بیتوجهی مجلس نسبت به پروتکلهای بهداشتی
این روزها کرونا در اوج خود به سر میبرد. در این شرایط انتظار میرود تا همگان در کاهش میزان ابتلا به این بیماری کوشا باشند، اما هنوز برخی از نهادهای تصمیمگیر و شاخص جامعه همچون مجلس نسبت به پروتکلهای بهداشتی بیتوجه هستند.
اعتمادآنلاین| بیش از 8 ماه است که شیوع کرونا کشور را درگیر خود کرده و بنا بر پیش بینی ها و گزارشات ارسالی پاییز وحشتناکی در پیش داریم. اما بر اساس گزارشات وزارت بهداشت و درمان روز گذشته 16 مهر 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 4هزار و19 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 820نفر از آنها بستری شدند که با این حساب مجموع بیماران کووید19 در کشور به483 هزار و 844نفر رسید.
متاسفانه طی روز گذشته، 239بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 27هزار و 658نفر رسید. خوشبختانه تا کنون397 هزار و109 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند و4274 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. اما متاسفانه بیشتر استان های کشور یعنی استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
در این روزهای کرونایی یکی از اماکنی که به کرونا کمتوجه یا بیتوجه است را میتوان مجلس شورای اسلامی دانست. بر اساس بررسیهای انجام شده تاکنون 34 نماینده مجلس به کرونا مبتلا شدهاند. هرچند در ماههای نخستین شیوع کرونا فاطمه رهبر، نماینده مجلس قبل از ورود به مجلس جدید بر اثر کرونا جان باخت.
نمایندگان مجلس به اقتضای شغلشان همیشه در مسافرت هستند و در بهارستان و حوزه انتخابیه خود با مراجعههای مردمی فراوان ارتباط دارند. این افراد را میتوان جزو گروههای در معرض ابتلا به کرونا دانست. از سوی دیگر با مشاهده تصاویر حضور این افراد در صحن مجلس و جلسات میتوان به این امر اذعان کرد که متاسفانه نمایندگان مجلس به عنوان افراد شاخص و الگویهای مردم به پروتکلهای بهداشتی توجه نمیکنند.
هر یک از نمایندگان مجلس بر اساس مقتضیات جامعه نکات بهداشتی فراوان را به مردم بازگو میکنند، اما در عمل این افراد در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی کم توجه هستند.
کرونا، مجلس و پروتکل های بهداشتی
در شرایط کنونی کشور که هنوز مرگ و میرهای ناشی از کرونا سه رقمی است. مسئولان در وزارت بهداشت به کررات زدن ماسک به شکل اصولی و استاندارد، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ... را به همگان گوش زد میکنند، اما رعایت پروتکلهای بهداشتی برای بسیاری از گروههای جامعه مورد کم توجهی است. در روزهای اخیر هم سید جلیل میرمحمدی میبدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که دورکاری و استفاده از دولت الکترونیک میتواند در این شرایط بسیار مهم باشد، گفته است که تعطیلی موارد غیرضروری که میتواند به صورت دورکاری انجام شود و استفاده از بستر اینترنت، از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری میکند. هرچند این نکات در حالی مطرح میشود که هنوز کرونا در کشور نه تنها از سوی مردم بلکه از سوی مسئولان و نمایندگان مجلس نیز جدی گرفته نمیشود و کمترین آثاری از این توصیه ها در فضاهایی مانند مجلس قانون گذاری دیده می شود.
با بررسی گفتههای مسئولان امر هر گونه افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به دلیل عدم رعایت مردم و بیتوجهی آنها به نکات بهداشتی است. در حالی که با بررسی ازدحام در مترو و اتوبوس در ساعات اوج مصرف، بیتوجهی به دور کاری کارمندان، عدم اتخاذ تصمیمات در زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی و مشاهده تصاویری از حضور مسئولان و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محافل میتوان نتیجه گرفت که مردم هم در کنار مسئولین مقصرند و برای مهار کرونا این ویروس کشنده مردم و مسئولان در کنار هم باید به فعالیت بپردازند.از این رو به نظر می رسد مجلس قانون گذاری بیش از سایرین باید به این امر اهتمام داشته باشد و تنها به اظهار نظرات جنجالی نپردازد.
منبع: برنا
دیدگاه تان را بنویسید