همدردی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با دولت درباره مشکلات ارز
نائیب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درخصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور، گفت: یکی از مسائلی که کمیسیون برنامه و بودجه به دنبال آن است بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادر کنندگان است که در این خصوص بانک مرکزی هم راههای مختلفی را تعریف کرده است.
اعتمادآنلاین| سید محمدرضا میرتاج الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره اینکه مجلس یازدهم چه برنامههایی دارد تا فشار تحریمها که این روزها اثرات خود را روی کشور گذاشته است بردارد تا دولت بتواند کشور را اداره کند، گفت: هنگامی که آقای نوبخت و سایر مسئولان به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تشریف آوردند قول همکاری دادیم و آمادگی را اعلام کردیم و به هر شکلی و با هرتوانی که وجود دارد، به دولت کمک خواهیم کرد تا بتواند کشور را اداره کند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه مجلس آماده است راهکارهایی ارائه دهد تا دولت بتواند به وظایفی که دارد عمل کند، گفت: یکی از پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه به دولت تعریف منابع جدید برای صرفهجویی در هزینهها و جبران کسری بودجه است و به دولت هم اعلام کردیم آمادگی داریم در مواردی از جمله انتشار اوراق مشارکت، کمک کنیم.
وی درخصوص تعریف منابع جدید گفت: یکی از پیشنهادهای مجلس شورای اسلامی طرح قیر رایگان بود. امروز ما شاهد هستیم جادهها، معابر و طرحهایی که هادی روستایی و نوسازی مدارس هستند به قیر رایگان نیاز دارند تعطیل شدهاند، از همین رو با این دو فوریت برای سرعت بخشیدن به این کارهای عمرانی موافقت کردیم.
وی تاکید کرد: نمایندگان مشکلات جامعه و مردم را مشاهده می کنند، مشکلات دولت را در تأمین بودجه میدانند و آمادگی دارند هرگونه همکاری در این راستا با دولت داشته باشند.
میرتاج الدینی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه امروز کشور حداقل به 15 میلیارد دلار ارز 4 هزار و دویست تومانی برای تأمین دارو و نیازهای اولیه نیاز دارد تا این اقلام گران نشوند؛ مجلس راه حلش برای تأمین این مبلغ چیست، عنوان کرد: بله امروز به 10 الی 15 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و دارو نیاز است و باید بگویم در خصوص تأمین این منابع راهکارهایی که هرساله بوده است مانند فروش نفت امسال وجود ندارد.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که در کمیسیون مطرح شده و به جد به دنبال پیگیری آن هستیم حمایت از صادرات کالاهای غیر نفتی و بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادر کنندگان است که در این خصوص بانک مرکزی هم راههای مختلفی را تعریف کرده است.
نائیب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: البته ما بر این تاکید داشتیم که بانک مرکزی با تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بخش خصوصی همراهی کند و زمان معقول بدهد تا آنها بتوانند ارز خودشان را به کشور برگردانند.
وی در پایان گفت: ما به دنبال مسیرهای مختلفی هستیم تا علاوه بر تامین نیازهای جامعه بتوانیم سایر امور عمرانی و آبادانی کشور را پیش ببریم.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید