هنوز هم احتمال ائتلاف اصلاحطلبان با اصولگرایان وجود دارد؟
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: واقعیت این است که نمیشود تأثیر ائتلاف سال 92 بر انتخابات سال آینده را نادیده گرفت. در آن زمان باتوجه به شرایط موجود نوعی همکاری میان اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل رخ داد که واقعا هم از روی کار آمدن تندروها جلوگیری کرد.
اعتمادآنلاین| شرایط انتخاباتی اصلاحطلبان خاص و تعیینکننده است زیرا معلوم نیست آنها به کدام سمت میروند؛ به سمت معرفی یک نامزد کاملا اصلاحطلب یا به سمت حمایت از یک اصولگرای میانهرو. تقریبا آنچه که اخیرا محمدعطریانفر، از اعضای حزب کارگزاران گفته که اصلاحطلبان همچنان میتوانند بر حمایت از لاریجانی حساب کنند اماد آیا واقعا علی لاریجانی میتواند نماینده اصلاحطلبان باشد؟ یا آنکه اصلا میتوان او را بعد از مواضع معتدل چندسال اخیرش اصلاحطلب دانست؟
داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره دوراهی اصلاحطلبان میان حمایت از نامزد اصولگرای میانهرو یا معرفی نامزد کاملا اصلاحطلب گفت: «درباره ائتلاف دو نظر وجود دارد؛ برخی میگویند که در این دوره باید حتما با هویت اصلاحطلبانه وارد انتخابات شد تا سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان به سمت اصولگرایان هدایت نشود و بار مسئولیت رئیسجمهور اصولگرا ولو میانهرو بر گردن اصلاحطلبان نیفتد و در مقابل برخی دیگر از اصلاحطلبان معتدقند که با حمایت از نیروهای معتدل ولو آنکه پایگاه سیاسیشان اصلاحات نباشد، میتوان جلوی پیش روی تندروها را گرفت و اجازه نداد که دولت هم مانند مجلس در اختیار نیروهای رادیکال قرار بگیرد. حال اینکه کدام یک از دو نظر در نهایت غالب شود، نیاز به زمان دارد تا ببینیم در ماههای منتهی به انتخابات چه تصمیمی در جبهه اصلاحات گرفته میشود و هنوز نمیتوان احتمال ائتلاف مجدد را رد کرد».
او ادامه داد: «واقعیت این است که نمیشود تأثیر ائتلاف سال92 بر انتخابات سال آینده را نادیده گرفت. در آن زمان باتوجه به شرایط موجود نوعی همکاری میان اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل رخ داد که واقعا هم از روی کار آمدن تندروها جلوگیری کرد».
او ضرورت مهم این انتخابات را مشارکت حداکثری مردم دانست و تصریح کرد: «مشکل بزرگ این روزهای عالم سیاسی در ایران نگرانی از عدم تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده است. در مجموع همه جریانهای سیاسی باید تلاش کنند تا مردم پای صندوقها بیایند، با صندوقهای رأی آشتی کنند و اعتماد از دسترفتهشان بازگردد».
قنبری در پایان درخصوص تأثیر حزب کارگزاران سازندگی در روند انتخابات1400 هم گفت: «کارگزاران سازندگی یکی از احزاب مهم و تأثیرگذار اصلاحطلب است و نمیشود نقش این حزب را نادیده گرفت. اکنون هم هنوز این حزب دارای منزلت بالایی است و میتواند تعیینکننده اما به نظر من حزب کارگزاران تکروی نخواهد کرد و خود را جدا از جبهه اصلاحات جدا نمیکند. اینکه عدهای بگویند این حزب اصلاحطلب نیست، کاملا سخن نادرستی را مطرح کردهاند. هویت کارگزاران کاملا اصلاحطلب است و هیچکس نمیتواند منکر این موضوع شود».
منبع: نامهنیوز
دیدگاه تان را بنویسید