صفر را به مجلس بیاورد.

به گزارش آنا، عباسعلی کدخدایی گفت: لایحه حذف چهار صفر از پول ملی در جلسات شورای نگهبان بررسی شد و در تبصره یک این طرح تعهداتی در برابر صندوق بین‌المللی پول ایجاد شده بود که شورای نگهبان اعلام کرد این تعهدات به روشنی مطرح شود و دارای ابهام است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: در جلساتی که با همتی رئیس کل بانک مرکزی پیرامون لایحه حذف چهار صفر داشتیم، ابهامات نسبت به تعهدات به صندوق بین‌المللی پول رفع نشد و این ابهامات را به مجلس اعلام کردیم و پس از رفع ابهامات درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.

مجلس شورای اسلامی اردیبهشت ماه سال 99 ماده واحده لایحه اصلاح قانون پولی و مالی کشور را تصویب کرد.

عبدالناصر همتی درا ین جلسه در دفاع از لایحه دولت گفت:‌ کاهش کارایی پول ملی به دلیل تورم مزمن طی 5 دهه اخیر ایجاد شده است. 8 میلیارد اسکناس در کشورمان داریم که 5 میلیارد آن زیر 2 هزار تومان است. سکه‌های دو تومانی به جای اسکناس دو هزار تومانی به مرور زمان وارد صحنه پولی و بانکی کشور خواهد شد ضمن اینکه سکه 5 تومانی هم به جای اسکناس 5 هزار تومانی عملیاتی خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رابطه ریال ایران با دلار و یورو زیاد شده است، گفت: با توجه به آنکه سرانه اسکناس کشورمان در زمره بالاترین‌ها در دنیاست باید تغییرات اساسی در این زمینه رخ دهد. این در حالی است که سرانه کشورمان در اسکناس 102 است در حالی که کشورهای دیگر رقم پایین‌تری دارند.

وی خاطرنشان کرد مطمئنیم که حذف صفر از پول کشور هیچ تأثیری در تورم ندارد.

منبع: آنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها