وزیر امور خارجه سوییس به دلیل رابطه ایران و آمریکا، به تهران سفر کرد؟/ سخنگوی دولت: ایجاد تعادل بین دوگانهها، رمز موفقیت دولت در مبارزه با کرونا است / حمایت از دانشآموزان، سلامت و آموزش آنها یک آزمون ملی است
سخنگوی دولت در توصیف عملکرد دولت در حوزه مبارزه با کرونا برگزاری و ایجاد تعادل بین دوگانههایی مثل نان و جان، دین و جان و حالا اموزش و جان را رمز موفقیت دولت در امر مبارزه کرونا خواند.
اعتمادآنلاین| علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی در ابتدا با بیان اینکه موضوع مدرسه، آموزش و شیوع کرونا از مهمترین مسائل هفته اخیر بود، اظهار کرد: مبارزه ما با دو ویروس تحریم و کرونا مبارزهای برای بقای ملی است. ما باید حمایت از دانشآموزان و سلامتشان را در کنار انجام امر آموزش به خوبی پیش ببریم و این یک آزمون ملی برای ماست.
به دغدغه اولیاء دانش آموزان توجه شد
وی افزود: امروز معلمان متعهد ما در خط مقدم این پیکار قرار دارند و مناسبات آنان با دانشآموزان و اولیاءشان کاملا متفاوت با همیشه است. ضرورت تحرک دانشآموزان و تاکید بر تمرین اجتماعی شدن، شیوه استفاده از فضای مجازی و انجام امور مربوط به تعلیم و آموزش از جمله مواردی است که در ستاد ملی کرونا و دولت درباره آن بحث شد و به دغدغه اولیا هم در این زمینه توجه کافی داده شد.
آخرین تصمیمات برای پیش برد طرح مسکن ملی
سخنگوی دولت تاکید کرد: همچنین در طرح ملی مسکن قرار شد که انگیزه ایجاد شود و تصمیم گرفته شد که پنجاه درصد از اراضی مازاد دستگاهها که به وزارت مسکن برای خانهسازی واگذار میشود، به مسکندارشدن کارکنان خود آن دستگاهها بینجامد و تصور میکنیم که این کار در پیشبرد طرح مسکن ملی اثر مثبتی دارد.
کشورهای اروپایی دچار موج سوم کرونا شدند
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوال خبرگزاری ایسنا مبنی بر اینکه رییسجمهوری در سخنانشان بارها از دوگانههایی همچون «نان و جان»، «دین و جان» و در روزهای اخیر «آموزش و جان» سخن گفتهاند اما پرسش اینجاست که آیا آمار ابتلای ایرانیان به کرونا نشاندهنده موفقیت در زمینهی برقراری تعادلی میان این دوگانگیها بوده یا خیر؟ گفت: اتقافا برگزاری و ایجاد تعادل بین این دوگانه ها رمز موفقیت ما بوده است.
وی ادامه داد: برگزاری این دوگانه ها باعث جلوگیری از افراط و تفریط است. اتفاقا اینجا جای مقایسه با سایر کشورهای دیگر هم هست. کشورهای اروپایی دچار موج سوم شدند و برخی کشورها در فستیوال ها و اجتماعات نتوانستند مراعات کنند.
وی خاطرنشان کرد: اجازه بدهید آخرین موضوع برگزاری دین و جان را بگویم که شاهد بودیم که مردم در عزاداریها تمام پروتکل ها را رعایت کردند. همکاران ما در وزارت بهداشت در گزارشی که ارائه کردند پروتکل های بهداشتی به اندازه مطلوبی مراعات شده است.
از مرحله دوگانه جان و نان عبور کردیم
سخنگی دولت ادامه داد: در مورد دو گانه نان و جان ما از این مرحله عبور کردیم. از 17 درصد رعایت پروتکل ها امروز گزارش ناظران وزارت بهداشت نشان می دهد در صنوف 77.5 درصد در ادارات و بانکها 90 درصد پروتکل ها رعایت شد و تعطیلات کمی داشتیم. الان هم به رشد رسیدم، ما رشد منفی کمی را تجربه کردیم و امسال خوشبختانه نشان می دهد از رکود خارج می شویم.
وی تاکید کرد که هر گونه تحلیل شرایط بدون دیدن محدودیت های طاقت فرسا و نفس گیر تبیینی صادقانه نیست.
کارشناسان پرورشی و آموزشی تاکید داشتند مدارس باز شود
ربیعی در پاسخ به این پرسش که علت تاکید بر حضور دانشآموزان در مدارس چیست، تصریح کرد: آقای رییسجمهوری در همان جلسه به طور صریح اعلام کردند که هیچ اجباری در مدرسه رفتن وجود ندارد اما تمام کارشناسان پرورشی و آموزشی حساسیت داشتند که مدرسه باز شود و در این زمینه به آسیبهای جسمانی و روانی که در پی مدرسه نرفتن بچهها پیش میآمد اشاره میکردند و به همین دلایل هم مدرسهها باز شد.
وی یادآور شد: البته از امکانات آموزشی شبکه شاد هم میتوان استفاده کرد ولی بازهم تاکید میکنیم که حضور در مدرسه اجباری نیست اما مدارس باز است و نیز لازم است که ارتباط دانشآموزان با مدارس حفظ شود، حال یا به صورت حضور فیزیکی یا به صورت مجازی.
جامعه را پادگانی اداره نمی کنیم چه برسد به مدرسه
سخنگوی دولت با اشاره به استفاده از واژه پادگان در سخنان رییس جمهوری درباره مدارس و مفهوم آن اظهار کرد: پادگان دو مفهوم دارد، یکی اداره جامعه به صورت پادگانی که مشخص است ما با آن مخالف هستیم و دیدگاه ما این نیست و نظام جمهوری اسلامی هم بر این مبنا قرار نگرفته است پس جامعه را اینطور اداره نمیکنیم چه برسد به مدرسه. اما مفهوم دوم در این زمینه وجود آن نظمی است که در پادگانها دیده میشود و تاکید رییس جمهوری هم بر همان بخش بود.
ربیعی ادامه داد: این به معنای شرایطی است که در آن پروتکلها در مدارس با نظمی دقیق رعایت شود. پس در این زمینه هم ما شاهد یک بازنمایی جهتدار هستیم که اخیراً هم باب شده و در سخنان مقامات دولتی و به ویژه رییس جمهوری یک بخش برجسته میشود و مدام بر آن تأکید صورت میگیرد، درحالی که میدانیم گاهی این برجستهسازیها مغرضانه است.
20 سپتامبر اتفاقی نمی افتد
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آمریکا اصرار دارد که 20 سپتامبر تمامی تحریمهای بین المللی سازمان ملل علیه ایران برگردد و واکنش جمهوری اسلامی در قبال آن، اظهار کرد: همانطور که قبلاً بارها تکرار کردهایم، آنچه ایالات متحده آمریکا به آن استناد می کند از اساس مبنای حقوقی ندارد؛ این کشور عضو برجام نیست که بخواهد از یکی از بندهای برجام استفاده کند. ضمن آنکه در همان بند قطعنامه و بندهای مرتبط در برجام (بندهای 36 و 37)، اشاره شده که تمامی راه های حل و فصل اختلافات باید طی شده باشد، در صورتی که هیچ کدام از آنها طی نشده است.
سخنگوی دولت گفت: از نظر ما و دیگر اعضای شورای امنیت و جامعه بین المللی، در بیستم سپتامبر هیچ اتفاقی نخواهد افتاد جز تداوم زورگویی های نامشروع و شکست خورده و البته انزوای بیشتر آمریکا.
ربیعی تاکید کرد: اعضای شورای امنیت با صدایی بلند به آمریکا گوشزد کردند، این کشور هیچ حقی در بازگرداندن تحریم های پیشین ندارد و از این پس نیز تلاش آمریکا هیچ معنایی غیر از سرکشی در برابر خواست و اراده جامعه بین المللی نخواهد داشت. تحریم های مرتبط با قطعنامه های ملغی شده پیشین شورای امنیت، در ذات خود تحریم های چندجانبه و بین المللی بودند و تلاش برای اعمال یکجانبه آن کاملاً بی معنا و مضحک بوده و فاقد هرگونه اثرگذاری است.
بانک مرکزی در حال کنترل نقدینگی و تورم است
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه در زمینه مهار تورم چه اقداماتی از سوی دولت تاکنون انجام شده، تصریح کرد: در واقع منظور رییس کل بانک مرکزی در این زمینه، استفاده از تجربیات مختلف حتی در بانک های مرکزی کشورهای پیشرفته در اجرای سیاست های نوین پولی است که "عملیات بازار باز" محور اساسی این سیاست برای کنترل تورمی است. این سیاست با هدف گذاری تورم تلاش می کند از طریق عملیات بازار باز با خرید و فروش اوراق اسلامی خزانه در سود بین بانکی تاثیر گذاشته و از آن طریق بر نرخ تورم تاثیر داشته باشد.
سخنگوی دولت ادامه داد: روش 60 سال گذشته در کشورمان این سیاست نبوده است. طی چند ماه گذشته این سیاست در بانک مرکزی اجرایی شده است و بانک مرکزی با اجرای بخش هایی از آن در حال کنترل نقدینگی و تورم است.
تبادل اطلاعات ایران روسیه و چند کشور دیگر برای ساخت واکسن کرونا
ربیعی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اعلام آمادگی ایران برای ساخت واکسن کرونا با همکاری روسیه آیا شاهد چنین همکاری بین ایران و روسیه در زمینه ساخت واکسن کرونا خواهیم بود، گفت: در کشور خوشبختانه گروههای مختلف در ساخت واکسن کار می کنند و در خارج هم با کشور روسیه مذاکراتی داشتهایم و نیز بعضی کشورهای دیگر که تبادل اطلاعات انجام میشود. همچنین در مورد خرید واکسن از منابعی که احتمالا موفق خواهند شد، پیگیریها انجام میشود.
نقشه راه اقتصادی و منافع مردم
وی در پاسخ به این پرسش که نقشه راه اقتصادی یک سال باقی مانده تا قرن جدید قرار است از سوی رییس جمهوری به مردم اعلام شود، این نقشه راه چه تغییری به نفع مردم ایجاد میکند، تصریح کرد: این برنامه اقتصادی از چند جهت تدوین شده است یکی تداوم بخشیدن و سرعت بخشیدن به برنامههایی است که در این ماهها انجام شده است. سیاستهای تکمیلی برای موثرتر بودن تداوم آن برنامههاست. همچنین برای لحاظ کردن تحولات بینالمللی بر ظرفیتهای همسایگان و شرایط داخلی اقتصاد کشور، تهدیدهای امریکا و فرصتها و قوتها، برنامههایی در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: به علاوه مجموعه اقداماتی در قالب پروژههایی که در یکسال، پایان خواهند یافت در برنامه یکساله وجود دارد که در مجموع این برنامهها در بازار سرمایه تورم و اشتغال اثرگذار خواهد بود. همچنین بخشی از برنامه در زمینه معیشتی است، بنابراین نقشه راه اقتصادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیر خود را خواهد داشت.
لایحه اصلاح قانون انتخابات لایحهای جامع است
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دولت برای تصویب لایحه قبلی اصلاح قانون انتخابات چه رایزنیهایی با مجلس یازدهم انجام داده است، گفت: هنوز هم بر صحبت قبلی باقی هستیم، لایحه تقدیمی لایحه ای جامع است، نتیجه تجربه انباشته دستگاههای مختلف که در امر انتخابات دارای مسئولیت هستند. این لایحه با مشارکت کارشناسان وزارت کشور، صاحب نظران و شخصیتهای علمی و دانشگاهی، استانداران ادوار، نمایندگان مجالس گذشته، احزاب و کنشگران سیاسی تهیه شده در کمیسیون سیاسی، دفاعی دولت مورد رسیدگی دقیق و مفصل و مبسوط قرار گرفته است و کمیته منتخب دولت با لحاظ سیاستهای کلی نظام انتخابات یک بار دیگر آن را دیده و اظهار نظر کردهاند، در دولت چندین جلسه بحث شده و از جامعیت خوبی برخوردار است.
وی افزود: از جمله لوایحی که دولت از مجلس یازدهم درخواست اولویت رسیدگی کرده لایحه جامع انتخابات است که امیدوارم کار کمیسیونهای تخصصی مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد. معاون پارلمانی رییس جمهور از طریق رییس و هیات رییسه محترم مجلس پیگیر لایحه در مجلس هستند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه لایحه پیشنهادی دولت فقدان وحدت رویه در فرآیندهای انتخابات را مورد توجه قرار داده است ، اظهار کرد: این لایحه حیطه اختیارات هیئتهای اجرایی و نحوه حضور نامزدها را مشخص کرده و در آن استفاده از فناوری های نوین، نظام مالی شفاف و دقیق و نحوه فعالیت های تبلیغاتی پیش بینی شده است.
سفر وزیر امور خارجه سوییس ربطی به رابطه ایران آمریکا نداشت
ربیعی در پاسخ به این پرسش که تحلیل وی از سفر وزیر خارجه سوییس و صحبتش در مورد تلاش برای راه انداختن حداقل گفتوگو با امریکا چیست، تصریح کرد: ایران و سوییس دارای روابط تاریخی و دوستانه با یکدیگر هستند. دو کشور همچنین نقشه راه روابط در ابعاد گوناگون رایزنی سیاسی، امور اقتصادی، حمل و نقل، کشاورزی، گردشگری، محیط زیست و ایمنی هستهای غیرنظامی دارند که در سفر سال 94 رییس جمهوری سوییس به ایران ترسیم شده است.
وی ادامه داد: در خصوص کانال مالی بین ایران و سوئیس قابل توجه است که این کانال بعد از 20 ماه تعلل از سوی طرف آمریکایی، در خرداد ماه گذشته بطور رسمی عملیاتی شد که برای واردات اقلام ضروری دارویی و غذایی که از نظر قوانین بین المللی مشمول تحریم نمیشوند طراحی شده است.
سخنگوی دولت گفت: ما تردیدی در حسن نیت دولت سوئیس برای راه اندازی کانال نداریم ،ولی در مورد کارکرد آن با توجه به بدعهدیهای دولت آمریکا تردید داریم. تا کنون دو تراکنش مالی با حجم نه چندان رضایت بخش، برای تامین داروهای بیماران سرطانی و بیماران پروانهای از این کانال صورت گرفته است. امیدواریم با تامین مبالغ لازم، کانال فعالتر عمل کند.
ربیعی تاکید کرد: همانطور که پیش از این هم تصریح شده، این سفر ربطی به مسایل روابط ایران و آمریکا ندارد. جمهوری اسلامی ایران بارها موضع رسمی خود را نسبت به گردنکشیهای رژیم ترامپ اعلام کرده و تغییری در آن ایجاد نشده است. به نظر نمیرسد که تغییری در رویکردهای نادرست و مخرب واشنگتن ایجاد شده باشد. تا وقتی شاهد اصلاح رویه در سیاستهای خصمانه آمریکا نباشیم، زمینهای برای از سرگرفتن گفتوگوهای موثر و سازنده نیز وجود نخواهد داشت. اما اگر تغییرات مورد انتظار در سیاست های آمریکا تحقق یابد، بدون نیاز به میانجیگری و پیامرسانی و بر اساس ساختار مذاکراتی از پیش موجود در گروه 5+1، آمریکا میتواند به میز گفتوگوها بازگردد. این موضع جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل اعلام شده و همچنان به قوت خود باقیست.
اینکه مسئولی صادقانه گفته که همسرش خرید انجام میدهد اشتباه است؟
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که با توجه به سخنان اخیر محمدباقر نوبخت مبنی بر اینکه خودش به بازار نمیرود و از قیمتها خبر ندارد، آیا وی و بقیه دولتمردان نیز از قیمتها بیخبرند و چنانچه پاسخ منفی است دولت کاری برای مدیریت بازار میکنند یا خیر اظهار کرد: اینکه یک مقام مسئول صادقانه گفته که همسرش خرید انجام می دهد آیا کار اشتباهی است؟
آیا درست بود که در این خصوص دروغ گفته شود یا مثلا گفته شود بیاید از محله ما بخرید که قیمت ها ارزان است؟
وی افزود: دقیق ترین گزارها در خصوص قیمت ها و تحولات بازار را به خصوص در مورد 100 قلم کالاهای ضروری و مهم دستگاههایی چون وزارت اطلاعات، کشور، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی بطور نوبه ای تهیه و در اختیار رییس جمهور و اعضای دولت قرار می دهند. باید بدانیم تا زمانی که تنش قیمت ارز که ناشی از تحریم بوجود آمده را نتوانیم به سامان برسانیم این مشکلات را شاهد خواهیم بود.
قیمت کالاهایی که می خرم را می دانم
ربیعی ادامه داد: علیرغم حرکات جدید آمریکایی ها و فشارهای بین المللی و تکرار آن توسط رسانه های خارجی که روان جامعه را هدف قرار داده اند تلاش می کنیم تکانه های ارزی را به ثبات برسانیم.
سخنگوی دولت گفت: کاهش تورم را بانک مرکزی و ستاد اقتصادی دنبال کرده اند. امیدواریم مسیر نرخ تورم در کانال های هدف گذاری شده قرار گیرد. اما مشخصا خودم قیمت برخی کالاها را که میخرم می دانم.
از همکاری قوا استقبال می کنیم
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته می شود در سفر رییس مجلس به خوزستان از عملکرد دولت در این استان، به نحوی انتقاد شده است و اینکه آیا دولت و مجلس قرار است در این زمینه همکاری داشته باشند، گفت: همواره ازهمکاری های بین قوا استقبال کردیم و ضمن اینکه مرزهای همکاری و تعامل بین قوا را هم قانون اساسی مشخص کرده است. مردم خوزستان حق دارند و ما به اعتراضات مردم خوزستان احترام می گذاریم.
ربیعی افزود: انتقادها همیشه متوجه قطار در حرکت است. شهروندان مظلوم در استان خوزستان انتظارات به حقی دارند وظیفه ما رفع آنهاست. اتفاقا این دولت با درک مشکلات مردم خوزستان اقدامات زیرساختی زیادی در استان انجام داده است که تاثیر آنها بر زندگی مردم به مرور ایجاد خواهد شد.
سخنگوی دولت با برشمردن اقدامات انجام شده در سالهای اخیر در استان خوزستان، گفت: علاوه بر این موارد آبرسانی به آبادان، خرمشهر و غیزانیه هم فاز 2 و 3 تمام شد انشعابات روستاها با دستور رییس جمهور تا 10 روز آینده تمام می شود. همچنین تصفیهخانه فاضلاب شرق اهواز آبادان ، خرمشهر، شادگان، بندر امام، ماهشهر هم برخی زودتر و برخی تا پایان دولت افتتاح می شود.
وی تأکید کرد: با مردم که از مشکلات تحریم، رنج تحریم مانند FATF که نمی توانیم صحبت کنیم. حق مردم خوزستان بیش از اینها است. در نهایت از همکاری همه قوا، نیروهای مسلح و دیگر نهادها برای حل مشکلات مردم استقبال می کنیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید