ارائه طرح جامع حمایت از خانوارهای نیازمند در چهار بند به مجلس
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح جامع حمایت از خانوارهای نیازمند در چهار بند به مجلس ارائه شده و نیازهای اساسی پنج دهک پایین را در این طرح پیش بینی کرده ایم.
اعتمادآنلاین| سیدعلی موسوی در مورد طرح دوفوریتی حمایت معیشتی از خانوادههای نیازمند اظهار کرد: قشر مستضعف جامعه ولینعمتان و پایههای این انقلاب هستند و اکثر شهدا نیز از این قشر بودند و بیشتر مناطق شهیدپرور همان مناطق کم برخوردار و بیبضاعت شهرها و روستا هستند و در واقع جمله معروف حضرت امام(ره) که فرموده اند «یک تار موی کوخنشینان را با کاخنشینان عوض نمیکنم» باید مبنای فکری ما باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج دهک پایین فشار زیادی را در این جنگ اقتصادی و تحریمها تحمل میکنند، ادامه داد: البته همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریمها نیست و برخی سوء مدیریتهای داخلی نیز این وضعیت را به وجود آورده است، بهطوریکه وقتی به خاطر موضوع گرانی شدید سیمان و میلگرد دو وزیر و یک سرپرست وزارتخانه مرتبط با این موضوع را به مجلس دعوت میکنیم و از آنها سوال می کنیم ولی هیچ کدام مشکل را برعهده نمیگیرند و بر عهده دیگری میاندازند و این یعنی ضعف مدیریت که این موضوع باعث جولان دلالان در فصل تولید و ساخت مسکن شده و قیمت سیمان و میلگرد شدیداً بالا رفته است. لذا نباید انتظار داشته باشیم که با این وضعیت قیمتها مردم برای خودشان خانه درست کنند و در داخل آن سکونت داشته باشند. یک جوان با این وضعیت چطور می تواند ازدواج کرده و برای خود خانه و سرپناه ایجاد کند؟
وی در خصوص جزئیات این طرح نیز افزود: در این طرح که تحت عنوان «طرح جامع معیشتی حمایت از خانوارهای نیازمند» به مجلس ارائه شده است و حتی میخواهیم نام این طرح را مزین بنام شهید سلیمانی کرده و به« طرح کرامت شهید سلیمانی» تغییر دهیم، جامعه هدف ما پنج دهک پایین جامعه است که بند اول عبارت است از تامین کالاهای ضروری یک خانه شامل برنج، گوشت، مرغ، روغن و تخممرغ و حتی منابع تأمین این مواد را نیز در نظر گرفتهایم که دولت بحث ماده 75 را مطرح نکند.
وی ادامه داد: بند دوم در خصوص بحث انرژی و قبوض آب، گاز و برق است که پنج دهک پایین واقعاً تحت فشار هستند و نمیتوانند این قبوض را پرداخت کنند. لذا قصد داریم با این طرح موضوع پرداخت قبوض حاملهای انرژی را برای پنج دهک پایین یا حذف کنیم و یا تخفیف ویژهای دهیم و هزینههایی را که به دهکهای پایین تخفیف خواهیم داد، به پنج دهک بالا منتقل خواهیم کرد و برای اینکه این موضوع به شرکتهای آب و برق و گاز آسیبی نرساند با آنها صحبت کرده و یک نرمالی را تعریف میکنیم که هر کس تا این حد مصرف کند، شامل تخفیف و یا حذف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه موضوع بند سوم بحث ودیعه مسکن است، عنوان کرد: اکثر مستأجرین از قشر پایین و پنج دهک پایین جامعه هستند و لذا بر اساس این طرح برای افراد ساکن در کلانشهرها مبلغی در حدود 100 میلیون تومان و برای ساکنین شهرهای کوچکتر 50 میلیون تومان و به همین ترتیب برای ساکنین شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز مبالغی را تحت عنوان ودیعه مسکن در نظر خواهیم گرفت و تا زمانی که مستاجرین در آن خانه ها ساکن هستند، این ودیعه خواهد ماند و مستأجرین تنها کارمزد و سود این مبلغ را پرداخت خواهند کرد و بند چهارم و پایانی این طرح نیز در مورد بحث دارو و درمان است و با وجود اینکه برای بیماران خاص تخفیفات ویژهای در نظر گرفتهشده است ولی سایر بیماران که در دهکهای پائین قرار دارند، در تهیه دارو دچار مشکل میشوند لذا پیشنهاد کردیم برای داروهایی که گرانقیمت بوده و تهیه کردنشان برای دهک های پایین مشکل است، یا تخفیف بدهیم و یا قیمتشان را حذف کنیم.
موسوی با تاکید بر اینکه این چهاربند در کل نیازهای ضروری یک خانوار است که در این طرح پیش بینی کرده ایم و در صورت تصویب کلیات، جزئیات این طرح نیز ارائه خواهد شد، اظهار کرد: یکی از منابع تشخیص دهکهای پایین سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون کار و تامین اجتماعی است و آنها بهخوبی میدانند که دهک ها چطور تقسیمبندی شدهاست و حتی براساس آن دهکها یارانه برخی افراد را حذف کردند و اگر بعد از تصویب این طرح در مجلس، دولت یارای کمک به این طرح را نداشت، به اذن رهبر معظم انقلاب از سازمانهای زیر نظر ایشان از جمله بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و ... کمک خواهیم گرفت.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید