کد خبر: 417865
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۸ ۱۶:۰۸:۰۰
| |

مهمترین گزینه‌های ریاست مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات چه کسانی هستند؟

سرنوشت ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس، دیوان محاسبات کشور و کمیسیون اصل 90 مجلس یازدهم همچنان نامعلوم است.

مهمترین گزینه‌های ریاست مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات چه کسانی هستند؟
کد خبر: 417865
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۸ ۱۶:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| مجلس یازدهم حالا و با معرفی 5 گزینه مدعی تنها چند روز تا معرفی رییس کمیسیون اصل 90 به عنوان یکی از ابزارهای نظارتی خود فاصله دارد و حالا این نمایندگان هستند که باید میان قطب‌ها و فرماندهان خرده‌جریان‌های اصولگرای حاضر در پارلمان، یکی را به عنوان رییس این کمیسیون انتخاب کنند. آن‌طور که محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رییسه مجلس گفته، «سیدمصطفی میرسلیم»، «سیدمحمود نبویان»، «نصرالله پژمانفر»، «سیدنظام‌الدین موسوی» کنار «حسن شجاعی علی‌آبادی» که در قیاس با سایر گزینه‌های ریاست کمیسیون اصل 90، چهره‌ای گمنام‌تر محسوب می‌شود، در صحن علنی برای تصاحب کرسی ریاست این کمیسیون رقابت خواهند کرد تا نواصولگرایان، سنتی‌ها و پایداری‌ها دوباره مجبور به رقابت با یکدیگر شوند.


میرسلیم که در جریان ریاست مجلس مقابل قالیباف شکست خورد و حالا از تشکیل فراکسیونی با حضور اصولگرایان سنتی بازمانده، درحالی کاندیدای ریاست این کمیسیون شده که شنیده‌های «اعتماد» از تلاش بی‌وقفه «نبویان» برای جلب‌نظر نمایندگان مجلس حکایت دارد. «پژمانفر» نیز در این میان همچون نبویان از گزینه‌های موردحمایت پایداری‌ها به شمار می‌رود، با این تفاوت که عدم‌حضور نبویان در کمیسیون امنیت ملی احتمال نقش‌آفرینی هیات رییسه به سود او را افزایش داده. البته اگر قالیباف و یارانش قصد حمایت از «موسوی» به عنوان یکی از چهره‌های نزدیک به نواصولگرایان را نداشته باشند. این میان «شجاعی» نیز تلاش‌هایی را ترتیب داده ولی پیروزی او بر رقیبان نامدارش کمی دور از ذهن به نظر می‌رسد؛ مگر آنکه مجلس یازدهم این‌بار به‌دنبال خرق عادت باشد.


مرکز پژوهش‌ها و زاکانی


این میان غیبت علیرضا زاکانی بین مدعیان کرسی ریاست کمیسیون اصل 90 بار دیگر احتمالات برای حضور او در مرکز پژوهش‌های مجلس را افزایش داده؛ احتمالاتی که پیش از آغاز مجلس یازدهم روزنامه «اعتماد» از آن خبر داده بود ولی حالا کار برای زاکانی از آن جهت سخت شده که الیاس نادران نیز پس از عدم توفیق در کمیسیون برنامه و بودجه، رایزنی‌های جدی خود را با قالیباف برای تصاحب مرکز پژوهش‌ها ترتیب داده است. تلاش‌هایی که به تنهایی برای ریاست این مرکز کافی نیست و نادران باید امیدوار باشد که زاکانی نخواهد در مسیر کاظم جلالی گام بردارد و کنار ریاست فراکسیون نیروهای انقلاب به عنوان برترین فراکسیون سیاسی مجلس، پژوهشی‌ترین مرکز قوه مقننه را نیز در اختیار بگیرد.


بذرپاش- عباسی


این میان دیوان محاسبات قوه مقننه نیز همچنان شاهد تلاش 1+4 مدعی ریاست است. لطف‌الله فروزنده و عادل آذر از یک‌سو و اسدالله عباسی و البته مهرداد بذرپاش، ازسوی دیگر مشغول برگزاری جلسات با نمایندگان و تشریح برنامه‌های خود برای دیوان محاسبات هستند. تلاش‌ها و دیدارهایی که عباسی و بذرپاش به‌شکلی جدی‌تر به آن نگاه می‌کنند و همین مساله باعث افزایش شانس‌ها برای ریاست دیوان شده، چنان‌که اسدالله عباسی در اظهاراتی که خبرگزاری برنا آن را منتشر کرده، با تایید این مهم درباره نقش قالیباف در این زمینه گفته که «قالیباف بنا دارد فراجناحی کار کند، از گفتار، رفتار و عملکرد اخیر قالیباف و هیات رییسه و سایر نمایندگان مجلس یازدهم اینگونه استنباط نمی‌شود که بخواهند مسوولیت‌های مهم و کلیدی در‌ اداره‌ مجلس شورای اسلامی را بین جناح‌ها تقسیم کنند؛ زیرا این نمی‌تواند بر کیفیت اداره جلسه تأثیر داشته باشد.»

منبع: روزنامه اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها