کاندیداهای حزب کارگزاران برای انتخابات 1400 چه کسانی هستند؟
مرعشی گفت: حزب کارگزاران تاکنون هیچ دیداری با آقای لاریجانی نداشته است و اصلا معلوم نیست که خود او بخواهد به عرصه انتخابات وارد شود یا خیر. کارگزاران اکنون چهار نامزد حزبی دارد.
اعتمادآنلاین| حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگویی به بیان نکاتی پیرامون اختلاف در اصلاح طلبان و شایعه خروج کارگزاران از اصلاحات، انتخابات ریاست جمهوری 1400 و ... پرداخته است. بخشی از آن را در ادامه می خوانید.
کارگزاران همواره در نوع نگاه به سیاست با بخشی از اصلاحطلبان دچار اختلاف بوده است. این سخن تا جایی پیش رفته است که گفته میشود کارگزاران قصد خروج از اصلاحات و نزدیکشدن به اصولگرایان را دارد. این گزاره را میپذیرید؟
خیر، دروغ محض است. قطعا بین نیروهای کارگزاران و بخشی از نیروهای اصلاحطلب اختلافاتی وجود دارد. برخی دوستان هنوز بر موضوعات حقوقبشری تأکید میکنند و راهحل مشکلات کنونی را بازشدن فضای سیاسی میدانند. ما میگوییم اولویت این روزهای کشور اصلا سیاست نیست و مهمترین اولویت توسعه اقتصادی است. لزوما کارگزاران ایجادکننده این توسعه سیاسی نخواهد بود و هر فرد یا حزب یا جناحی که میتواند باید پای کار بیاید. کسی که هنوز شکاف اقتصادی ایران با همین کشورهای منطقه را درک نمیکند حتما از سیاست چیزی متوجه نشده است. مشکل این است که دیگر هر روز و هر لحظه خبر کشتهشدن کولبرها را نشنویم، نشنویم که آمار بیکاری چقدر بالا رفته است، نشنویم که میزان سرقت در کشور افزایش یافته است و نشنویم که طلاق و خودکشی و تعطیلی کارخانهها تا چه حد رو به افزایش است. این خبرها نباید در کشور ایران وجود داشته باشد، نباید این خبرها برای ما عادی شود.
وقتی میگوییم اولویت توسعه اقتصادی است یعنی آنکه باید چند سال رشد بالای 10 درصد را تجربه کنیم تا شاید بعد از 10 سال به نقطهای که در سال 76 و 84 ایستاده بودیم، برسیم. اکنون طبقه متوسط در حال نابودی و متلاشیشدن است. باید طبقه متوسط دوباره جان بگیرد. اتفاقا مگر دوستان اصلاحطلب ما بر توسعه سیاسی و فرهنگی و آزادیهای اجتماعی و سیاسی تأکید نمیکنند؟ خب چه طبقهای باید این توسعه را به وجود آورد؟ مگر نه آنکه طبقه متوسط شکلدهنده این گونه توسعه است؟
اکنون که طبقه متوسط توان هیچ کاری ندارد و بخش اعظمش درگیر نان شب است. این طبقه باید احیا شود تا توسعه سیاسی به وجود آید و احیای این طبقه هم میسر نمیشود مگر با توسعه اقتصادی. روزگاری میگفتیم که ایران برای همه ایرانیان اما واقعیت این است که امروز باید بگوییم همه ایرانیان باید برای ایران باشند. همه باید دست به دست بدهند تا مشکلات حل شود؛ حتی کسانی که جمهوری اسلامی را قبول ندارند هم باید سعی کنند برای ایران از میزان مشکلات موجود بکاهند. واقعا تأسفبار است که دیگر جوانان ایرانی قدرت اقتصادی برای ازدواجکردن ندارد، نمیتوانند یک خانه یا حتی یک اتومبیل تهیه کنند. من به عنوان سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی فریاد میزنم که توسعه اقتصادی اولویت ایران است و تا این موضوع حل نشده، توسعه سیاسیِ مورد درخواست بخش روشنفکری جریان اصلاحات هیچ جایگاهی ندارد.
اگر شورای نگهبان نامزدهای اصلاحطلبان را رد صلاحیت کند این احتمال وجود دارد که مانند تصمیم شورای عالی سیاستگذاری، بخش زیادی از اصلاحطلبان تصمیم به عدم حضور در انتخابات بگیرند. در آن صورت شما به صورت مستقل وارد انتخابات میشوید؟
بعید است این جمعبندی که شما گفتید اتفاق بیفتد. تصمیم نهایی به نامزدهایی که در انتخابات حاضر میشوند و نظر شورای نگهبان بستگی دارد و اکنون نمیشود پاسخ روشنی به پرسش شما داد.
چندروزی است که خبری مبنی بر حمایت حزب کارگزاران از علی لاریحانی در انتخابات سال آینده مدام منتشر میشود و حتی بر اساس این گزاره مصاحبههای متعددی با شخصیتهای سیاسی هم انجام میشود. واقعا نامزد کارگزاران آقای لاریجانی است؟
این هم دروغ بزرگ دیگری است. حزب کارگزاران تاکنون هیچ دیداری با آقای لاریجانی نداشته است و اصلا معلوم نیست که خود او بخواهد به عرصه انتخابات وارد شود یا خیر. کارگزاران اکنون چهار نامزد حزبی دارد و نیازی ندارد از آقای لاریجانی حمایت کند. ضمن احترامی که برای آقای لاریجانی قائلیم اما در حزب کارگزاران کوچکترین بحثی درباره حمایت از او در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نداشتهایم. حزب کارگزاران که بیشترین ظرفیت را برای معرفی نامزد دارد، حتما از یک نامزد غیرحزبی و حتی غیرجبههای حمایت نمیکند. اما همچنان محکم میگوییم که دولت آینده باید یک دولت غیرسیاسی و تکنوکرات باشد.
منبع: شرق
دیدگاه تان را بنویسید